Diabetes Innovation!!

oktober 16, 2015 kl. 10:59 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer

images

Igår hade vi ett möte i forskargruppen på Sahlgrenska Akademin i Göteborg. Vår avsikt är att genomföra en koststudie på diabetes typ 2 patienter. Två kostmodeller ska jämföras, Nordiska kostråd eller Tallriksmodellen och LCHF-modellen. Tallriksmodellen är den kostmodell som rekommenderas av sjukvården idag till diabetes typ 2-patienter. LCHF-modellen är det som fungerar i praktiken för diabetes typ 2-patienter.

Koststudien ska fokusera på inflammation och immunförsvar. Det unika med denna koststudie är att alla deltagare kommer att få all mat hem-levererad inklusive kunskapsdel om respektive kostmodell. Tanken med detta är ju att sannolikheten ökar för att deltagarna äter just den mat som de får hem-levererad och inte något annat.

Vi har ansökt om medel ännu en gång till Diabetesfonden, som vi fått nej av tidigare, och även till andra tänkbara bidragsgivare.

images

En läkarstuderande!

Med på mötet igår var en läkarstuderande som snart är färdig-examinerad. Han har särskilt bett om att få vara med eftersom han är intresserad av LCHF-kosten. Tanken är att han ska göra någon slags avhandling utifrån resultaten från koststudien. Vi fick reda på att han under alla sina terminer på läkarutbildningen haft två föreläsningar om kost och hälsa. Det är mer än skrämmande att man, på läkarutbildningen, fortfarande inte inser att kosten har en enormt stor påverkan på hälsan. Det är därför vår koststudie behövs.

Diabetes innovation!

SWElife heter en organisation som verkar vara lite mer framstegsvänliga än andra. Man har avsatt pengar för att uppmuntra till nya innovationer för diabetes-problemet och dess följdsjukdomar. Den 5 november ska ett antal läkemedelsföretag presentera nya idéer angående diabetes på SWElife arena i Stockholm. Som katten bland hermelinerna är även jag och vår forskningsledare inbjudna att pitcha för dels vår LCHF-studie och dels för LCHF Matkasse och hälsoprojektet Frisk av Mat!

Big Pharma och Astra Zeneca är bl.a. närvarande.

Förhoppningen är ju att vi ska försöka attrahera investerare och bidragsgivare för projekten. Troligen står vi inte särskilt högt i kurs bland läkemedelsfabrikanter. Kanske inte heller bland vissa professorer inom sjukvården, som med sin prestige, målat in sig i ett hörn. Det blir spännande i varje fall.

_JHE4768_web

Föreläsning på temat Frisk av Mat i Stockholm!

Jag har fått många frågor om när jag ska föreläsa i Stockholm. Nu verkar det äntligen bli av. Jag har fått en inbjudan av Swedish Paleo Club att föreläsa på Paradiset som ligger på Södermalm i Stockholm antingen måndagen den 7 december 2015 eller måndagen 15 februari 2016. Så anteckna dessa datum i almanackan tills närmare besked kommer.

Om boken Frisk av mat!

Visste du att du kan påverka din hälsa genom att ändra din kost? De flesta inflammatoriska tillstånd i kroppen kan läka sig genom att man stärker upp sitt eget immunförsvar med naturlig mat, det är min erfarenhet. LCHF är en kostmodell som består av lite kolhydrater och mycket naturligt fett. Jag har själv läkt min kropp från diabetes typ 2, kärlkramp, prostatainflammation, kronisk bronkit och reumatisk värk genom att äta en strikt LCHF-kost eller ketogen kost som den också kallas. När man tar bort de mesta av kolhydraterna/sockerarterna och ersätter det med naturligt fett så stärks immunförsvaret så till den grad att inflammatoriska sjukdomar (metabola sjukdomar) läker ut.

Det är inte bara jag som gjort dessa erfarenheter utan så har även tusentals andra gjort. Om vi hade lyckats nå ut med LCHF-kostens immunstärkande egenskaper så hade många fler gjort en kostförändring. Nu motarbetas fortfarande kostbehandling med ketogen kost av läkare, sjukvård och läkemedelsindustri. Anledningen är ju uppenbar, det är inte bra för försäljning av deras tjänster och mediciner  om det visar sig att man kan bli frisk av mat.

Ta hjälp av min bok ”Frisk av mat, LCHF från början” för att starta om till ett friskare liv. I den boken får du alla verktyg du behöver. Läs mer om boken här där du också kan göra din beställning. Boken kostar 195 kr inkl. porto och frakt.

Som komplement till boken ”Frisk av mat” finns även Mats LCHF-utbildning som innehåller 6 stycken utbildningsbrev och 6 stycken brev med recept menyer och handlingslistor. LCHF-utbildningen kostar 199 kr och beställs här.

IMG_0040

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Har du läst den här intressanta artikeln?

    Blodsocker

    Gilla

    • Hej Bengt! Ja, det har jag gjort. Göran Sjöberg har alltid intressanta krönikor. Hans nyfunna idé om blodsocker stämmer ganska väl med mina idéer tycker jag. Han har ju liksom jag erfarenhet av att vara rejält sjuk och att få uppleva fantastiska hälsoförbättringar genom den ketogena kosten, LCHF.
      Hälsningar Mats

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.