Har läkarna noll koll?

augusti 3, 2017 kl. 10:02 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Idag handlar det om min vän Nisse 61 år som är vänlig nog att dela med sig av sin arteriografi-undersökning. Det handlar alltså om att mäta artärstelhet i blodbanorna. Se tidigare inlägg om Nisses undersökning.

Nisse har vid sin senaste mätning, för några månader sedan, av sina artärer en arteriografisk ålder av 10-20 år. Nisse är 61 år och har ätit ketogen LCHF-kost i drygt tre år. Då är den stora frågan hur han vid fyllda 61 år kan ha denna arteriografiska ålder? Hans artärer och blodbanor är alltså som en tonårings! Här finns inga förträngningar eller som läkarna brukar uttrycka ”förfettning” i blodbanorna.

 

Har sjukvården helt fel perspektiv?

För mig uppstår en rad frågor när jag tittar på bilden ovan. Hur kan Nisse som är 61 år ha en tonårings artärstelhet. Till saken hör att Nisse har sänkt sin arteriografiska ålder varje år sedan han började mäta sin artärstelhet. Han har gjort dessa mätningar efter att han börjat med att äta ketogen LCHF-kost. Förra året låg Nisses arteriografiska ålder på mellan 30-40 år.

Jag tycker att det är uppenbart att sjukvården har helt fel underlag för att fastställa Nisses arteriografiska ålder. Man jämför naturligtvis med personer som äter vanlig kolhydratrik kost som ju de flesta människor gör. I den jämförelsen är Nisses siffror sensationella. Men för mig som ätit ketogen LCHF-kost i 8,5 år är Nisses siffror helt naturliga. Jag har visserligen inte mätt min arteriografiska ålder men jag har blivit helt frisk från fem svåra metabola sjukdomar. Jag är övertygad om att min egen arteriografiska ålder är kanske ännu lägre än Nisses.

Jag har ju genom egen erfarenhet lärt mig att naturligt fett stimulerar och stärker immunförsvaret så att det kan försvara mig mot sjukdomar. Jag har också lärt mig, den hårda vägen, att kolhydrater inflammerar och infekterar blodet i min kropp.

Så slutsatsen är att Nisse, som är mycket strikt med kosten, inte alls riskerar några hjärt -kärlsjukdomar med sin LCHF-kost. Men det tragiska för människor är att den oupplysta sjukvården tror precis tvärtemot. De tror att naturligt fett slammar igen blodkärlen och orsakar hjärt -kärlsjukdomar. Undra på att läkarna inte kan bota metabola sjukdomar.

Sjukvården gör tvärtemot vad dom borde göra!

Jag läste att den kolesterolsänkande tabletten Lipitor, tillverkad av Pfizer, sålt för 1000 miljarder kronor. Ja du läste rätt, en biljon kronor. Man försöker alltså sänka kolesterolnivån med kemiska tabletter när kolesterolet är kanske immunförsvarets viktigaste bundsförvant. Man gör människor ännu sjukare alltså genom att på kemisk väg via tabletter (statiner) tvinga ner kolesterolnivån. Läs Lars Berns inlägg om detta.

Istället borde naturligtvis läkarna och sjukvården börja tillämpa kosthabilitering. De måste lära sig vad som stimulerar och stärker immunförsvaret. För det är bara det egna immunförsvaret som kan läka metabola sjukdomar. Men vi har tyvärr en korrumperad sjukvård som helt går i pillerindustrins ledband.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Vet du Mats…..jag tror personligen att sjukvården är helt upp och ner. Och frågan är…vad sjutton ska vi göra åt det.Du försöker ju med alla medel få människor att börja tänka i andra banor. Och jag delar allt du skrivet. Så även Lars Berns artiklar när de handlar om kost och hälsa. Fast det värsta är vanliga människors skepsis mot mitt sätt att leva. De har tusen argument mot det jag säger. Ja, jag har snart gett upp hoppet om min omgivning fast man vet att det borde vara tvärt om. Att prata mer om det. Med risk för att verka nördig🙄
  Och toppen av tokigheter var ju när jag var med min man till vårdcentralen. Han skulle kolla sin diabetes och jag tänkte att nu ska jag ta och följa med för att se vad läkaren hade att komma med. Långtidssockret var 4, alltså perfekt. Blodtrycket också bra. Så säger läkaren…..Vi kostbehandlar inte längre utan skriver ut Metformin i förebyggande syfte. För blodsockret kan ju sticka iväg. 🙄
  Min man har ju haft på gränsen till diabetes 2 men det är ju länge sedan och har blivit så bra av kolhydratfattig kost.
  Då gick ju jag i taket och sa ifrån…..Det ska han inte ha.
  Läkaren undrade varför……av vilken anledning tycker du inte det?
  Därför att hans blodsocker ligger bra och han äter sån mat som är bra för honom.
  Då finns det väl ingen anledning att börja medicinera.
  Som ni vill sa hon. Får kolla honom i höst igen då.
  Tur jag var med😀 För hur många har hon inte skrivit ut medicin till som inte vågar ifrågasätta eller tror att detta och ingenting annat är rätt.
  En liten parentes om livet med medicinerna🤔
  Hälsningar Kerstin

  Gilla

 2. Hej Mats

  Va kul att jag är med på din blogg igen och att du har mig som lite ”referens person”.
  Är svårt att beskriva vilken speed min kropp har men sommarens alla cykellopp
  är väl bevis om något på att flödet på många sätt är bra i gammgubben.
  Sist jag skrev var jag i färd att cykla ett 10mila lopp, sen dess har det blivit ett 22 mila lopp med bra resultat och känsla.
  Just nu är det lite uppladdning inför Cykel Vasan 90km MTB nästa helg nått helt
  nytt för mig så det ska bli en liten utmaning.
  Jo det finns avundsjuka personer i min närhet som skulle vilja ha denna ork jag har men så fort jag ordar om kostens stora betydelse i sammanhanget och att det INTE bara är stor träningsmängd som ligger bakom resultaten då syns de hur jobbigt de blir för att ändra på kost det är jobbigt för väldigt många. Och än värre när man nämner att all träning sker i stort sett kolhydratfri.

  Gilla

  • Hej Nisse.

   Får man fråga vad du äter för ketogen kost en vanlig dag?

   Finns det vissa produkter du undviker som kan få dig ur ketos?

   Mvh Calle

   Gilla

   • Hej Calle
    Undviker normalt alla mjöl/gluten produkter för dessa skapar inflammation och sänker min ork dramatiskt. Undantag kan ske men då måste det finnas en tanke bakom och en städ plan som tar hand om rester per omgående/fort.
    En vanlig dag är det rätt strikt LCHF som gäller, rätt ofta även superstrikt, och då flera dagar (4-6) på raken, ofta efter cykel lopp måste det till städningsdagar. Mycket ägg, egentillverkat smör, grädde, egenodlade grönsaker, rödbetsjuice varje morgon, lite kött, ost, fisk, och bär från skogen. Ungefär så ser det ut. Och noll alkohol. Då jag oftast tränar 5 dagar per vecka så märks minsta lilla fusk rätt fort på ett eller annat sätt.

    Gilla

  • Hej Nisse! Du är en riktig kändis. Tack för att du delar med sig. Hälsningar Mats

   Gilla

   • Hej Mats
    Inte illa att bli ”kändis” vid 61 🙂

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: