Så här ser sjukvårdens kostråd ut till en hjärtsjuk!

september 5, 2017 kl. 7:43 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Läkare vet tyvärr ingenting om vad en hjärtsjuk ska äta!

En bekant till mig fick ovanstående kostråd med sig hem från sjukhuset efter att han varit inlagd för en hjärtattack. Jag kan konstatera att det inte hänt något med sjukvårdens kostråd på 9 år. Då, vid den tiden, hade jag själv besvär av kärlkramp i kombination med diabetes typ 2 och en rad andra andra metabola sjukdomar. Jag fick också rådet att äta fettsnålt och akta mig för smör. Jag skulle äta fullkornsprodukter, flytande margarin och magra mejeriprodukter precis som min bekant fick med sig från sjukhuset.

Det fantastiska med sjukvårdens kostråd ovan är att om du gör precis tvärtemot sjukvårdens råd så har du en chans att bli frisk. Så har jag gjort och blivit frisk liksom tusentals andra personer. Om du läser min blogg regelbundet så har du säkert noterat att jag publicerat hundratals studier på Fet Hälsa-bloggen genom åren. Dessa studier visar att högt kolesterol inte är farligt utan nödvändigt om du är inflammerad i kroppen. Smör och andra naturliga fetter fungerar som stimulans och förstärkning av immunförsvaret.

Däremot så är naturligtvis inte spannmål bra för en hjärtsjuk person som min bekant är. Han skall helst inte äta spannmål alls eftersom modern spannmål är fullproppat med kolhydrater/sockerarter. Så fullkornsprodukter som sjukvården rekommenderar är helt uteslutet för min hjärtsjuke bekant. Att äta flytande margarin är rena dödskyssen för en hjärtsjuk. Det spär på inflammationen i blodet och immunförsvaret får ännu svårare att läka.

Läs PURE-studien som visar att en tredjedel av 135000 vuxna riskerar en för tidig död om de äter fettsnål mat och mycket kolhydrater.

Läser inte sjukvårdspersonal och läkare vetenskapliga studier?!

Vi kan inte fortsätta med en skattefinansierad sjukvård som gör människor med metabola sjukdomar ännu sjukare än när de sökte hjälp från början. Det finns numera hundratals vetenskapliga studier som stödjer mitt resonemang att naturligt fett och högt kolesterol inte är farligt. Det är tvärtom så att naturligt fett är nödvändigt för att metabola sjukdomar ska kunna läkas. Samma sak med kolesterol. Högt kolesterol får man bara om kroppen är inflammerad. Det är levern själv och våra celler som producerar den mängd kolesterol som behövs för att hjälpa immunförsvaret.

Om man då tvingar ner kolesterolet med hjälp av kemiska tabletter (statiner) så får inte immunförsvaret den hjälp det behöver. Man blir alltså ännu sjukare av sjukvårdens behandlingar. Om  man ger fettskrämda kostråd till en metabolt sjuk person, som min bekant som fick en hjärtattack, så blir han ännu mer sjuk om han följer råden.

Jag vänder mig till dig!

Om du är metabolt sjuk så ska du absolut inte följa kostråden ovan förutom de med fisk och grönsaker. Min egen bror sade till mig att sjukvården och läkarna vet bäst när jag försökte övertyga honom om den ketogena kostens förmåga att stärka immunförsvaret. Min bror dog av en hjärtattack i sömnen för några månader sedan. Tre dagar innan han dog ville han ha min hjälp men då var det försent. Gör inte som min bror gjorde för läkarna vet nästan ingenting om vad riktig kost kan åstadkomma. När jag satt med i en forskargrupp på Sahlgrenska sjukhuset så var där med en läkare som gick sista året på läkarlinjen. Jag frågade honom om vad de fick lära sig om kost och nutrion på läkarutbildningen. Han svarade att de hade en föreläsning på förmiddagen och en på eftermiddagen samma dag om kostlära. Då fick han lära sig det som våra dietister får lära sig idag, nämligen helt fel saker.

För övrigt mår min vän med hjärtflimmer och trasslig mage alldeles utmärkt idag med ketogen kost LCHF. Han har t.o.m. rekommenderat min bok och LCHF-utbildning till sin kusin.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Här länk till en bok med 101 studier som alla pekar på att de med högt kolesterol lever längst. Alla studier publicerade och peer-granskade.
    Hur kommer det sig att MSM gömt all dessa studier för oss genom att aldrig nämna något? Ar det fake news att låta bli att skriva om det som ”inte passar”?

    http://www.adlibris.com/se/bok/low-cholesterol-leads-to-an-early-death-evidence-from-101-scientific-papers-9781781487815

    Gilla

  2. Socialstyrelsen rekommenderar Livsmedelsverkets kostråd i ”Sjukdomsförebyggande metoder”
    http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2015/2015-1-11

    Gilla

    • Har lite svårt att tro på att sammanfattningen stämmer i verkligheten, känns snarare så att fler och fler slåss om kakan som stavas ohälsa på nått sätt. Ohälsa känns mer och mer som big business i mina ögon. Frisk befolkning är ju inte ”lönsamma” eller hur man nu skall uttrycka det.

      Gilla

  3. Tack för dina alltid lika intressanta bloggar. Inte för att jag behöver övertygas…det är jag redan….:-)…..Men jag skulle behöva hjälp att övertga min make. Han lider av diverse sjukdomar, men bl.a. diabetes typ 2…och högt kolesterol och för högt blodtryck. De råd från sjuklvården och den behandling han får, är den traditionella. Kolesterolsänkande medicin och fettsnåla kostråd. För det är ”så farligt för diabetiker att ha för högt kolesterol”. Finns det nåt bra argument mot just det som jag kan ta fram?

    Gilla

    • Hej Gunilla!
      Det är svårt att övertyga en okunnig men du kan ju börja med att berätta att sänka kolesterolet i kroppen på en diabetiker typ 2 är totalt fel behandling eftersom kolesterolet tillhör immunförsvaret. Det är ungefär som att hälla bensin på en brasa för att släcka den. Totalt olämpligt alltså. Se nedan länkar.
      Hälsningar,
      Mats L

      http://bmjopen.bmj.com/content/6/6/e010401

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.