Vår egen sjukvård motarbetar friskvård!

december 9, 2017 kl. 10:22 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

Efter att ha varit sjuk i olika slags metabola sjukdomar i 30 år med stor konsumtion av kemiska läkemedel så sitter jag nu här efter snart 9 år med ketogen LCHF-kost och är fullt frisk utan kemiska piller. På den tiden när jag konsumerade svensk sjukvård så trodde jag förstås att vår svenska sjukvård hade rätt i allt och hade vetenskapen på sin sida. Vår svenska sjukvård ville själva framstå som bäst i världen och vill väl så fortfarande.

Sjukvården har satsat på fel häst!

Idag med facit i hand så är den svenska sjukvården verkligen inte bäst på sjukvård men kanske bäst av alla länder på att samarbeta med läkemedelsindustrin. Sjukvården har lierat sig i så hög grad med den kemiska pillerindustrin att inga andra alternativ finns kvar för sjuka människor. Det enda som är lagligt i Sverige för en sjuk människa att konsumera är kemiska patenterade piller av olika slag.

Andra länder i världen som t.ex. Tyskland, Schweiz har kvar en hel del alternativmedicin som t.ex. homeopati. I Sverige har en ständigt lobbande läkemedelsindustri lyckats göra alla andra alternativ än sina egna olagliga. Det betyder att en svensk läkare bara har FASS-katalogen som redskap. I den katalogen, som är producerad av läkemedelsindustrin, finns tusentals exempel på olika slags kemiska piller att användas mot olika sjukdomssymptom. Läkaren skriver förstås ut recept på det piller som anvisas i FASS.

Läkemedelsverket som är den myndighet som slutligen godkänner alla nya patenterade piller är märkligt nog finansierad av Läkemedelsindustrin själva. Så nya piller som ska ut på marknaden godkänns i praktiken av de företag som producerar pillren.

Naturlig mat som förebyggande friskvård!

I pillerindustrins och naturligtvis också i sjukvården så finns inte längre någon som jobbar med friskvård. Vår svenska sjukvård har blivit en slags utväxt från pillerföretagen. Man kan med fog säga att vår skattefinansierade sjukvård är en slags marknads och försäljningsavdelning inom läkemedelsindustrin. Här handlar det alltså om att sälja piller inte om att folk ska bli friska.

I denna situation får vi då bedrövliga scenarion där folk med metabola sjukdomar får recept på piller av doktorn som ska ätas livet ut. Ett exempel är förstås olika slags hjärtmediciner och inte minst statiner, kolesterolsänkande medicin.

Om sjukvården och läkarna hade haft kunskap om immunstärkande och inflammationshämmande kost så hade vi haft en helt annan situation. Istället för kemiska preparat så kunde läkaren vidarebefordra kunskap och recept på mat som är immunstärkande och på så vis hjälpa kroppen att läka sig själv. Då kunde pillren bli en hjälp under en kortare övergångsperiod istället för att ätas livet ut.

Kriminell handling!

När läkarna skriver ut recept på olika slags kemiska piller till metabolt sjuka människor att ätas tills vidare eller livet ut så är detta exempel på en kriminell handling som borde straffbeläggas. Idag är konsumtion av kemiska läkemedel den tredje vanligaste dödsorsaken efter cancer och hjärt -kärlsjukdomar. Att inte presentera alternativ för patienten är också en kriminell handling anser jag. Exempelvis har ketogen LCHF-kost visat sig hjälpa mot i stort sett alla metabola (ämnesomsättning) sjukdomar.

Sjukvården har, i sin naivitet, hamnat i klorna på en kemisk läkemedelsindustri och den industrin kommer aldrig att acceptera att man kan bli frisk av mat. Om det kom fram så skulle det givetvis störa försäljningen av kemiska piller ordentligt. Statliga myndigheter har blivit en del i en slags ond hydra med inblandade parter som sjukvården, Socialstyrelsen, Apotek, pillerindustrin, Läkemedelsverk, Livsmedelsverk m.fl. Det är inte acceptabelt alls.

Märkligt nog så debatteras inte vår läkemedelskonsumtion och ej heller andra friskvårdsalternativ i media. Inga politiker pratar om detta heller.

Men du som lider av en metabol sjukdom ska veta att man kan bli frisk av mat!

Lycke den 9/12 2017

Mats Lindgren, bloggare, författare

Boken Frisk av mat, ett kraftfullt hjälpmedel!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats
  Friska människor räknas inte som ”lönsamma” i dagens Sverige tyvärr.
  Ingen bilverkstad tjänar pengar på bilar som ej ”krånglar” svårare än så
  är de inte. Alla slåss i stället för att öka sin kundstock av lämpligt ”krassliga”
  människor för dom ÄR lönsamma var så säker.

  Gilla

 2. Hej Mats
  Jag är precis som Du intresserad av sambandet mellan kost och hälsa.
  Och jag tillämpar lchf men ej strikt.
  För några år sedan (efter symtom på kärlkramp) började jag läsa allt jag kom över
  för att försöka förstå vad det är som orsakar tilltäppta blodkärl.
  Efter djupdykning i ämnet föstår jag att Kolesterol är livsnödvändigt och mättat fett är hälsosamt men ej i kombination med socker och snabba kolhydrater.
  Har förstått att förhöjt blodsocker och därmed hög insulinnivå i blodet ökar risken för skador på blodkärlen.
  Jag har också läst att hjärtinfarkts patienter ofta har eller ligger på gränsen till diabetes typ 2.
  Detta säger mig att sambandet är 100% glasklart.
  Då har jag en fundering, om Vi mäter långtids blodsocker (= mängden sockermolekyler som klibbat fast på blodets hemoglobin) på alla kärlkramps och hjärtinfarktspatienter så borde sambandet framträda så tydligt att även sjukvården
  och våra pillerläkare ser sambandet.
  Vem vet det kanske finns ngn studie där sjukvården dokumenterat långtidsblodsocker hos inkommande hjärtinfarkts patienter?

  Önskar Din kommentar MATS och gärna kommentarer från fler läsare.

  Gilla

  • Hej Lennart!
   Bra funderingar du har. Det är definitivt så att hjärtsjuka och diabetessjuka har kopplingar sinsemellan. Man kan också vända på sambandet och se att den som har diabetes typ 2 också har lättare för att få hjärt -kärlsjukdom. Vi kallar det för det metabola syndromet. Dvs att blodvägarna i kroppen är inflammerade. Det är minst ett 40-tal metabola sjukdomar som är inblandade och som man kan få om blodet börjar bli inflammerat inkluderat cancer.
   Det finns redan enkla sätt att t.ex. mäta artärstelheten och blodkärlens elasticitet nämligen att göra arteriografi, https://fethalsa.wordpress.com/?s=Art%C3%A4rstelhet
   Om blodbanorna börjar bli stela och oelastiska så är detta även ett tecken på att blodbanorna är inflammerade. Anledningen till stela blodbanor är helt enkelt att bakterier, mikrober, maskar (candida) äter hål på den glykering, överskott av blodsocker, som fastnar på blodväggarna. Jag kallar det för att vi får karamelliserade blodvägar av för mycket kolhydrater i maten. Dvs att cellerna inte kan ta hand om allt bränsle. En hel del går ut i blodsystemet och försockrar det. När bakterier äter av sockret på blodväggarna så uppstår små små sår. Då svarar kroppen (immunförsvaret) med inflammation. Därmed är vi inne i en rundgång som kräver en rejäl kostomläggning för att få stopp på. Annars riskerar vi att de inflammatoriska tillstånden blir ”kroniska” och i den miljön trivs metabola sjukdomar. Att nöja sig med att äta piller av olika slag kan faktiskt permanenta de inflammatoriska tillstånden i blodet.
   Stela och och oelastiska blodvägar är alltså grunden för bl.a. högt blodtryck (sår, var, blodklumpar kleggar igen systemet) och andra sjukdomar pga dålig blodgenomströmning och inflammerade blodvägar.
   Så svaret på din fråga enligt min erfarenhet är att läkarna redan har redskapen (arteriografi) för att göra de rätta diagnoserna och ordinationerna (kostomläggning). Problemet är att de inte vet om det själva otroligt nog!
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: