Zink minskar förkylningar?

februari 16, 2011 kl. 11:05 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Idag presenterade Rapport en nyhet om att zink minskar förkylningar. Zink finns i kött, fisk och ägg. Det verkar som alla väntar på en underkur av något ämne som skall bota allt. Tyvärr är det nog inte så. Det som, i så fall,  är själva underkuren är att vi ska förhindra inflammationer. Inflammationer i kroppen lever på glukos. För mycket glukos(socker) är inflammationsdrivande och ger alltså näring till inflammationer. Vårt immunförsvar orkar inte med belastningen av en ständigt hög glukosnivå i kroppen och därmed kommer förkylning på förkylning. Tidigare innan min kostförändring var jag förkyld för jämnan. Numera är jag nästan aldrig förkyld. Min kostföränding bestod av stopp för kolhydrater och fram för fett och protein. Därmed försvann bränslet för inflammationerna och även förkylningarna. Det är förstås inte zink som gör oss varaktigt  friska utan det är en kostförändring som gör det. Visst, kött, fisk och ägg gör dig frisk oavsett zink och minska ordentligt på kolhydraterna. Mer om hur inflammationer påverkas av kosten finns att läsa i min bok som jag hoppas kommer ut under året.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: