Köp Expressens LCHF-bilaga!

januari 21, 2012 kl. 2:20 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer

Expressen ger ut en helgbilaga på 100 sidor om LCHF. Har inte köpt den själv men skall köpa den under dagen. Det är fantastiskt vad populärt LCHF-kosten har blivit. Jag skriver inte diet för att det inte är det utan en icke inflammerande kost som vi är designade av naturen att äta.

Idag ångrar jag mig lite att jag inte gav mig in i diskussionen med dietisten Elisabeth i eftersnacket till Debatt i går. Samtidigt kanske det var tur också för det är lätt att irriteras på personer som skriker rakt ut, hela tiden. Tyvärr är det personer som dietisten i Debatt som hindrar folk, genom sin skrämselpropaganda,  att bli friska genom att de inte vågar pröva LCHF.

Själv ska jag snart på återbesök till min diabetessköterska. Då ska jag ha med mig min bok ”Frisk av mat” och erbjuda henne att läsa den. Denna diabetessköterska som sa till mig att man inte kan bli frisk från diabetes. Hon påstod att jag skulle hamna i ”Naturalförloppet” vilket innebär att man hela tiden blir sjukare och sjukare och till slut dör i en hjärtsjukdom. Detta anser denna sköterska och stora delar av sjukvården att det är fullkomligt naturligt. Hon har naturligtvis fel som tur är.

Jag anser att sjukvården skulle kunna sänka sina kostnader och våra skatter genom att helt enkelt byta ut diabetessköterskan mot ett litet bibliotek i hennes mottagning med LCHF-böcker och naturligtvis min egen bok ”Frisk av mat”. Undrar om något politiskt parti vågar ta upp den tråden?

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Såg nyss den intervju som Andreas gjorde med dig. Det kulle vara väldigt intressant att veta vilka kolesterolvärden du hade när du lades in på sjukhus p.g.a. dina höga blodfetter?
  Vad ligger värdena på idag?
  Jag har själv alltid haft höga kolesterolvärden, totalkolesterol runt11,0 men hittils inga hjärt kärl problem. Jag blir nu 62 år.

  Gilla

  • Hej Sture! Jag lades inte in på sjukhus men den första läkaren ville det. Jag vägrade faktiskt. Jag anser att kolesterolet inte har någon betydelse för hjärt och kärlsjukdomar. Det är helt enkelt en myt som läkaren Ravnskov beskriver det. Läs mer på min blogg vad det är som skapar hjärt och kärlsjukdomar enligt mitt sätt att se på saken. Jag utvecklar ämnet ännu mycket mer i boken ”Frisk av mat” som kommer ut i dagarna. Mitt råd är att helt enkelt bortse från kolesterolet.

   /Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: