Frisk av mat, LCHF från början. Ny bok i januari!

november 27, 2011 kl. 1:39 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer

Vad gör man om man brinner för något och vill nå ut med sitt budskap? Jo, skriv en bok förstås. Det kändes som att jag var tvungen att dela med mig av hur jag kunnat uppnå sådana hälsovinster  bara genom att totalförändra min kost. Jag trodde verkligen inte att något förlag skulle vara intresserat av att ge ut boken. För det första hade jag ingen aning om jag kunde skriva eller inte. Första förlaget, Optimal, som jag frågade ville ge ut boken och ingen är mer förvånad än jag själv.

Jag hade förstås läst Annika Dahlqvists böcker och ett flertal andra LCHF-böcker. Nästan alla LCHF-böcker som jag läst fokuserar på vikten och LCHF betraktas nästan som en bantningsdiet idag. Jag saknade en bok som fokuserar på alla andra hälsovinster som man uppnå med ett kostbyte. ”Är det möjligt att bli frisk av mat”, var den första frågan jag ställde mig. Kan man använda maten som medicin som angriper orsaker istället för dagens läkemedel som nästan alla bara fokuserar på symtom?

Många har ju blivit friska från diabetes eller snarare kontrollerar sin diabetes genom kosten. Jag konstaterade, efter ett liv med förgiftande kost, att det finns en rad sjukdomar  som helt enkelt upphör tack vare en kostförändring till LCHF. Min egen kropps tillfrisknande var helt enkelt häpnadsväckande. Det var knappt man vågade berätta för andra om mina hälsovinster eftersom det lät helknäppt!

Nästa fråga att ställa sig är ju hur det är möjligt att kroppen reagerar så kraftigt enbart på födan? Och frågan därnäst är ju ännu märkligare, varför är det inte fler som prövar om det är så enkelt. Varför använder sig inte sjukvården av den här metoden?

Det självklara svaret kan ni få redan nu på åtminstone en fråga; Det är immunförsvaret som faktiskt blir oerhört starkt om det slipper jobba ”round the clock”. Jag konstaterar att många sjukdomar och besvär har en direkt koppling till kosten med framför allt för mycket socker/kolhydrater och inte minst för lite mättat fett.

Att sjukvården inte omedelbart använder sig av LCHF-metoden är kanske inte så förvånande. Man är helt enkelt alldeles för insyltad i läkemedelsindustrin. Se bara på Fass som har en rad rekommendationer på mediciner för olika åkommor. Tänk dig tanken att Fass också skriver att det går lika bra eller bättre med naturlig mat, som inte inflammerar kroppen, för att läka en åkomma. Vilka rubriker!

Här är en historia som jag inte berättar i boken. När jag för snart tre år sedan bytte kost från en minst sagt sockerrik sådan till en lågkolhydratkost med mycket mättat fett så kunde jag faktiskt ta bort mina läsglasögon redan efter någon månad. Jag hade storlek 2,0 på mina läsglasögon. Detta kanske inte var så uppseendeväckande(häpp) eftersom diabetes angriper ögats synnerver enligt läkarvetenskapen.Min diabetes försvann och synen kom tillbaka.

Det mest uppseendeväckande, när det gäller synen, var tre månader efter att jag lagt om kosten. Då stod jag på första tee på Gullbringa GK, röd slinga tror jag, med lite dogleg vänster. Jag hade som vanligt på mig mina glasögon för närsynthet eftersom jag inte såg bollar bortom 150 meter. Jag hade använt glasögon för min närsynthet i cirka 8 år framför allt när jag körde bil eller spelade golf. Jag slog ett väldigt bra utslag, för en gångs skull, men såg inte vart bollen tog vägen trots att det var ett rakt slag. Av en känsla lyfte jag på mina glasögon och plötsligt såg jag bollen 200 meter längre bort, mitt i fairway. Sedan den dagen ligger mina glasögon kvar i byrålådan hemma, såväl läsglasögon som de andra för närsynthet. Mer finns att läsa om mina och andras hälsovinster i min bok ”Frisk av  mat, LCHF från början” som kommer ut i bokhandeln i januari, 2012 är väl bäst att tillägga. På Optimal förlag.

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Va spännande. Den ska jag läsa! Härligt att du vill dela med dig. Tack för det!

  Gilla

 2. Oj, shit vad kul! Den boken ska definitivt köpas och lusläsas!

  Gilla

 3. Förra veckan blev jag klar med en sajt som listar inägg från LCHF-bloggar, YouTube och samtliga tidningar. Vore kul om du ville ta en titt om jag har glömt någon viktig blogg:

  LCHFbloggar.se

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: