Immunförsvar, Mässling och vacciner!

januari 4, 2018 kl. 1:12 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

Välkommen till 2018 alla läsare av Fet Hälsa! Jag skulle vilja ge min syn på vaccindebatten som rasar i medierna för närvarande. Bl.a. så verkar mässlingen numera vara en livsfarlig infektionssjukdom. När jag var barn så bussade våra mammor ihop oss som hade barnsjukdomar så att vi alla skulle få barnsjukdomen samtidigt och därmed bli immuna emot den.

Numera verkar man tänka på ett annat sätt. Nu är det vaccin som gäller mot snart sagt alla vanliga barnsjukdomar. Jag vill poängtera att jag inte är emot alla vacciner. Polio-vaccin och vaccin mot smittkoppor med flera har ju varit väldigt framgångsrika.

  

Låt immunförsvaret bli vår främsta beskyddare!

Jag menar att vi måste lära oss hur vi stärker vårt immunförsvar så att det blir en naturlig försvarsmur mot allt från förkylningar till cancer. Enligt min erfarenhet är valet av kost den viktigaste faktorn för om vi får ett svagt eller starkt immunförsvar. Jag har inte varit förkyld på drygt 8 år och under samma tid har jag ätit ketogen LCHF-kost. Under samma tid har jag även blivit av med min diabetes typ 2 (diabetiker 0 numera), har inte kärlkramp längre. Min prostatainflammation är borta liksom reumatisk värk och kronisk bronkit.

Många tvivlar när jag förklarar att jag kunnat ta bort mina glasögon på både kort och långt håll. Har jag blivit blind frågar sig någon? Nej verkligen inte utan mina ögon har läkt sig och det vänstra ögat ser bra på nära håll och det högra ser bra på långt håll. Nej, inga operationer utan bara immunstärkande mat. I år fyller jag 65.

Det enda jag gjort är att byta bort fettskrämd och sockerrik kost mot en kost bestående av ett minimum av kolhydrater och massor av naturligt fett.

Vad är det då som skyddar? Jo, det är ett starkt immunförsvar som skyddar mig mot allehanda attacker som ju alltid förekommer. Kraften från immunförsvaret kommer av att det inte ständigt är upptaget av att läka små inflammatoriska tillstånd i blodbanorna. Med rena blodbanor som inte är glykerade och försockrade så kan vårt immunförsvar ägna sig åt viktigare uppgifter och kunna försvara oss mot infektionssjukdomar utan vaccinsprutor. Dessutom kan immunstärkande mat försvara oss mot, i stort sett, alla förekommande metabola sjukdomar.

Om sjukvården vågade och ville?

Om sjukvården, läkarna, Socialstyrelsen m.fl. vågade undersöka/studera om det jag påstår är sant så skulle vi få en annan syn på vacciner, immunförsvar och friskvård. Läkemedelsindustrin skulle naturligtvis inte vara välkomna i dessa nya studier. Vi behöver inte fler piller utan vi behöver ny kunskap om hur vi egentligen fungerar.

Om vi istället sprutar in mer vaccin och tar mer antibiotika mot allehanda infektionssjukdomar så vad händer då med vårt immunförsvar? Jo, det blir förstås försvagat liksom det blir försvagat av inflammerande mat.

Vi går åt fel håll idag genom att vi blir mer och mer beroende av piller och vacciner från vaggan till graven. Att köpa aktier i läkemedelsindustrin verkar vara en lönande investering år 2018 men blir vi friskare?

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Om du vill bli tagen på allvar i dina övriga hälsobudskap vill jag ge dig rådet att på ett bättre sätt sätta dig in i de medicinska komplikationer mässling medför för små barn. Det är INTE en sjukdom där det är tillrådligt att ”bussa ihop barn” utan tvärtom en potentiellt mycket farlig sådan som både kan ge hjärninflammation med utvecklingsstörning som vanlig följd och också leda till döden. Det är en självklarhet att barn ska vaccineras mot den, på din tid fanns det inte vaccin men det betyder inte att man kan hantera frågan så lättvindigt som du gör. Kostomläggning läker och skyddar inte mot allt!

  Gilla

  • Håller med dig om att mässling är en vidrig sjukdom som man bör vaccinera mot. Även jag har haft mässling och det var förfärligt. MEN anledningen till att vi barn föstes ihop för att få del av smittan var att vi skulle bli immuna eftersom, sas det, det skulle vara ännu värre att få sjukdomen som vuxen. Så våra föräldrar gjorde rätt och dagens föräldrar gör rätt om de låter vaccinera sina barn.

   Gilla

 2. Jag är född på fyrtiotalet när i princip inga barnsjukdomsvacciner fanns annat än mot smittkoppor och senare polio. När det gällde vattkoppor (herpesvirus som senare kan ge bältros) och påssjuka som i vuxen ålder kan ge män sterilitet visste man om det och såg på olika sätt till att barn utsattes för smitta i barnaåren. Smittad blev man för övrigt alldeles naturligt, man behövde inte bussas ihop. Men när det gällde mässling var man redan på den tiden alldeles väldigt klar över vilken farlig barnsjukdom detta var, särskilt för småbarn, värst för nyfödda och spädbarn. Det var ingen smitta man utsatte någon bebis för utan man höll dem isolerade, påpekade vikten av amning som skydd och höll andan att det skulle gå bra. Jag har jobbat på hem för utvecklingsstörda och sett förskräckliga konsekvenser av vad den hjärninflammation som mässling ofta gav gjorde med de små barn som fick sjukdomen med komplikationer. Om de inte dog av den. Svepande och medicinskt oinitierade argument som här ovan bidrar till en alldeles för lättsam syn på ett mycket allvarligt problem som man verkligen inte löser med kostomläggning!

  Gilla

 3. Tyvärr första gången jag läser en oinsatt och raljerande kommentar från Mats. Jag tycker inte man kan dra vaccination och antibiotika över samma kam. Givetvis är kosten oerhört viktig för immunförsvaret och jag stödjer helt och håller LCHF, men vaccination mot mässlingen är en helt annan sak. Så ja till vaccination men nej till slentrianmässig användning av antibiotika. Och NEJ till svepande uttalande som denna som förstör för oss som i övrigt står bakom LCHF.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: