Vad ligger bakom denna observationsstudie?

augusti 19, 2018 kl. 11:29 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

”För lite kolhydrater kan orsaka skador på längre sikt!”

Många har bett mig kommentera en observationsstudie som återigen kommit på tapeten. Ekot liksom många andra medier kommenterade denna studie igår som presenterades i the Lancet. Studien är egentligen från slutet av 80-talet innan LCHF-var uppfunnet. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm har kommenterat denna studie på ett bra sätt liksom många andra LCHF-profiler.

Här nedan följer min kommentar!

  • Den första frågan jag ställer mig är varför man plötsligt åter-publicerar en studie från slutet av 1980-talet som ska handla om LCHF. På den tiden fanns inte LCHF. Man letar med ljus och lykta efter negativiteter av LCHF-kosten men hittar sällan något.
  • Jag vet ju att tusentals människor har fått stora hälsovinster med hjälp av LCHF-kosten. Kanske är det så att läkemedelsindustrin är oroliga för att sälja färre kemiska tabletter pga konkurrens från den immunstärkande LCHF-kosten? Därför initierar man denna observationsstudie.
  • Vem betalar för ”vetenskapliga” studier? Det är nästan alltid läkemedelsindustrin som betalar. Därför görs inga studier som inte gynnar läkemedelsindustrin.
  • Jag har själv suttit med i en forskargrupp på Sahlgrenska Akademin och vet hur det går till att begära anslag från olika stiftelser och fonder. Vi ville jämföra Tallriksmodell med LCHF-modell på 100 stycken diabetiker typ 2 under en lång period. Varken Diabetesfonden, Diabetes Wellnes, Hjärt&Lungfonden m.fl. ville ge ut anslag till vår koststudie. Detta trots att vi sökte under flera år. Vi fick aldrig ens en motivering till avslagen. Senare visade det sig att samtliga styrelsemedlemmar i fonderna där vi sökte hade bindningar till läkemedelsindustrin. I vår forskargrupp fanns de skickligaste och de mest erfarna forskarna i vårt land. Ändå fick vi nej utan motivering under så många år.
  • Svaret på min fråga är att styrelsemedlemmarna inte kan lämna sitt godkännande av anslag till en sådan studie som vi ville göra. Om styrelsen hade gjort detta så hade de inte längre haft några lönande uppdrag i den fonden eftersom läkemedelsindustrin betalar lönen/arvodet. Läkemedelsindustrin får kalla kårar om det kommer fram att man kan bli frisk av mat
  • Så vår vetenskapliga studie hade aldrig någon chans från början. Follow the money är en bra devis när man är misstänksam!

Den långsiktiga effekten av LCHF-kost.

Alla ni som skrivit till mig behöver inte vara oroliga för att LCHF-kosten kan skada er. Det är det naturliga fettet som smör, olivolja och kokosfett som stärker vårt immunförsvar och skyddar oss mot sjukdomar. Kolhydraterna som vi äter ska vara ovanjordsgrönsaker, bär, naturliga nötter m.m.

Jag är inne på mitt 10:e år med LCHF-kosten och mår hur bra som helst fri från de sjukdomar som tidigare plågade mig. Jag är aldrig förkyld numera utan det blir som mest en nysning. Så många läkare som varnade mig för 10 år sedan för LCHF-kosten. Läkarna menade att mina blodkärl skulle slamma igen av allt fett som jag åt. Idag efter 10 år med LCHF är mina kärl renare än någonsin. Det visar att läkare i allmänhet inte har en aning om varför vi får metabola sjukdomar. De har heller ingen aning om hur vi blir friska från dessa sjukdomar.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 215 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 370 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com

 

 

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej! Jag har en fråga. Vad räknas som naturligt fett? Eftersom jag är lite bekväm så använder jag mig gärna av flytande fett typ Milda eller liknande. De jag använder innehåller rapsolja, solrosolja, linfröolja och kokosolja. Mvh Roger

    Gilla

    • Hej Roger! För mig är naturligt fett smör, olivolja första pressningen, ekologisk kallpressat kokosfett, avokado. Milda vill jag bestämt avråda ifrån, det är kemi. Naturligt fett äter man för att stärka immunförsvaret. Hälsningar Mats

      Gilla

      • Okej. Tackar för ditt svar 🙂
        Mvh Roger

        Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.