41 % ökning av diabetes typ 2 bland ungdomar i England!

augusti 22, 2018 kl. 11:29 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

 

Tidningen the Guardian i England hade en artikel den 18 augusti om att diabetes typ 2 bland ungdomar har stigit 41 procent på tre år i Storbritannien. Antalet personer upp till 25 år med tillståndet i England och Wales ökade från 507 st år 2013-14 till 715 st år 2016-17 – en ökning med 41%.

”Typ 2-diabetes är en katastrof för barnet och deras familj och för NHS”, säger Graham MacGregor, en professor i hjärt-kärlsjukdom vid Queen Mary University of London som också är ordförande för kampanjgruppen Action on Sugar.”Om ett barn får typ 2-diabetes, dömer det dem för många komplikationer av det tillståndet, såsom blindhet, amputationer och njursjukdom”, sa han.

”Dessa siffror är ett tecken på att vi befinner oss i en kris och att regeringen inte verkar vidta åtgärder, eller inte tillräckligt och inte tillräckligt snabbt.”

”Typ 2-diabetes utvecklas vanligen hos vuxna över 40 år, så – men fortfarande sällsynt hos barn – det är oerhört oroande att vi ser fler ungdomar utveckla tillståndet”, säger Izzi Seccombe, ordförande för community wellbeing board på Local Government Association (LGA), som fick siffrorna från RCPCH.

Typ 2-diabetes är nära associerad med att vara mycket överviktig. Nästan fyra av fem (79%) av de 715 barn som lider av det var också fetma, avslöjade NHS-data.

Mina kommentarer!

Ökningen av diabetes typ 2 bland ungdomar i England är ju minst sagt oroande. Frågan är om utvecklingen i Sverige är likartad. Vi kan med stor sannolikhet utgå från det, tror jag. Det är ju bara äldre som får åldersdiabetes typ 2 har vi ständigt fått höra men nu kommer andra siffror.

Själv har jag haft diabetes typ 2 i många år men sedan 10 år tillbaka så kontrollerar jag den med ketogen kost LCHF. Det innebär att jag är frisk, kärnfrisk faktiskt, så länge jag äter den immunstärkande kosten LCHF. Problemet med Diabetes typ 2, eller sockersjuka som är ett bättre begrepp, är att det leder till en rad andra inflammatoriska tillstånd i kroppen. Exempelvis har jag själv haft kronisk bronkit, kärlkramp, reumatisk värk, och prostatainflammation. Samtliga dessa metabola sjukdomar är numera inte där längre hos mig. Även dessa inflammatoriska tillstånd kontrollerar jag med den ketogena kosten LCHF som är immunstärkande och antiinflammatorisk.

Diabetes typ 2 kan leda till blindhet, kapning av tår och andra lemmar. Problem med njurfunktionen m.m. Det är faktiskt ganska enkelt att kontrollera metabola sjukdomar och stärka immunförsvaret så pass mycket att kroppen kan försvara sig själv. Det gör man genom att äta mycket naturligt fett som olivolja, smör, kokosfett och väldigt lite kolhydrater/sockerarter. Det är ovanjordsgrönsaker, bär, nötter m.m. som gäller och mycket citron, lime för att göra PH-värdet mer basiskt och mindre surt.

I mitt fall var min syn på väg att bli allt sämre månad för månad för 10 år sedan innan jag gjorde mitt kostbyte. Det tog 6 månader med ketogen LCHF-kost för mig så kunde jag lägga undan både läsglasögonen och glasögonen för att kunna se på långt håll. Märkligt nog så håller min syn mycket bra utan glasögon fortfarande nu 9,5 år senare.

Här kan du läsa mer om inflammationer som driver metabola sjukdomar som diabetes typ 2 m.fl.

Hur svårt är det?

Att vara metabolt sjuk och läkemedelsberoende är ett vanligt tillstånd idag. Dessutom är många sockerberoende och kan inte tänka sig att avstå från det beroendeframkallande sockret. Ett svårlöst problem kan man tycka. Men fundera gärna på hur många som lyckas sluta med att röka och snusa, varje år, som ju är svårt beroendeframkallande.

Jag har 10 års erfarenhet från ketogen kost LCHF och jag har trillat tillbaka några gånger men alltid kommit ihåg hur bra jag mår på immunstärkande kost.

Mina erfarenheter finns i min bok ”Frisk av mat” och i Mats LCHF-utbildning som du kan beställa nedan. Det kan bli ditt bästa beslut i livet eller varför inte ge bort en bok i present till en vän som behöver den!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 215 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 370 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Så intressant detta med att man kan läka en kropp genom med kosten. Det har jag själv varit med om i mitt liv. För min del handlar det främst om läkning i hjärnan. Depressioner och panikångestattacker bland annat. Grattis till dina framgångar! 🙂

    Gilla

  2. Hej Mats. Intressant artikel. Jag har en fundering om ph värdet. Min urin ligger runt ph 5.5 – 6 ? Blodsocker ligger runt 5 och äter LCHF med betoning som du på naturligt fett. Cocosfett och smör och allt, ja du vet. Ni är det så att jag ramlade och slog i höger axel och fick riktigt ont. Började direkt med att se till så axeln inte blev stel och har gymnastiserat med och utan vikter. Nåväl, nu ligger som sagt urinen åt det sura till alltså syrebrist i cellerna. Äter 8 – 12 ägg om dagen + smör. Går det inte åt mycket syre för att förbränna allt fettet. Eller tänker jag fel.
    Vad tycker du att jag ska göra. Själv har jag funderat på att dricka mycket KS kanske ett halvt dricksglas 2-3 ggr dagligen? KS ska ju öka syreupptaget.

    Gilla

    • Hej Kjell! En stel axel tar tid att läka. Du verkar ha bra värden i övrigt Jag tycker att du ska äta mer citron, lime, vit grapefrukt för stimulera ditt PH-värde att bli mer basiskt. Pröva KS, det verkar vara många som fått hjälp av det. Jag har KS prövat lite grann men aldrig känt några direkta hälsofördelar. Hälsningar Mats

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.