Gott nytt fett år!

december 30, 2017 kl. 11:17 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

Gott nytt 2018 önskar jag förstås till alla mina läsare. Nedan har jag skrivit en artikel som publicerades första gången för ett år sedan. Den handlar om det naturliga läkande fettet som stärker ditt immunförsvar. Det är faktiskt min viktigaste erfarenhet av mina 9 år med ketogen LCHF-kost att naturligt fett läker. Så var inte rädd för smör och liknande naturliga fetter, du kan faktiskt äta hur mycket som helst utan att det påverkar ditt blodsocker.

Dessa tankar är förstås tvärtemot vad sjukvård och läkare tycker. Men du kan vara lugn, sjukvården har ännu inte lärt sig hur man botar en enda metabol sjukdom trots stora resurser. Sjukvårdens och läkarnas problemdefinition hur man behandlar metabola sjukdomar är uppenbart fel eftersom ingen blir botad. Däremot hjälper man till att sälja miljarder olika slags piller som i bästa fall bara kan lindra symptomen tillfälligt men inte läka inflammatoriska tillstånd.

Gott Nytt År 2018!

smr_124422494  images

Mitt bästa tips!

Det finns personer som, trots att de äter LCHF, ändå inte blir av med sina inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Det är ett problem för vissa att inflammatoriska tillstånd lär sig överleva på väldig lite överskott av blodsocker. Först och främst är det svårt för många att tillföra ordentligt med naturligt fett i maten som smör, olivolja (första pressningen och kokosfett ekologiskt kallpressat. Du ska äta 60-80 % naturligt fett i din kost.

Det finns enkel metod som du kan pröva för att stärka upp ditt immunförsvar. Jag gör detta själv några gånger per månad.

Under 48 timmar ska du göra på följande sätt:

Koka 3-4 ägg och blanda med 50 gram smör till frukost. Du kan smälta smöret och mosa det med äggen. Så brukar jag göra. Salta förstås.

Gör precis samma till lunch och samma sak till kvällsmat/middag.

Det blir totalt 6 måltider under 48 timmar där du då äter minimalt med kolhydrater per måltid men desto mer naturligt fett. Pröva denna metod minst en gång per vecka under tre månader. Det kommer att ge resultat.

Det är ingen lätt sak att göra detta för du kommer att få lite abstinensbesvär. Ungefär som en som slutar röka. Men om du klarar det kommer du att känna dig pigg och ditt immunförsvar får en rejäl boost. Det är faktiskt det naturliga fettet som boostar ditt immunförsvar i första hand.

Grunden till att man behöver boosta sitt immunförsvar då och då är att inflammatoriska tillstånd, för vissa personer, lär sig överleva på väldigt lite överskott av blodsocker trots att du äter LCHF. Läs gärna min artikelserie om att nolla kolhydraterna

Jag har även skrivit om denna metod i min bok Frisk av mat i avsnittet LCHF 2:5.

Jenny blev fri från värk!

När Jenny läste om att man kan nolla kolhydraterna för att boosta immunförsvaret så gjorde hon just det. Tre veckor senare skrev hon till mig och berättade att hon inte vågade sluta med ägg och smör. Hon var rädd för att värken och menssmärtorna skulle komma tillbaka som hon haft i 20 år. Jag tycker att man ska köra äggdieten två dagar och därefter vanlig LCHF-kost. Så kan man hålla på några gånger i månaden. Kroppen läker sig och immunförsvaret får en riktig boost åt rätt håll. Men Jenny höll på i tre veckor med ägg och smör och blev på köpet smärtfri.

Att våra folksjukdomar  är kopplat till socker/kolhydratrik kost och för lite naturligt fett i maten är otvetydigt sant. Det finns ingen tvekan om att det är på det sättet. Därför kan du själv läka din kropp på ett häpnadsväckande sätt med ketogen kost LCHF.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Detsamma till Dig
  Gott nytt fett år…
  Jag skrev en kommentar tidigare under året ang långtidsblodsocker Hba1c.
  Och har gått tillbaka för att granska kommentaren.
  Hur fungerar bloggen tar Du bort vissa utvalda kommentarer?
  //Lennart

  Gilla

 2. Hej Mats

  Jag har följt dig i ca 5 år.

  Det var då jag köpte din bok Frisk av mat.

  Allt började något år tidigare när min läkare blev arg på mig för att jag inte gjorde något åt mina kostvanor. Jag ökade i vikt något kg varje år samt att mitt magomfång ökade ca 1 cm om året. Trotts hennes tidigare påpekande. Jag frågade vad jag skulle göra? Och fick till svar att sluta med potatis, pasta och ris och att äta grönsaker istället. Min kvinnliga (en bra läkare tycker jag) blev ju arg på mig så jag började söka på olika sätt. Först träffade jag på en bok på biblioteket som heter ”Fettskrämd”. Du vet säkert vem som skrev den boken. Efter att ha läst den boken insåg jag att mina matvanor inte var så bra.

  Sen hittade jag dig och Annika Dahlqvist som jag följer numera.

  Jag är mycket nöjd med era inlägg och råd som kommer av detta.

  Jag är mycket nöjd med mitt resultat numera. Allting har förbättrats. Även om jag inte haft några katastrofala problem innan min läkare sa till på skarpen.

  Jag har en fråga om det med att stärka immunförsvaret.

  Du skriver att det är väldigt bra att äta 3-4 ägg som blandas i ca 50 gram smör till frukost, lunch och middag någon eller några dagar i månaden.

  Min frukost består ofta av 3 ägg, 2 skivor sidfläsk ( som steks i mycket smör) extra skiva med smör och fet ost ovanpå. Kan också bestå av blandfärs som steks i mycket smör, samt 3 ägg.

  Äter inget mitt på dagen (är inte hungrig) utan det blir på kvällen.

  Kött eller fisk stekt i mycket smör med ägg därtill.

  Grönsaker tillkommer.

  Vad säger du om mina matvanor numera?

  Önskar dig ett Gott Nytt År och en bra fortsättning på 2018.

  Mvh

  Bertil Sandberg

  Björkhagegatan 4

  441 Alingsås

  bertil@mjornbo.se

  0706–471830

  Gilla

 3. Hej Bertil!
  Tack för din kommentar och gott nytt år på dig! Dina matvanor ser alldeles utmärkta ut. Du äter ketogen LCHF-kost där det knappast är möjligt att du får något överskott av blodsocker som går ut i blodbanorna. Det är alltså överskottet av blodsocker som cellerna ratar som bränsle, eftersom de redan är mätta, som kan gå ut i blodsystemet och glykera (försockra, karamellisera) blodväggarna. Om man äter din typ av fet kost och ratar större delen av kolhydraterna så hålla blodvägarna elastiska och mjuka.

  Sockret som fastnar på blodväggarna är mumsig mat för olika sorters bakterier, svamp, mikrober m.m. De äter alltså hål på och i blodbanorna så att sår uppstår. Det är kroppen (immunförsvaret) som svarar med inflammation för att läka såren. Det kan bli miljarder sår som immunförsvaret försöker läka. Om inte immunförsvaret hinner med så kan kronisk inflammation uppstå, dvs såren läker inte och infektion uppstår. Denna situation är grunden för hur olika sorters metabola sjukdomar startar och ett eller flera kroniska sjukdomstillstånd uppstår.

  Jag som tidigare varit en diabetiker typ 2 vet hur det känns när sår inte läker sig. Enda sättet att stoppa det metabola förloppet när det en gång har börjat är en radikal kostförändring.
  Du är ett bra föredöme Bertil för många som ännu inte vet att det finns en friskare tillvaro bakom hörnet.
  Gott nytt år hälsar,
  Mats Lindgren

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: