Bakterier orsakar cancer?

oktober 24, 2011 kl. 9:07 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

                                    Bakterier kan ligga bakom tarmcancer          

Helicobacter pylori är en bakterieinfektion som sägs orsaka cancer i tarmen. Miljontals människor har dessa bakterier i sig men de flesta får inte cancer. Enligt Svt vetenskap drabbas 6000 människor av denna cancerform varje år och varannan dör av sjukdomen.

”Jag tror inte att det räcker med ett avföringsprov utan man måste också ta ett blodprov och även fråga patienten hur han eller hon lever”, säger en läkare på Karolinska sjukhuset enligt Svt. Det är verkligen ett genombrott om läkarna börjar fatta att man måste fråga patienterna hur dom lever. Vilken kost dom äter osv.

Ovanstående fråga hamnade dock sist i raden av åtgärder som skulle vidtas gentemot patienterna. Om forskningen började med hypoteser om orsaker till olika sjukdomar och om de har ett samband då skulle vi troligen ha en annan typ av sjukvård idag. Jag vet, tack vare erfarenheter från min egen kropp, att infektioner och särskilt kroniska sådana överlever endast tack vare felaktig livsstil. den livsstilen heter för mycket kolhydrater och för lite mättat fett.

När det gäller cancer i tarmen borde forskningen naturligtvis ställa sig frågan vad som utlöser att dessa bakterier i tarmen, som vanligtvis är godartade, plötsligt får för sig att bli onda och orsaka skada. Alltså vad orsakar att du får cancer i tarmkanalerna? Nästa fråga som är rimlig att ställa är vilket samband denna sjukdom har med andra inflammatoriska sjukdomar? Vad försörjer sig cancercellerna av? Vilket är deras bränsle? Vilket är bränslet för nästan alla inflammatoriska sjukdomar?

Om ovanstående frågor hade funnits med i forskningen, gärna som standardfrågor, hade vi haft en helt annan utgångspunkt och grund när vi förebygger och behandlar inflammatoriska sjukdomar. Vi vet ju redan svaret, vi som blivit friska och avgiftade. Inflammatoriska sjukdomar har sin grund i alldeles för stort intag av inflammationsdrivande kolhydrater och för lite intag av det nyttiga och smörjande mättade fettet.

Den första frågan en medveten läkare hade ställt vore naturligtvis hur livsstilen ser ut och framför allt vilken mat som patienten äter. Alla de patienter som redan drabbats av olika sjukdomar och tvingats genomgå operation kan naturligtvis inte skickas hem med ett stort sår i magen och en klapp på axeln. -Krya på dig! Men det är exakt så vi behandlar t.ex. cancerpatienter. Dessa borde naturligtvis få reda på vad som har orsakat cancern och hur man kan förebygga. Det enda som gäller är naturligtvis strikta kostråd.

Jag själv gick hem med sänkt huvud och mungiporna nere den dagen jag fick mitt diabetesbesked. Den läkaren sade då till mig att du kan leva som vanligt men du måste förstås ta din medicin. Jag borde självklart fått beskedet att min kropp var förgiftad av för mycket socker i blodbanorna. För att återställa balansen i kroppen och avgifta mig själv skulle jag naturligtvis fått tydliga kostråd.

Idag vet jag med säkerhet att diabetes och andra inflammatoriska sjukdomar har sin upprinnelse i förgiftande socker och för lite smörjande fett. Detta gäller för min kropp och visst borde det gälla för din kropp också. Jag är definitivt inte så unik.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Du skriver så bra kan bara säga att jag håller med dig till fullo. Det är tragiskt att inte läkarna har den kunskapet och helhetsynen som du skriver om.

    Gilla

  2. Tack för den kommentaren. Visst är det lite märkligt och t.o.m. underligt att det inte pratas om orsaker, bara symtom. Jag ser aldrig några kritiska journalister som vågar ifrågasätta olika slags forskningsresultat. Man är så totalt hemmablind och van att tänka på ett visst sätt. Vi får väl se till att droppen urholkar stenen.

    Gilla

  3. Det är sant det. Jag blir själv så frustrerad när många av kvinnorna på jobbet lider av diverse sjukdommar som Artos Diabetes 2 övervikt mag/tarm sjukdommar och jag försöker berätta att de kan må så mycket bättre om de ändrar kosten. Men de är så inne i sitt kolhydratsätande så de vill inte ens försöka att äta åt LCHF hållet. Samma när jag var till doktorn för min IBS mage, jag fick ingen hjälp alls. Nu ett par år efter har min fibromyalgi blivit mycket lindrigare även min IBS sockerberoendet samt att jag går ståndigt ned i vikt. Hoppas verkligen att när vi som har fått hälsan tillbaka kan visa att detta funkar så börjar kanske läkarna och andra som jobbar innom sjukvården förstå hur vi kan bli så mycket friskare med en så enkelt sätt som att minska på kolhydraterna och öka på fettet.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: