Förskräckande läsning!

oktober 6, 2011 kl. 11:44 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer

Nestles hemsida om barnmat är som att läsa en rysare som ger kalla kårar på ryggen. Här följer ett utdrag;

”Hur mycket energi bör komma från fett?

I de Svenska/Finska/Norska/Danska närings-rekommendationerna har man fastställt att barn i 6-11 månaders ålder har behov av att 1% av dagens totala energiintag kommer från omega-3-fettsyror och 4% av totala energiintaget från omega-6-fetterna. För barn mellan 12 och 23 månader är motsvarande siffror 0,5% energi från omega-3-fetter och 3% energi från omega-6-fetter. Det mättade fettet bör från 1 års ålder vara högst 10% av energiintaget. Att begränsa intaget av mättat fett är viktigt för att lättare få i sig av de viktiga omättade fetterna samt för att på sikt förebygga vissa sjukdomar som övervikt och hjärt-kärlsjukdomar.

Vad innebär det i praktiken?

Barnmaten som Nestlé tillverkar har en låg andel mättat fett och ett högt innehåll av omättat fett. Andelen energi från linolsyra och alfa-linolensyra är anpassad efter närings-rekommendationerna för spädbarn. En god grund för att barnet får mat med bra fettsammansättning är att servera fisk (gärna fet fisk) 2 gånger per vecka, begränsa intaget av mat som innehåller mycket mättat fett och gärna använda rapsolja eller flytande margarin när man tillagar”

Mina kommentarer

Ja, ni läser rätt små barn ska bara äta 0,5 procent mättat fett i 100 gram livsmedel. Detta är alltså näringsrekommendationer från myndigheter i Sverige, Norge, Danmark och Finland enligt Nestle. Jag är Morfar med två små barnbarn och man undrar ju hur det ska gå för dem? Jag har själv kommit fram till att min kropp behöver minst 70 procent mättat fett i en måltid. Annars blir jag sjuk. Om jag bara skulle äta 0,5 procent mättat fett så skulle troligen alla mina tidigare metaboliska sjukdomar återkomma som ett brev på posten.

Unga mammor tror ju på att våra myndigheter vill oss väl. Därför köper de en barnmatsburk med potatispuré till sina barn i all välvilja. Om det bara är 0,5 procent mättat fett i barnmatsburken, vad är då allt det andra? Socker?

Hur mycket allergier, inflammationer och nedsatt immunförsvar grundläggs i tidig ålder genom idiotiska och dåligt underbyggda kostråd från våra myndigheter.

Företagen säljer det som kunden vill ha och självklart försöker man följa rekommendationer från myndigheter. Bröstmjölken innehåller ungefär 40 procent mättat fett och därutöver mest enkelomättat. Det är ju ett enormt steg att plötsligt bara äta 0,5 procent mättat fett när man är avvänjd från bröstmjölken.

Jag vet med säkerhet att min egen kropp blivit förgiftad av för mycket kolhydrater och för lite fett. Tidigare var det high life för inflammationer i min kropp eftersom det fanns obegränsat med bränsle(socker, gukos) och väldigt lite fett som smörjer och håller nere blodsockernivån. Visst är våra genetiska förutsättningar olika och vi tål olika mycket men faktum kvarstår, sockret förgiftar och med 0,5 procent mättat fett i barnmatsburken så finns där mycket plats över för kolhydrater/socker.

Bifogar lite grundkurs i fetter från Göran Pettersson, Chalmers. http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/local_100616.pdf

Jag såg inlägget på Annika Dahlqvists sida om att barn som fått svår epelepsi kunde bli friska med en ketogen(mycket mättat fett och lite kolhydrater) kost. Här kommer en youtubelänk om det;http://www.youtube.com/watch?v=BwJ67vGKz0k&feature=related

Vad ska vi göra med myndigheter vars kostråd gör våra barn och vuxna sjuka. Dessa myndigheter skall självklart avskaffas så fort som möjligt. Om ungefär tio år så tror jag att den ketogena kosten är helt accepterad som viktig föda för ett starkt immunförsvar.

Hur många ansvariga chefer för våra myndigheter, som i alla år rekommenderat en sjukdomsalstrande kost, kommer att ta sitt ansvar? Svar; ingen antagligen, ”vi gjorde bara som alla andra och som vi blev tillsagda att säga” kommer svaret att bli.

Som Morfar kan bara hoppas på att barnen får växa upp med ett starkt immunförsvar.

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag fick allergi mot fisk ett år innan jag började med LCHF feb 2009. Nu sen ca 3 månader kan jag äta fisk igen. LCHF har lappat ihop kroppen igen, helt amazing…

    Gilla

    • Hej Bo. Grattis till din nya goda hälsa! Det skulle vara intressant att veta mer om hur du upplever att din kropp reparerats av LCHF?

      Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: