Om man är kolhydratförgiftad?

januari 9, 2012 kl. 10:35 f m | Publicerat i Okategoriserade | 11 kommentarer

Vilka tecken och signaler får du om kroppen är kolhydratförgiftad? Vår kropp verkar vara en fantastisk skapelse om vi förvaltar den rätt. Då blommar den och ger oss många glädjeämnen. Om vår kropp, å andra sidan, inte sköts och förvaltas på rätt sätt då ger den ifrån sig signaler om att allt inte står rätt till. Jag ska försöka beskriva vilka signaler som jag fick på min kropp, under en lång följd av år, utan att jag reagerade och ändrade min livsföring.

Jag fick massor av signaler och alarm om att allt inte stod rätt till. Jag förstod såpass mycket att jag var känslig för infektioner och inflammationer men hade ingen aning om vad jag skulle göra åt det. När vi blir sjuka så går vi till doktorn och så gjorde även jag. Hur många penicillinkurer som jag har förbrukat under årens lopp är svårt att veta förutom att de är alldeles för många. Läkarnas och sjukvårdens sätt att angripa sjukdomen är att behandla symtomen men inte orsakerna. Det är egentligen fantastiskt att vi går med på detta varje gång att inte sjukvården utreder orsakerna utan bara behandlar symtom.

Förutom infektions och inflammationkänslighet så fick jag en annan mycket tydlig signal om att allt inte stod rätt till, mina tänder blev mer och mer gulbruna. Med åldern rätt accepterar vi att kroppen mister sin sin fräschör men är det verkligen alltid sant? Kan vi skylla på åldersfaktorn hela tiden? Vi får hjälp av sjukvården som, i brist på lösningar, förklarar att våra besvär bara är normalt åldrande. Enligt sjukvård och expertis så är kaffe, te, alkohol och rökning en stor orsak till gulnande tänder. Jag är skeptisk till detta resonemang och menar att det inte stämmer med verkligheten.

Jag kan nu meddela sjukvården och alla andra att det är inte normalt åldrande att tänderna blir gulbruna. Mina tänder är numera minst lika vita som i ungdomsåren trots att jag i år fyller 59 år. Då frågar sig vän av ordning hur detta kan komma sig? Jag var själv lika förvånad som alla andra när mina tänder ändrade färg trots att jag inte ens använder vanlig tandkräm eller slipmedel. I ljuset av mina nya kunskaper är det inte så förvånande. När jag totalförändrade min kost så talade kroppen om för mig att jag gjort rätt genom att belöna mig med vita tänder. Jag fick alltså en tydlig signal från min kropp men nu åt andra hållet, denna gången att jag gjort rätt. Kolhydratförgiftningen i min kropp hade släppt taget.

Andra viktiga signaler från kroppen på att den är kolhydratförgiftad kan vara t.ex. kulmage, plitor och acne på kroppen, huvudvärk, magproblem, ledvärk, högt blodtryck, återkommande förkylningar m.m.

Om man inte tar kroppens signaler på allvar så kan den reagera genom att signalera ännu starkare, denna gång med en metabolisk sjukdom. Du kan få diabetes, hjärtsjukdom, cancer eller annan livstidssjukdom. Problemet kan då vara att kroppen blivit för förgiftad för att kunna läka sig med en kostförändring.

Kroppen formligen skriker ut via megafon att något inte står rätt till i din kropp. Det är förstås helt huvudlöst att inte ta detta på allvar men eftersom vår sjukvård inte gör det så accepterar vi detta också.

Om hundra år kommer man att skratta åt vår tids sjukvård och förvåna sig över hur lite man förstod om matens betydelse för hälsan.

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det där med att kroppen ger signaler är så sant.
  Jag är 51 år och har i flera år undrat vad det är för fel i min kropp trots att jag inte direkt missköter den.Klart att jag var medveten om att jag inte levde det mest hälsosamma liv men tyckte inte att det stod i proportion till hur jag mådde.
  Många av mina ”små” besvär hade jag haft sedan unga år men många fler hade uppstått under senare år.Jag var oroad för framtiden.
  När jag för ca.10 månader sedan började äta enligt LCHF fick jag svaret på vad som var den största orsaken till mina problem.
  Jag är så glad över att jag av ett Tv-program fick lite information om kosten.Halv åtta hos mig där Monique var en av deltagarna.Jag började samma kväll leta på internet efter mer information.För mig var det självklart att redan nästa dag lägga om min kost.
  Som så många andra är jag bara ledsen över att jag inte har fått denna information för många år sedan.

  Gilla

  • Tyvärr kan vi ju aldrig vrida tillbaka tiden men jag är jätteglad att jag fick information om LCHF överhuvudtaget. Det var för tre år sedan och det var en ren slump som mycket annat. Jag tror inte att du skall gråta över spilld mjölk utan vara glad att du råkat hitta denna information om hur maten påverkar hälsan. Tänk på att du slår mig med sex år eftersom du blir upplyst redan vid 50-strecket!

   Gilla

 2. TACK TACK TACK FÖR EN KANONSKITBRAINNIH-BRA BLOGG, JAG TÄNKER BLOGGA OM DEN OCH KANSKE SKICKA VIDARE VISSA AV DINA BLOGGINLÄGG SOM JAG VERKLIGEN VILL ATT ALLA ALLA ALLA SKALL LÄSA….TACK IGEN!!!
  MALIN

  Gilla

 3. Wow! Har inte tänkt så alls.. Mycket av symptomen som stod har jag från och till. Ledvärken är värst, migrän och övervikt.

  Gilla

 4. Ja Mats, som jag skrev är jag glad för att jag fann informationen och jag är inte alls lika orolig inför framtiden när det gäller min hälsa.Jag gör mitt bästa för att äta hälsosamt men det är inte det lättaste att hitta riktigt bra råvaror. Dels pga av utbudet och dels pga av ekonomi. En gör så gött en kan 🙂
  Håller just nu på att läsa boken av Jenny Reimers i pdf-format:Evolutionen har anpassat oss till en viss föda.Maten vi borde äta som håller oss normalviktiga och vid god hälsa i hela långa livet Orsaken till ”metabola syndromet” förklaras av Evolutionen
  Det är inte utan att man blir ”mörkrädd”

  Gilla

 5. En annan viktig bok angående kost och sjukvård är ”Forsknings-Fusket” av docent Ralf Sundberg. Finns bl.a. här: http://www.bokus.com/bok/9789172412217/forskningsfusket-sa-blir-du-lurad-av-kost-och-lakemedelsindustrin/

  Jag är en helt vanlig gubbe på 63 år som har brottats med övervikt och krånglande mage i hela livet. Det är drygt 3 år sedan som jag hittade LCHF och då äntligen stod det klart för mig hur kroppen reagerar på olika sorters mat. Tidigare såg jag mat utan att fundera vad det bestod av. Numera skiljer jag på äkta mat och syntetisk, och för mig gäller äkta mat. Det är märkligt egentligen att fettskräcken har fått regera så oerhört länge. Min far var mejerist, men även han var fettskrämd trots att han var född 1910. Han kämpade hela livet mot övervikten och dog fortfarande fettskrämd.

  Boken Forsknings-Fusket är ytterligare en ögonöppnare för mig. Den förklarar det enorma motståndet och underliga turer som myndigheter och företag gör. Jag anser att det är bedrägeri mot folket, det som pågått sedan 50-talet och som drivs av bl.a. ILSI och SNF.

  Gilla

  • Vet inte om jag tycker att du är ”en helt vanlig gubbe” 🙂 Tror inte vilken vanlig gubbe som helst har din förmåga att skriva och uttrycka sig. Följer din blogg och tycker den är jättebra. Tack. Boken forskningsfusket finns på min önsklista.
   Även jag har varit fettskrämd men inte fullt ut. Tycker man om att laga mat,dvs god mat är det inte lätt utan smör och grädde.
   Saknar den tid då jag bodde nära en bondgård och kunde köpa mjölk direkt av bonden. Det var tider det! Det var mycket grädde som kunde skummas av 🙂

   Gilla

   • Hej Maria. Jag tror att du förväxlar mig med ovanstående kommentar från Rolf Lövgren som verkligen marknadsför boken ”Forskningsfusket”.
    Jag tror att du menar mig när du tycker att jag skriver och uttrycker mig bra. Tack för det, det värmer! Det känns viktigt att belysa hur maten påverkar vår hälsa från olika vinklar. Jag anser att det är min skyldighet att berätta om mina hälsovinster eftersom jag fått en andra chans i livet.
    Jag får väl göra reklam för min bok också som kommer i slutet av januari. Den heter ”Frisk av mat” och kan beställas här,http://www.lchfmatkasse.se/frisk-av-mat!-5256215 eller på optimalforlag.se

    Gilla

 6. Hoppsan! Jag blandar tydligen ihop ”gubbarna” här. Men Mats klarade att reda ut begreppen.Kan hålla med om att man har en skyldighet att sprida dessa kunskaper om maten. Bra då att en del har orken och förmågan att göra det i bokform och bloggar.
  Det blir en bok till på min önskelista.

  Gilla

 7. Sitter och skummar igenom din blogg! Tänk vad jag håller med dig! Om 100 år kommer det skrattas åt våra matvanor och att sambandet välfärdssjukdomar och kost var stort. Läkemedel i all ära, men enkla lösningar brukar som min faster säga inte vara så tokiga!

  Gilla

 8. Tack för att du liksom många andra som Kostdoktorn, dr Annika Dahlqvist, Sten Sture Skaldeman m fl bidrar till att sätta folksjukdomarna på dagordningen. Som så många andra har jag haft difffusa besvär av olika slag. Trött och sömnig kropp, svidande ögon, lite ledbruten och lite till. Med LCHF klarnade tillvaron upp.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: