Min förklaringsmodell!

oktober 19, 2015 kl. 5:12 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer

7389807-t6MGd

Anledningen till att vi kan och ska stärka vårt immunförsvar med LCHF-kost!

Vi lever i en giftig värld där det mesta sakta förgiftas av kemikalier både i luft och vatten. Dessutom är den vanliga maten så full av olika slags sockerarter liksom av kemiskt socker så att vi förgiftas den vägen också. Den sockerrika maten försvagar vårt immunförsvar så till den grad att vi inte längre kan stå emot en enkel förkylning. När barn, lärare och föräldrar möts igen på hösten efter sommaren så är väldigt många hemma och vabbar veckan därpå. Vi har inget immunförsvar som kan skydda oss ordentligt.

När vi blir äldre drabbas vi av metabola sjukdomar som diabetes, hjärt -kärlsjukdomar och cancer. Men innan dess får vi andra problem som vi inte riktigt betraktar som metabola sjukdomar men som ändå är det enligt mig. Det handlar om olika allergi-besvär, om mag och tarminflammationer, om sämre syn så att vi behöver glasögon osv. Dessa besvär kryper allt längre ner i åldrarna. Andra besvär är värk av olika slag ofta av reumatiskt slag som blir kroniskt.

Vi lappar och lagar dessa metabola besvär med hjälp av antibiotika, tabletter och sprutor. Utan att fundera på varför dessa s.k. kroniska inflammatoriska tillstånd uppstår från början?

Varför uppstår ”kroniska”inflammatoriska sjukdomar?

Jag menar att den främsta anledningen är försockringen, glaseringen av våra blodbanor och blodkärl. Denna karamellisering i kroppen är grunden för att inflammationer uppstår. Så länge sockerhinnan fortsätter att växa så ökar inflammationsgraden i kroppen enligt min mening. Det betyder att så länge man äter bl.a. den moderna mjölrika maten så hålls inflammatoriska tillstånd igång. De flesta mjölsorter idag borde stå på godishyllan. Även pasta av olika slag borde också stå på godishyllan. Vårt immunförsvar försvagas kontinuerligt så länge karamelliseringen av kroppen fortsätter.

Förkyld kvinna

Vår moderna sjukvård med alla sina resurser kan inte bota en enda metabol sjukdom. Smaka på det, inte ens en liten förkylning. Det har gått så långt att läkarna förklarar bort många av dessa inflammatoriska tillstånd med att de är förorsakade av ålder. Alltså att det är naturligt att bli sjuk. Så fick jag en gång förklarat för mig varför jag hade diabetes typ 2, kärlkramp, prostatabesvär, reumatisk värk, bronkit osv. Dessutom var jag förkyld ungefär varannan månad med återkommande antibiotikakurer. Jag höll på att bli gammal för 7 år sedan. Men nu är jag yngre igen för alla mina besvär är borta sedan länge.

Vi kan inte lita på sjukvården!

Vår sjukvård, offentlig eller privat är sedan länge kapat av läkemedelsindustrin. Om en läkare går på två enstaka föreläsningar som handlar om kost och hälsa under hela sin studietid så är förstås sjukvården inte att lita på. Vi har en sjukvård som inte kan något om ”kroniska” inflammatoriska tillstånd. Varken hur de botas eller hur de uppstår. Det saknas en förklaringsmodell och givetvis en rad olika koststudier som borde genomföras omgående. Detta kommer nu inte att ske i brådrasket eftersom varken sjukvård eller läkemedelsindustri tjänar pengar på detta.

smr_124422494 thumb_avocado 2012-06-30 13.08.49 images

Vad kan vi göra?

Vi kan själva skapa oss ett starkt immunförsvar med hjälp av en ketogen kost som LCHF. Om du liksom jag hade upplevt att inte ens drabbas av en enstaka förkylning under de senaste sex åren så hade du förstått vad jag menar. Som jämförelse kan jag upprepa att jag för sju år sedan var förkyld ordentligt minst en gång varannan månad. Försockringen, glaseringen av mina blodbanor har för länge sedan upphört. Faktum är att det finns inget kvar att tugga på för vissa bakterier på mina blodkärlsväggar. Därmed skapas inga ”kroniska” inflammationer genom att bakterier tuggar hål på blodkärlsväggarna där det då uppstår små sår. När immunförsvaret är starkt råder en bakteriebalans i kroppen, dvs säga att PH-värdet är bra.

Alla gifter som jag nämnde i första stycket i både mat, luft och vatten har mycket svårare att skada dig om du har ett starkt immunförsvar.  Ett starkt immunförsvar får du genom en ketogen kost som LCHF. Alltså mycket naturligt fett i maten och minimalt med kolhydrater. Den typen av kost är vi skapade att äta från början.

Avslutningsvis vill jag avsluta detta inlägg med ett mail som jag fick alldeles nyss av Lars. Hoppas att han inte misstycker. Min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning beställer du här.

”Har nu läst Din bok med stort nöje. Jag har i princip följt samma kost som Du beskriver i Din bok. 

Förutom att hålla mig till en LCHF kost tar jag en hel del tillskott som jag gjort en liten sammanfattning av och bifogar. Om det nu är tillskotten eller LCHF som fått mig att bli fri från min Prostatcancer vet jag ju inte. Fortsätter dock som tidigare eftersom jag kommit in i de rutinerna. Mår bra och tränar i princip varje dag. Siktar på mitt 43:e Vasalopp om jag bara blir fri från en envis ischiasnerv som kom i kläm efter senaste loppet och som jag nyligen opererat utan större framgång. Är nu inne på mitt 71:a år, men känner att jag presterar lika bra tider i Vasaloppet som när jag började åka. Kosten?
Berättade om boken för en av min seglarvänner som jag skulle uppskatta om Du skicka en bok till honom. 
Skicka även två böcker till mig på nedanstående adress som jag kan ha och dela ut till vänner.
Tala om vad jag blir skyldig så för jag över pengar omgående.
Hälsar Lars
IMG_0040

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag har faktiskt träffat en läkare som starkt har rekommenderat mig att äta lchf då jag lider av inflammationer och stark kronisk smärta. Det är första gången det hänt mig, att just en läkare säger detta. Nu är han lite välkänd för sin avsky för socker sedan tidigare men det är skönt att någon vågar sig på att tro på det här. Nu hoppas jag att det hjälper även mig såklart 🙂

    Gilla

  2. HEJ ! JAG HADE EN PRIVAT FÖRELÄSNING TILL EN NY BEKANT OM ”MJÖLENS” FARA TILL HÄLSAN. HON HADE MASSOR AV PROBLEM REDAN MED HÄLSAN OCH LYSSNADE I ALLAFALL, MEN SEN ÄR DET SÅ KLART I HENNES HÄNDER OM HON GÖR NÅGOT, MEN JAG SA TILL HENNE ATT HON KAN JU PROVA OM DET HJÄLPER HENNE BLI AV EN DEL AV VÄRKEN I KROPPEN SOM BESVÄRADE HENNE. JAG SJÄLV BLEV AV MED MIN VÄRK I BENA SÅ JAG VET HUR SKÖNT DET ÄR NÄR MAN INTE BEHÖVER TA VÄRKTABLETTER FLERA GÅNGER PER DAG. INFLAMMATIONER ÄR VERKLIGEN DEN SOM VI FÅR DRAS MED OM VI FORTSÄTTER MED MJÖLMAT. KRAM/PAULA

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.