Lösningen finns men sjukvården vet inte om det!

november 9, 2018 kl. 2:57 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

 Dela gärna

 

Igår åt jag lunch på Göteborgs bästa lunchrestaurang, Leonardos. Besök den för här finns jättegod mat för en LCHF:are! Jag råkade höra ett samtal mellan en mycket överviktig sjuksköterska och kocken. Tvärsöver gatan ligger en vårdcentral där sjuksköterskan förmodligen jobbar. Hon beställde två luncher att ta med. Men hon påpekade med stor emfas att det inte fick vara någon grädde i såsen. Hon var väl rädd för det feta i grädden antar jag. Hon tog hellre mjöl i såsen. En sådan okunskap är skrämmande för mig som nu ätit ketogen LCHF-kost i 10 år. Alltså mycket naturligt fett och minimalt med kolhydrater i maten håller mig frisk utan mediciner och smal. Annat var det innan jag började med LCHF-kosten för 10 år sedan. Då hade jag diabetes typ 2, reumatisk värk, kärlkramp, kronisk bronkit och prostataproblem. Idag behöver jag dessutom inga glasögon sedan 9 år tillbaka.

Vågar vi besöka sjukvården?

Med en sådan bräcklig kunskap som sjuksköterskan vid sin lunchbeställning visade upp så är frågan om vi vill/vågar anlita sjukvården alls? Tommy har, på ett elegant sätt, beskrivit sin resa med ketogen LCHF-kost nedan.

Nu ska jag skriva om något intressant jag varit med om idag. Jag har varit på VC för att ta bort en hudförändring. Detta skrev läkaren vid förra besöket då man undersökte hudförändringen. Mitt över sternum ses ett naevus, makroskopiskt förenlig med basaliom, men i dermatoskopet blir jag mera osäker, förändringen är ca 8 x 8 mm . Lätt upphöjd. Något sårig centralt. 
Inga tydliga lönnlövsformationer. I första hand misstanke epitelcancer eller basaliom.

Märket jag undersökte har vuxit fram snabbt och kliade.
Ska erkänna att jag under sommaren och tidig höst fuskat med kosten. Ja jag skäms för det. Den första undersökningen var 16/10. Nu idag skulle den skäras bort.
Jag tänkte på Otto Warburg och cancer efter den första undersökningen. Nu ska jag äta strikt ketogent och har gjort det. hudförändringen har hela tiden minskat 🙂 När jag tog av mig tröjan så blev läkaren MYCKET förvånad !!!!! Den var borta, hon undersökte mycket noggrant, använde dermatoskopet och inget var kvar. Det här har hon aldrig varit med om, hon sa att den inte kan försvinna av sig själv.
Så jag berättade om Otto och glukos och ketogen kost. Nu ska hon själv börja undersöka om Otto, ketogen kost. Hon blev oxå imponerad av att min D2 var borta. Så nu kanske vi har en läkare till som börjar förstå kostens betydelse.”

Tommy föreslår att en speciell fb-grupp bildas för personer med erfarenhet av ketogen kost och cancer. En bra ide tycker jag. Hör av dig om du har sådana erfarenheter.

Kerstin använde ketogen LCHF-kost mot sina cancertumörer.

Läs om hennes resa nedan!

”Hej Mats!
Tar alltid del av dina inlägg om kost och hälsa.. Och beundrar din envishet att få människor att tänka i andra banor när det gäller kosten.
Av erfarenhet vet jag att det hjälper.
2013 fick jag min cancerdiagnos. Livmodercancer med spridning i buken. För att göra en lång och plågsam historia kort så var oddsen inget vidare.
Fick min sista cellgiftsbehandling december 2015.
2016 i mars läste jag en artikel skriven av Nisse Simonsson om att socker göder cancer och att man t.o.m fått Nobelpriset för den upptäckten. Då började jag min resa med ett liv utan sockerrelaterad mat. Efter några månader köpte jag även din bok som var lättfattad och bra skriven.
Har under 2016 och fram till nu röntgat mig 5 gånger. Varje gång har tumörerna krympt. Mitt markörvärde CA 125 som indikerar cancerns aktivitet, ska inte vara över 35 för att vara normalt, har legat runt 10 hela förra året.
Kan ju inte annat än tro att min ändrade livstil är av stor betydelse. Min läkare är så klart både förvånad och intresserad. I läkarutbildningen ingår ju ingen eller mycket lite kostutbildning.
Ville bara tala om detta. Har funderat länge på att skriva och berätta men vill ju inte sticka ut hakan för man visste ju inte hur långt detta skulle räcka. Vet jag ju fortfarande inte. Men nu efter ett år med bra resultat och med mer energi och välmående vågar jag tro att jag är på helt rätt väg.
Min man som hade början till diabetes 2 började oxå med denna kost. Och blivit fri från det. Behöver inte gå tillbaka mer till Diabetessköterskan.
Man fundera när sjukvården ska komma till insikt om kostens betydelse.
Försöker ju sprida kunskap till alla som vill ta del av det. Men de flesta är misstänksamma. Det är alldeles för konstigt att det skulle vara så lätt att bli frisk av att bara äta rätt.
Tur att det finns eldsjälar som du.
Med vänlig hälsning, Kerstin ❤️ ”

Glöm inte mitt föredrag den 25 november kl. 18.00 i Backa folkets hus Göteborg. Kom i tid ingen anmälning.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Just nu har jag bara ett fåtal böcker kvar. Ingen ny upplaga kommer att tryckas. Ta chansen att beställa böcker innan de tar slut. En alldeles utmärkt julklapp så klart.

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 215 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 370 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Vården: ”Men läkemedelstillverkarna säger att …

    Gilla

  2. Jag undrar vad det blev av den damen som skrev om sin ALS sjukdom och började äta lchf?

    Gilla

  3. ”Vården” + många flera överlever inte om folk är friska. Låter kanske hårt men i mina ögon är det kalla fakta, om än så obekväma så nästan ingen törs andas dessa tankar ens.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.