#Friskavmat Kost som medicin!

maj 25, 2017 kl. 10:17 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , ,

Piller, piller och åter piller!

I det allt mer accelererande pillerätandet mot alla möjliga åkommor så finns det kanske utrymme för några reflektioner. Vi lever i en värld där allt fler äter kemiska piller och tar sprutor mot metabola besvär, allt från allergier till cancer. Det anses som normalt att äta kemiska piller mot det mesta. Fler och fler människor och yrkesgrupper blir beroende för sin försörjning av att du tar dina piller som doktorn skrivit ut. I t.ex. sjukvården, på apoteken, i pillerindustrin jobbar massor av människor som faktiskt är beroende för sin försörjning att du forsätter att äta dina piller.

Att bli frisk kan bli en underordnad fråga när så många lever i ett ekorrhjul där de är beroende av att du fortsätter att äta dina piller. Idag skriver många läkare ut kemiska preparat som du förväntas äta livet ut. T.ex förväntas du äta kolesterolsänkande statintabletter, hjärtmedicin, blodförtunnande, blodtrycksänkande, allergitabletter m.m. livet ut. Här är det inte fråga om att bli frisk och att komma åt orsaken till dina besvär utan allt handlar om att lindra dina symptom.

Det känns som att läkare i allmänhet givit upp att komma åt orsakerna till våra metabola sjukdomar. Det är kanske inte så konstigt för de får egentligen bara sin information från pillerindustrin och den branschen vill inte att du ska bli frisk utan bara lite lagom frisk tills du måste ta nästa piller.

  

Kost på recept!

Anta att målet för sjukvården förändrades till att istället för pillertänket så förändrades fokus till att stärka immunförsvaret. Dvs att sjukvårdande och friskvårdande åtgärder alltid hade högsta prioritet att stärka upp immunförsvaret. Då skulle vår kost som vi stoppar i oss få en helt annan innebörd och prioritet än den har idag. Läkare skulle skriva ut immunstärkande kost på recept istället för symptomlindrande piller. Maten är din medicin och medicinen din mat som Hippokrates en gång deklarerade för några tusen år sedan.

Detta scenario skulle naturligtvis leda till revolution i många branscher som livsmedelsindustrin, pillerindustrin, sjukvården apoteken m.fl. Många skulle få sätta sig på skolbänken igen och lära sig mer om vad kosten betyder för hälsan.

Det är inflammerande kost som orsakar våra metabola sjukdomar och det är bara immunstärkande kost som kan läka dom.

Subventionerade piller!

En fråga som jag tycker är berättigad idag är varför vi alla, genom skatten, ska betala för folks pillerätande som i många fall är helt meningslös. Det är en enorm mängd skattepengar som bekostar och berikar pillerindustrin idag. Vi skulle spara ett stort antal miljarder om immunstärkande kost blev uppgraderad till att betraktas som läkemedel. Att immunstärkande kost är läkemedel är en verifierad sanning idag.

Riksföreningen Metabol Hälsa!

Jag hoppas mycket på den nya riksföreningen Metabol Hälsa som Lars Bern är initiativtagare till. Lars Bern har tidigare varit involverad i både Cancerfonden och Hjärt -Lungfonden och vet hur turerna går där.

Om vi blir många medlemmar så kan vi sätta press på att det ska forskas mycket mer om hur kosten påverkar hälsan. Vi kan kräva av politiker att de sätter kostfrågan på dagordningen. Min förhoppning är att immunstärkande kost ska bli naturligt för läkare och kosthabiliterare att skriva ut på recept.

Här är hemsida till Metabol Hälsa och också Facebooksida till föreningen. Jag har betalt in 200 kronor för medlemsskap till bankgiro 195-1607. Gör det du också! 

Hur du stärker ditt immunförsvar!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hejsan!
    Det börjar att röra på sig helt klart. I morse slog jag upp Norrköpings Tidningar och där kunde jag läsa LiU- professorn Fredrik Nyströms forskningsrapport om att det är sockret,inte fettet som är boven mot fetma,diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.
    Forskningsresultatet presenteras i tidskriften Peptides.
    Kanske har du redan läst det.
    Själv blev jag väldigt exalterad och glad då man ofta pratar om detta med människor.och möts med höjda ögonbryn och oförstående.Inte kan hela hälso och sjukvårdsapparaten ha fel!!!!!!!😳
    I dag är det helsidesartikel i NT om just detta. Det går framåt Mats😀
    Hälsningar Kerstin👍

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.