Motivera en cancersjuk att äta ketogen kost.

juli 22, 2017 kl. 9:46 e m | Publicerat i Okategoriserade | 9 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

En kväll i nästa vecka ska jag hjälpa en golfkompis fru som har begynnande cancer att äta ketogen kost och att boosta sitt immunförsvar med denna kost. Läs även; Boosta ditt immunförsvar genom att nolla kolhydraterna. Ketogen kost innebär att äta mycket naturligt fett och att äta minimalt med kolhydrater. Det fungerar på alla metabola sjukdomar inklusive cancer om det inte gått för långt.

Det är naturligtvis inte lätt att få en människa att äta bara smör och ägg under två dagar per vecka och därefter vanlig ketogen LCHF-kost. Jag råkar veta att denna person är ordentligt fettskrämd som de flesta av oss är. Men jag kommer att berätta för henne om vad som händer i kroppen och hur immunförsvaret reagerar på den ketogena kosten. Hennes man är ganska motiverad själv att äta denna kost vilket blir till en hjälp för både henne och sin man.

Det finns inget annat som fungerar på cancer än att boosta immunförsvaret med immunstärkande mat. Så även på alla andra metabola sjukdomar. För cancer är en metabol sjukdom som i första hand skall förebyggas förstås. Det gör man bäst med ketogen LCHF-kost.

Så här skriver Professor Thomas Seyfried om synen på cancer;

Han är hjärtligt trött på det rådande synsättet inom onkologin.

”– Vi fortsätter att stråla och förgifta cancerpatienter med cytostatika bara för att genteorins löfte inte har infriats. Hoppet är fortfarande starkt om att individanpassade mediciner ska utvecklas från projektet kring cancergenomet. Men det kommer inte att hända, eftersom det är uppenbart att cancer är en metabol sjukdom, inte en genetisk sjukdom. Genmutationerna har liten eller ingen betydelse.

Han berättar att hans forskningsklinik i Boston fått in hundratals nya cancerläkemedel att testa sedan genomprojektet startade. Inget av dem har gett några goda resultat.
– Hur många genterapeutiska mediciner ska vi behöva vi testa – femtusen, tiotusen? – innan vi inser att de inte fungerar?”

 

När ska man börja med immunstärkande kost!

Med den cancerutveckling och prognos som är idag så kommer varannan svensk att drabbas av cancer. Det blir alltså du eller jag. Jag kan garantera att det inte blir jag. Mina metabola sjukdomar är ett minne blott. Det beror på att jag skyddar min kropp och stärker mitt immunförsvar varje dag med ketogen LCHF-kost. Mina värden har aldrig varit bättre, inte ens när jag spelade elitfotboll för 40 år sedan. Detta beror på att med den kost jag äter så skapas inget överskott av blodsocker som orsakar infekterade och inflammerade tillstånd i blodbanorna. Dessa inflammatoriska tillstånd är alla metabola sjukdomars ursprung. Skapade av en kost som innehåller allt för mycket socker/sockerarter och för lite naturligt fett.

När du väl börjar med den ketogena kosten kommer kroppen att läka sig sakta men säkert. För en del kan det gå väldigt fort och för andra tar det längre tid. Men det finns naturligtvis en gräns när immunförsvaret inte förmår att stärka sig med hjälp av den ketogena kosten om man låter den metabola sjukdomen gå för långt.

När jag nu pratar med kvinnan som vill ha min hjälp att förstå hur den ketogena kosten kan hjälpa henne så måste jag vara ärlig. Det är tufft och svårt att gå från en tallriksmodell-föda (60 procent kolhydrater i den kosten) till en strikt ketogen kost. Om man ska klara det behöver man en fungerande förklaringsmodell som är lätt att förstå. Att avstå från det mesta av kolhydraterna och istället få energin från naturligt fett är som att sluta röka. Där kommer hon att få abstinensbesvär och det kommer att sitta i ett tag. Sedan måste hon förstå att denna ketogena kost kommer att bli hennes följeslagare resten av livet. Annars kan cancern komma tillbaka.

Det finns massor av personer som faktiskt läkt sin cancer eller snarare stärkt sitt immunförsvar med ketogen kost. Du hittar flera på den här bloggen. Hade jag vetat hur mycket fel kost betyder för utveckla metabola sjukdomar så hade jag börjat långt tidigare med den ketogena LCHF-kosten. Dessutom är ketogen LCHF-kost riktigt god mat. Du hittar massor av recept i min bok och i min LCHF-utbildning.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Känner du till doktorerna Enby och Simoncini ?

  Gilla

  • Hej Maj!
   Ja det gör jag. Jag har pratat med Erik Enby och han är inne på rätt spår tycker jag. Det är faktiskt han som visat hur blodbanorna blir infekterade och inflammerade genom sin forskning. Han är dock inte riktigt inne på ketogen kost ännu.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 2. Du har säkert massor med argument när du talar med din kompis fru. En sak som slog mig (och som du kanske redan tänkt på) är att den som har cancer står ut med cellgiftsbehandling och/eller strålning. Det är inte roligt men det går. På samma sätt borde man resonera när det gäller att gå över till ketogen LCHF, även om man inte tycker att det är roligt. Det är för att bli frisk.

  En annan sak: Jag har ätit LCHF sedan julen 2005 men först när jag, för knappt ett är, sedan uteslöt alla mjölkprodukter utom smör fick jag bra resultat. Det tycks vara så att mjölkproteinet kasein är riktigt lurigt för många av oss. Trist för mig som är mycket förtjust i brieost och rödkittsost men nu äter jag detta bara två gånger om året. Det får bli efterrätt efter en middag med kräftor/hummer samt majonnäs med nedpressad vitlök. Snacka om att vi LCHF-are kan äta gott, alltså! 🙂

  Gilla

  • Hej Elisabeth!
   Tack för dina synpunkter. Dom är absolut värdefulla för mig. Det är ett bra argument för en cancersjuk att faktiskt ta det obekväma i början med ketogen LCHF-kost. Du har också rätt vad det gäller mjölkprodukter för den som är kraftig inflammerad. Smör är det som gäller och inga andra mjölkprodukter.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. Hej Mats
  Jag ska prova ketogen kost i två dagar, dvs ägg smör kokosolja kaffe vatten.
  Har Du känt av biverkningar eller andra förändringar i samband med övergång till ketogen kost?
  Har Du lyckats få ordning på din onda axel?

  Bästa hälsningar
  Lennart Thol

  Gilla

  • Hej Lennart!
   Min axel är ok. Jag brukar boosta mitt immunförsvar ungefär en gång i veckan. Varje gång får jag lite abstinensbesvär av sockersug. Då ska man veta att jag äter strikt ketogen kost där emellan. Men nu kan jag lätt kontrollera det. Det är en fantastisk känsla att kunna kontrollera sin kropp och sitt immunförsvar.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 4. Hej! Tack för en bra blogg! Hoppas att rådgivningen till paret når fram!äter själv lchf/ keto.Har så ork och mår toppen,är 48 år.Blir ibland så frustrerade över sjukvården och Livsmedelsverket.Alla sjukvårdspolitiker klagar på att vården är så dyr att driva! Tänk om alla människor tog ett större ansvar för sin egen hälsa, och kunde förstå hur viktigt det är med riktig mat.

  Gilla

 5. Dr Gary Fettke – Nutrition and Cancer – Time to Rethink

  Gilla

 6. Veterinär stoppade tillväxten på sin cancertumör med ketogen kost
  https://www.dietdoctor.com/way-beat-thing

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: