På seminarium med Mai-Lis och Hjärt & Lungfonden!

november 16, 2018 kl. 4:43 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

 

Jag har varit på seminarium med Mai-Lis Hellenius och Hjärt & Lungfonden. Det handlar om SCAPIS som är en mycket stor studie på 30000 kvinnor och män i Sverige. Varje person som genomgått undersökning via denna studie har fått sina hälsovärden noga belysta. Så också jag och det är ju jättebra. Varje person som undersökts kostar 10000 kr. Totalt kostar SCAPIS-studien 300 miljoner kronor.

Hjärt &Lungfonden sålde Mai -Lis Hellenius nya bok ”Livsviktigt” på ett mycket aggressivt sätt och tiggde samtidigt pengar till fonden. Jag upplevde det som stötande att Hjärt & Lungfonden gynnar Mai-Lis Hellenius på detta sätt.  Tänk om Hjärt & Lungfonden hade sålt min bok ”Frisk av mat” på samma sätt, vilket hallå det skulle bli!

Hur ska SCAPiS-studien användas undrar jag?

Problemet är att man inte ställer rätt frågor. Varför blir vi sjuka i hjärt -kärlsjukdomar, är en berättigad fråga tycker jag. Fortfarande är svaren rökning, stillasittande och högt kolesterol. I Mai-Lis bok får vi än en gång veta att smör och annat mättat fett orsakar hjärt -kärlsjukdomar. Det är ju rent ljug för idag finns många studier som visar på motsatsen. Jag hade med all säkerhet varit död idag av min kärlsjukdom och min diabetes typ 2 om jag inte ändrat min kost till LCHF. Min bror hade senare samma symptom som jag och han dog på natten för drygt ett år sedan av en hjärtattack. Min bror lyssnade på läkarna och Mai-Lis men inte på mig.

Det enkla svaret på varför vi blir sjuka av hjärt -kärlsjukdomar är att vi äter alldeles för lite naturligt fett, som t.ex. smör, och alldeles för mycket sockerarter/kolhydrater. Vi behöver inga 300-miljoners studier på hur vårt allmänna hälsoläge ser ut utan vi behöver studier som förklarar varför vi drabbas av metabola sjukdomar som hjärt -kärlsjukdomar!

En otäck fråga dyker upp i mitt huvud som är; Vill Hjärt & Lungfonden liksom Hjärnfonden att vi ska hitta lösningen på dessa sjukdomar? Det är ju trots allt rätt stora pengar som tiggs ihop hela tiden och som sysselsätter många människor.

 Dela gärna detta inlägg.

Nu blir det föredrag, av mig Mats Lindgren, i Göteborg närmare bestämt i Backa Folkets hus i Göteborg. Söndagen den 25 november kl 18.00-20.00 plus frågestund. Det kostar 100 kronor och betalning sker vid dörren. Lokalen tar 200 personer så det finns med all säkerhet plats för dig. Föredraget handlar om hur vi dels kan förstöra vårt immunförsvar med en viss typ av mat och dels hur vi kan stärka det med en annan typ av mat. Det handlar alltså om att bli frisk av mat och att förebygga. Maten är min medicin och medicinen min mat. Så har det varit för mig de senaste 10 åren och det har inneburit att mina metabola sjukdomar diabetes 2, kärlkramp, kronisk bronkit, prostatainflammation och reumatisk värk har försvunnit tack vare en förändrad kosthållning. Min bok Frisk av mat och Mats LCHF-utbildning kommer att säljas till reducerat pris under föredraget.

Intressant under föredraget. På mitt föredrag får du veta om arteriografi, läran om att mäta blodkärlens stelhet och elasticitet. Varför blir kärlen stela och oelastiska? Svaret på den frågan utgör grunden för alla våra metabola sjukdomar inklusive cancer.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Just nu har jag bara ett fåtal böcker kvar. Ingen ny upplaga kommer att tryckas. Ta chansen att beställa böcker innan de tar slut. En alldeles utmärkt julklapp så klart.

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 215 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 370 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Det är helt enkelt på det viset att om patienterna blir friska av att äta fett och minska kraftigt på kolhydrater och socker så blir Majsan utan jobb och har ingenting att forska på. Så syniskt tror jag att det är. Om patienterna blev friska skulle den sjuka vården i dag inte ha jobb. Och alla skrytbyggen och maskiner som kostat miljarder vore bortkastade slantar. Att det är samhällsekonomiskt självmord det skiter människor som Majsan i.

    Gilla

  2. Hur ska SCAPiS-studien användas undrar jag också?

    Gilla

  3. Jag undrar var du har tagit vägen?
    Vill också önska ett Gott Nytt År (om det inte är opassande på något sätt)

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.