LCHF mot psykisk sjukdom?

december 16, 2017 kl. 11:40 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , ,

En vän skriver och berättar att han blivit av med en psykisk sjukdom som heter schizoaffektivt syndrom och dessutom IBS, Irritated Bowel Syndrom. Den senare sjukdomen är ju definitivt vanligt att man kan läka med strikt LCHF-kost. Men att min vän upplever att hans psykiska sjukdom också fått hjälp med läkningen tack vare LCHF-kost är kanske något mer ovanligt.

Hans psykiska sjukdom, Schizoaffektivt syndrom, utvecklades efter att han miste en nära anförvant i en olycka. Sorgen och chocken utvecklade en psykisk sjukdom som varat i nära två decennier.

Min vän har varit sjukskriven i 17 år men upplever nu att hans psykiska hälsa har blivit så mycket bättre att han vill börja jobba. Han menar att han fått bättre stresstålighet, större känslomässig stabilitet, bättre uthållighet och bättre psykiskt allmän-mående.

– ”Jag mår helt enkelt jättebra”, säger han i brevet till mig.

Idag är han symptomfri från sin psykiska sjukdom och från sin IBS, inflammatorisk sjukdom i tarmen. Han hävdar själv att det är strikt LCHF-kost som hjälpt honom att bli frisk. Han tackar mig också för min bok Frisk av mat som guidat honom till en bättre hälsa. Jag tycker det är beundransvärt att min vän med tidigare psykisk sjukdom och IBS vill att jag ska skriva om att LCHF-kosten har hjälpt honom och därmed kan vara ett exempel och hjälp för andra med psykisk sjukdom.

Mina kommentarer!

Jag är precis som min vän med psykisk sjukdom övertygad om att en immunstärkande kosthållning är en grund för både fysisk och psykisk hälsa. Att det blir lättare att läka sin egen kropp, både fysiskt och psykiskt, med en kost som inte hela tiden inflammerar kroppen och försämrar immunförsvaret borde vara grundkurs nummer 1 för alla läkare. Men så är tyvärr inte fallet.

Jag har själv tidigare jobbat med familjer och ungdomar och utövat behandlingsarbete utan att någon hänsyn har tagits till deras kosthållning. Det kan innebära att deras dagliga kost bestått av en 2-liters Coca cola och mängder av pommes utan att någon familjebehandlare reagerat på detta. Istället har man man enbart använt olika terapeutiska behandlingsmodeller som inte inkluderar kosten. Jag kan känna dåligt samvete för detta idag men vi visste tyvärr inte annat. Samma situation upplever dagens läkare som inte sätter sockerrik och inflammerande kost i samband med varken metabola sjukdomar eller psykiska sjukdomar. Det är, med den kunskap jag har idag, helt barockt.

Anlita mig för föredrag!

Du kan anlita mig för ett föredrag på din arbetsplats, i din förening eller annat. Jag tycker själv att jag idag kan förmedla kunskaper och erfarenhet om både läkande och inflammerande kost som få andra kan. Jag har nio års erfarenhet från vetenskapliga studier av min egen kropp som läkt sig från fem olika metabola sjukdomar. Jag har också erfarenhet som jag kan förmedla från andras hälsoresor med hjälp av LCHF-kost. Dessutom får jag ju ständigt nya bevis och erfarenheter från köpare av mina böcker och utbildningar liksom från kommentarer från läsare av denna blogg, Fet Hälsa.

Kontakta mig för föredrag, lindgren.mats8@gmail.com

 Boken Frisk av mat som julklapp!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej!
  Känner igen mig i det att få dåligt samvete! Men ingen hade ändå trott oss då! Eftersom de knappt i dag ens går att få folk att fatta…så vi får sluta att ha dåligt samvete. Har jobbat som personlig assistent i ca 30 år och tänker på alla svårt sjuka barn med svåra EP anfall och andra svåra sjukdomar. De kunde mått så mycket bättre med rätt kost. Får bara hoppas att en dag vänder det! Tack för en bra blogg 💖

  Gilla

 2. Hej Mats ! Läste om detta från boken ”Brödberoende” av Hjärtläkare William Davis, att under kriget hade hänt att man inte fick alla brödleveranser till vissa sjukhusen med psykiska sjukdomar och dem blev mycket bättre, och direkt när leveranserna började funka igen blev dom sämre igen. Många människor har extra svårt för ”vanliga” bakade produkter, på grund av att det sätts bara mer gluten på dem och liknar inte ens det minsta förr tidens mjöl. ”Detta borde vara ett varningstecken för alla”, med känslighet !!! Man borde i alla fall minska med såna produkter och undvika få för mycken gluten i sig. *Tycker också om din blogg och skulle bara önska till det en bra recept del, var man lätt kan hitta bra hjälp till detta sätt att äta.* Tack ! **** Jag önskar dig och familjen *God Jul * och *Gott nytt År 2018* ❤ 🙂 Kram

  Gilla

 3. Hej
  Din blogg läser jag ibland men stör mej på reklamen som ofta krockar med det du skriver om. En reklamfri blogg får man om man betalar ett par hundra om året. Det är det värt, jag lovar ☺️👌🏼
  ”Kreativa Dalkullan”

  Gilla

  • Hmm. Håller med dig, Dooriz, om att reklamfritt är bäst men inte att reklamen krockar med bloggen. Det beror nog på vad man själv kollat på. Just nu visar ”min” reklam klänningar från Klingel.

   Gillad av 1 person

 4. Hej igen!
  Jag fyllde i fel kommentarfält tidigare i dag. Nu försöker jag här i stället.

  Det skulle vara fint med ytterligare uppgifter ang mat som gjorde nytta för din vän.

  GodJul
  Stig

  Gilla

  • Hej Stig!
   Hela min blogg, Fet Hälsa, är full av artiklar om vilken mat vi ska äta för att hålla oss friska. Även mat som vi bör äta för att läka sjukdomar. Det handlar om att äta lite kolhydrater/socker och mycket naturligt fett i maten.
   mvh
   mats L.

   Gillad av 1 person


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: