Examensarbete LCHF 2011-06-17

juni 17, 2011 kl. 5:36 e m | Publicerat i | 3 kommentarer

Examensarbete LCHF 2011-06-17

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag tycker detta stycke i uppsatsen sammanfattar väl varför man inte vågar rek LCHF med 100% säkerhet ännu :

  ”Som tidigare nämnts så finns det få längre studier gällande lågkolhydratkost och dess hälsoeffekter. De som finns fokuserar i första hand på viktminskning vilket vi tycker är synd, då det kan finnas de som börjar med LCHF av andra skäl. Det saknas även studier på lågkolhydratkost med högt fettinnehåll, liknande LCHF, istället finns det främst forskning på lågkolhydratkost med högt proteininnehåll. Således skulle det därför vara intressant att studera hälsoeffekter till följd av en kost med högt fettinnehåll.”

  Gilla

  • Visst vore det fantastiskt om man satsade på att göra lite större undersökningar om LCHF-kosten. Tyvärr är det så, än så länge, att de som bekostar de flesta studier om konsekvenser av mathållning har en önskan om att sälja ett piller som botar symtomen. Om maten gör dig frisk faller argumentet redan från början att göra själva studien. I vårt projekt med lchf matkasse har vi erbjudit sjukvårdsmyndigheter att göra långsiktiga studier om hur maten påverkar hälsan för de som använder våra ingredienser. Vi har hittills fått nobben på vårt erbjudande. Det finns för mycket pengar och prestige inblandat så vi får får satsa på att förändra underifrån istället. När människor själva upplever hälsovinster genom egna erfarenheter så finns det inget som slår det.

   Gilla

   • Mycket snack om pengar här. Jag kan tala om för dej att när det gäller studier på universitet så finns det inget syfte i att hitta på resultat för att tjäna pengar. Man studerar och observerar. De som tjänar mest på lchf, animal-industrin, gör allt för att visa på fördelarna med fett och protein. Hur vore det om om ni istället försökte förändra lchf-rörelsen inifrån mot mer vegetabiliskt fett och vegetarisk kosthållning. Då skulle ni spara både miljön och er hälsa på samma gång…

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: