5 små negerpojkar!

mars 29, 2012 kl. 2:35 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer

I ett litet samhälle utanför Göteborg växte fem kompisar upp tillsammans. En var förresten från grannsamhället. Vårt stora gemensamma intresse var idrott och speciellt fotboll. Vi spelade jämnt så länge det var ljust. När det var vinter spelade vi hockey. Vi fem grabbar levde för idrotten och tränade så ofta vi kom åt.

I vuxen ålder fortsatte många av oss med idrotten och särskilt fotbollen på lite olika nivåer. En fortsatte i IFK Göteborg. Jag själv spelade division 3 fotboll i många år utan att gå vidare till en högre serie. Anbud saknades inte men jag hade mina skäl.

I femtioårsåldern så drabbades fyra av oss fem kompisar av ett metabolt syndrom eller västerländska sjukan. Två fick diabetes plus andra följdsjukdomar en annan fick allvarliga hjärtbesvär. En fick MS och bara en enda person har klarat sig från det metabola syndromet.

Jag själv är den ende av oss fyra som blev sjuka som faktiskt blivit frisk igen. Detta tack vare LCHF-kosten. Frågan att ställa är förstås varför blev vi sjuka? Vi har allihop varit skötsamma personer som tränat regelbundet och inte ätit eller druckit extrema saker. Helt plötsligt har våra kroppar fått nog och utvecklat olika sjukdomstillstånd som ingen i den officiella sjukvården har ett botemedel för.

Den person som inte blivit sjuk berättade för inte så länge sedan att han aldrig ätit godis eller sötsaker i någon högre utsträckning. Han var helt enkelt inte van vid det eller alternativt uppväxt med det. Av mina andra kompisar så vet jag att åtminstone två av dom var riktiga gottegrisar.

Ska vi acceptera att fyra av fem, efter femtio år, har drabbats av ”obotliga sjukdomar”som ett naturligt åldrande? Nej, påstår jag. Vi måste våga se sanningen i vitögat och den sanningen är tyvärr att det med all säkerhet är vanlig normal kosthållning som är boven i dramat. Fyra av fem tål inte den höga kolhydratandelen i maten, åtminstone bland oss fem.

Det är förstås svårt att bli profet i sitt eget land så trots mina fantastiska hälsovinster så vågar inte mina drabbade kompisar ta steget fullt ut till att börja med LCHF-kosten. Inom sjukvården så lever ju varje sjukdom sitt eget liv och har inte samband med andra. Jag tror stenhårt på att alla dessa sjukdomar som vi fått tillsammans ingår i det metabola syndromet och är till största delen kostrelaterat.

Kan man bli bra trots långvarig sjukdom? Ja, om vi ska utgå från mina egna hälsovinster så kan man nog bli frisk igen. Jag tror dock att det är viktigt att man är väldigt strikt med kolhydraterna och helt enkelt undviker dom i så stor utsträckning som möjligt. Skälet till det är att jag tror att överskottsglukos är bränsle för inflammationer. Man kan jämföra det med att fasta för det gör man för rena kroppen. Det blir samma princip med att undvika kolhydrater.  Ta bort bränslet så läker sig inflammationerna och därmed kan man börja bygga upp ett starkt immunförsvar igen.

Är det enkelt att genomföra? Nej, verkligen inte. Det fordras mycket kunskap och en stark disciplin men i teorin är det enkelt; ersätt energin från kolhydraterna med energin från naturligt fett. Kan man bli sjuk av mat så kan man väl bli frisk av mat!

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Mycket bra! Jag kan bara hålla med, och det är verkligen svårt att bli profet i sitt eget land…och i sin egen familj…

  kolla gärna den här länken med dess kommentarer
  http://www.vk.se/604379/diet-far-lakarna-att-sla-larm

  Gilla

  • Ojdå, är det du Lisa som rekommenderar enligt länken ovan? Jag får verkligen tacka för det. Va kul!

   Gilla

   • kul att det uppskattas, det är du värd för att du skrivit den bok du skrivit

    Gilla

 2. Detta är verkligheten. En verklighet så enastående bra beskriven. En verklighet som läkarvetenskapen inte låtsas om. Man önskar bara att många läser detta och tänker efter.

  Gilla

 3. Detta är högklassig forskning i liten skala. Om den skalades upp så tror jag att andelarna sjuka och friska stämmer bra, 1 av 5 håller sig frisk. Allt socker och stärkelse från unga år tror jag är huvudorsaken i detta.

  Gilla

 4. Bra skrivet, godis är ett jäkla gift!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: