Vanliga värktabletter ökar risken för hjärt -kärlsjukdomar.

september 5, 2018 kl. 1:11 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

 Dela gärna!

Ny studie: Svt nyheter.

Vanligt smärtstillande läkemedel kan öka risken för hjärt- och kärlsjukdom med 50 procent.

En ny stor studie publicerad i British Medical Journal visar att vanliga värktabletter som t.ex. Voltaren kan öka risken för hjärt -kärlsjukdomar med 50 procent. Värktabletterna säljs i minsta lilla kiosk och är inte receptbelagda. Enligt studien är det substansen diklofenak som är mest farlig.

Mina kommentarer!

Jag är inte ett dugg förvånad över att dessa värktabletter kan släcka liv istället för att rädda liv. Förvånad är jag dock över att denna studie överhuvudtaget publiceras. Anledningen är att läkemedelsindustrin inte brukar ge anslag till forskning som missgynnar dem. Läkarna varnades tidigt för bieffekterna av pillren men allmänheten fick inte den informationen.

Kemiska läkemedel står idag för en tredjedel av olika dödsorsaker efter hjärt -kärlsjukdomar och cancer. Nu kanske man kan öka på den siffran när vi nu vet att pillren bidrar till hjärt -kärlsjukdomar.

Kanske är det dags att vakna nu?

Vi har lärt oss att alltid ta ett piller för minsta symptom istället för att se dessa symptom som en varningssignal från kroppen att allt inte står rätt till med vårt immunförsvar. Läkare kan inget annat än FASS-katalogen där det finns beskrivet i detalj vilka symptom som ska ha vissa kemiska piller. Du går därifrån med ett recept och vidare till apoteket för att hämta ut pillren.

Antag att du istället kommer till insikt att du måste stärka ditt immunförsvar för att dämpa varningssignalerna från din kropp. Det kan ta lite tid men om du äter ketogen kost LCHF så kan du vara säker på att dessa varningssignaler minskar eller upphör. Tyvärr får du vanligtvis inte denna information från din läkare utan du måste själv söka efter den.

Vanliga signaler är återkommande huvudvärk, förkylningar som ständigt återkommer, värk i leder och muskler m.fl. När signalerna har pågått under en längre tid kan metabola sjukdomar uppstå som t.ex. diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar och cancer. Jag påstår exempelvis att olika allergiska reaktioner är typiska varningssignaler från din kropp.

Idag talar läkare om att du måste äta vissa piller som t.ex. statiner (kolesterolsänkande tabletter) och olika sorters hjärtmedicin livet ut. Vad läkare istället borde informera om är hur du kan stärka ditt immunförsvar med immunstärkande kost. Vid läkarbesöket borde du få recept och utbildning av läkare på en kost som inte inflammerar kroppen utan istället stärker den. Jag är övertygad om att om läkare istället delade ut min bok, Frisk av mat och min LCHF-utbildning så skulle enormt många få riktig hjälp. Nu är ju detta, än så länge en utopi, för det är många som tjänar pengar på dina symptom. Nedan kan du beställa min bok och LCHF-utbildning. Maila mig lindgren.mats8@gmail.com

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 215 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 370 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com

 

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej Mats

  Så sant skrivet.
  Men hur få stort genomslag på denna info då pengar hela tiden är med och förstör på många sätt? Friska är ej bra kunder liksom.
  Och som info så har jag har nyss gjort årets arteriografi mätning.

  Gilla

  • Hej Nisse! Jag ser verkligen fram emot att få dina resultat på arteriografi-mätningen. Alltså mätning av hur elastiska och/eller stela dina blodbanor är. Hittills har det ju verkligen varit ett mått på att den immunstärkande maten LCHF fungerar för dig. Din senaste arteriografiska ålder var mellan 10-20 år om jag inte missminner mig. Inte dåligt för en plus 60-åring!!
   Ja, du har rätt i att informationen från denna blogg inte når ut tillräckligt. Frågan är hur det ska gå till?
   Hälsningar Mats

   Gilla

 2. Vilken åsikt har du om tex ASPIRIN, smärtstillande med acetylsalicylsyra kontra tex PANODIL vad gäller ”giftighet”?

  Gilla

  • Hej Randi! Min åsikt är att dessa piller ska man ta i yttersta nödfall. Kemiska piller från läkemedelsindustrin har i allmänhet en hel del biverkningar. Det är bara att läsa bipacksedeln om man orkar. Kan för lite vilket piller som är ”giftigast” av de två du räknade upp.
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. Dina uppgifter om att sk NSAID, typ Voltaren inte bör tas av hjärtpatienter är urgamla. De förskrivs inte heller. Däremot är det ok med aspirin – typ Treo, Bamyl etc – om man inte står på blodförtunnande annan medicin. Panodil är paracetamol som i för höga doser kan ge leverpåverkan. Det finns för- och nackdelar med allt men det är bättre att vara lite mera påläst innan man informerar!

  Gilla

 4. Mats skriver ju om Fett hur viktigt det är att äta naturligt fett. Också att maten är din medicin och att medicinen är din mat. Därför är det ju lite hårklyveri att bedömma giftigheten hos olika giftmediciner. Kanske det finns 10% som är livsnödvändiga som att någon gång akut medicinera med ett kortisonpreparat, eller akut vid en livsfarlig infektion. Men huvudtemat som jag själv följer är att ”maten är din medicin” vilket har tusenåriga traditioner, eller långt mer än giftmediciner som kanske har 150 år som medicinsk vetenskap?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: