Tre metabola historier ur verkligheten!

juli 30, 2017 kl. 11:24 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Idag publicerar jag tre historier ur verkliga livet som handlar om olika slags metabola sjukdomar. Två är på god väg att läka sina sjukdomar med ketogen kost LCHF. Två personer i samma familj har precis startat sin ketogena resa varav en har cancer och en har problem med hjärtat och artros.

Viktigt att påpeka är att det är immunförsvaret som läker, den ketogena kosten hjälper immunförsvaret att få bästa möjliga förutsättningar för att läka metabola sjukdomar.

Lennart är på båtsemester!

Hej Mats!
Vill bara tacka dig speciellt för alla recepten. Jag började med LCHF den 6 juni och nu har jag ätit mig igenom alla 6 veckornas recept! Fantastiskt goda och utan recepten hade jag inte fixat det här! De senaste tre veckorna är vi ute med båten och det funkar fint på sjön också! Så lätt att veckohanda. Jag tar bara med mig läsplattan! 😊
Jag känner redan av en förbättring också. Jag kan nu reglera strålen när jag kissar. Helt otroligt skönt att kostomläggningen verkar ge resultat.  Det jag läste på sjukvårdsupplysningens hemsida var ingen rolig läsning.
Jag gör det här dels för att i första hand på ordning på prostatan och i andra hand förebygga diabetes typ 2 som både min pappa och farbror fick när de var lite äldre. Ingen trevlig sjukdom alls.
Som en liten bonus gick jag ner från 85  kg till 80 kg dom första 4 veckorna. Sen vet jag inte för jag har ingen våg på båten. Men det känns som det är fortsatt ner 😊 Vid 75 är jag riktigt trimmad så det är klart målet.  
Mvh
Lennart

Mina kommentarer!

Lennart har prostatainflammation som är på god väg att läka ut med ketogen kost LCHF. Prostatainflammation är liksom de flesta metabola sjukdomar en onödig sjukdom som antagligen inte hade funnits om kunskapen om vad kolhydratrik och fettsnål mat kan ställa till med. Roligt för mig för att Lennart och hans fru kan använda mina recept, menyer och handlingslistor även på båtsemestern. Allt är inlagt i paddan och den tar han med sig när de går och handlar.

Leif med diabetes typ 2 får ingen hjälp av sjukvården!

Hej Mats
Vill gärna köpa din bok. Jag blev diagnostiserad med D2 i slutet av november och jag känner igen mycket som du skriver i utdraget ur boken förutom att jag inte har mött någon aggressivitet i vården. Hade 101 i Hbac1 i början av december. Åt metformin i 3 dagar sedan gav jag fan i det och skippade alla snabba kolhydrater utom öl istället. Berättade inte för vården om detta. Vid provtagning i februari låg Hbac1 på 49. Diabetessköterskans reaktion var att eftersom jag svarade så bra på metforminet så skulle jag öka dosen…. I maj var värdet nere på 36. Då berättade jag om vad jag gjort. Det blev tyst och sedan kom det: Du borde ta metformin ändå. Varför frågade jag. Det är bra för hjärtat….Mår alldeles utmärkt. Är 60 år och har gått ner från 88 till 76 kg 183 cm lång. Den enda jag känner stöd från är min dietist. ”Jag har inget att lära dig” sa hon.
Så jag vill gärna köpa din bok. Vill gärna lära mig så mycket som möjligt om min fd? sjukdom så jag om möjligt kan bli en ambassadör för detta, så skicka info om hur jag köper den. Ytterligare en fråga: Jag bor i Sjöbo i Skåne och vill ha tips på en läkare som tror på mig och finns hyfsat nära. Den jag har nu lovade mig att jag så snart kommer att medicinera med insulin.Vet du någon?
Mvh
Leif

Mina kommentarer!

Leifs brev visar den monumentala okunskapen som finns inom sjukvården gällande metabola sjukdomar. Det är så horribelt att man vill skriva ut piller mot allting. Diabetes typ 2 är en metabol sjukdom som kan läka sig själv om immunförsvaret får rätt förutsättningar. Det som gäller är en ketogen kost LCHF som stimulerar immunförsvaret så att läkningen kan starta. Kanske är det för enkelt för sjukvården? Leifs fråga om jag känner till någon läkare som är pro LCHF så gör jag inte det tyvärr. Däremot coachar jag ett antal läkare som själva har metabola sjukdomar. Läkare verkar vara ett fegt släkte tyvärr. Man hade önskat att någon aktiv läkare vågade göra sin röst hörd om pillerhysterin.

 

Olle och Lillemor har börjat sin ketogena resa!

En har cancer och en har hjärtbesvär och artros. Jag var där och hälsade på i veckan. När man är så kraftigt inflammerad med cancer som följd finns inga mellanlägen alls. Det är då minimalt med kolhydrater i kosten som gäller och maximalt med naturligt fett i maten. Varje vecka boostar man sitt immunförsvar genom att äta bara smör och ägg under 48 timmar. På det sättet kan man få igång immunförsvaret att börja agera. Cancerceller överlever ju som bekant bara på socker så om man kommer in i ketos så svälter cancercellerna och tumörerna ihjäl efterhand. Det finns naturligtvis en gräns, det förstår var och en. Läs om Sven-Erik som läkte sin cancer med ketogen kost.

Ja, sjukvården känner ju inte till att cancerceller kräver socker för att överleva men det är kanske inte så konstigt för det är ju bara känt sedan 1926 (Otto Warburg).

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hoppas någon här kan tipsa Leif om en bra läkare. Själv bor jag utanför Tomelilla men eftersom jag inte har diabetes vet jag inte vad min läkare ”går för” i den frågan. Jag har dock blivit rekommenderad av en läkare att äta LCHF men han är reumatolog och det är ju en allmänläkare Leif behöver.

  Att träffa en läkare är aldrig roligt men besöket hos reumatologen var lite annorlunda. Han talade lyriskt om blomkålsmos, ägg och fläsk. Han sa att det är sk-tsnack att mättat fett är farligt och var väldigt upprörd över att folk ordinerades statiner. Som jag förstod det ansåg han att det var rena lurendrejeriet. Läkaren var i 45-årsåldern så det finns hopp.

  Gillad av 1 person

  • Hej Elisabeth!
   Det var en bra och ovanlig läkare som du träffat. Han får gärna höra av sig till mig.
   Hälsningar Mats

   Gilla

   • Tyvärr, Mats, har jag ingen kontakt med honom längre då jag var där enbart på remiss. Min ordinarie reumatolog tror på kalorier. Jag tänker ja, ja, och gör som jag vill. 🙂

    Gilla

 2. Skrev visst i fel fält… Du behöver inte bry dig om meddelandet, det var meningen att kommentaren skulle vara publik. Det kan ju vara fler som undrar så här kommer den igen: Bra att människor blir friskare av din hjälp med ketogen kost. En fråga: Det var längesedan du skrev om Christina som har ALS. Jag undrar bara hur det har gått för henne?

  Gilla

  • Hej Susanna!
   Jag har inte hört av Christina på länge tyvärr. Vet inte hur det gått för henne. Risken är ju stor att hon är väldigt sjuk eller inte finns mer. ALS är en fruktansvärd sjukdom. En annan bekant är på sista varvet nu och är förlamad. Christina gjorde nog ett försök med LCHF-kost men hon hade också läkare och sjukvård som tyckte annat. Än vet vi inte riktigt om strikt ketogen kost kan hjälpa mot ALS.
   Hälsningar Mats

   Gilla

   • Tack för ditt svar! Ja, ALS är verkligen en fruktansvärd sjukdom. De flesta som fått diagnosen lever inte 3 år efter att de fått den.

    Gilla

 3. Kommer jag ihåg rätt om jag tror att du har skrivit om att man kan få bättre blodsockerkontroll om man inte tar metformin, om sockret är någorlunda stabilt?
  Jag är rejält sockerberoende men nu när jag återigen ska försöka ordna upp mitt liv så dyker såna här funderingar upp, Läste jag inte…..

  Tack

  Gilla

  • Hej Anneli!
   Jag tycker man kan ta metformin under en övergångsperiod som diabetiker typ 2. När du börjar äta riktig LCHF-kost så ska du fasa ut metforminet. Klipp tablett på mitten och ta halva. släng den andra delen eller elda upp den. Efter några veckor delar du tabletten i fyra delar och tar en. Resten kastar du. Metforminet har endast en lindrande effekt mot symptom, inte orsak. Låt maten bli din medicin och medicinen din mat som någon tänkare sa långt tillbaka i tiden.
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: