”Kroniskt” sjuk?

juli 8, 2015 kl. 10:34 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

images

Har du fått beskedet av din läkare att du har en ”kronisk” sjukdom? Att sjukdomen är ”kronisk” och därmed obotlig, enligt sjukvårdens definition, beror på att vår medeltida sjukvård inte kan bota dessa sjukdomar med sedvanliga sprutor och tabletter. Då är sjukdomen obotlig.

Vi har idag massor av ”kroniska” sjukdomar som anses som obotliga av sjukvården. Dessa ”kroniska” sjukdomar kan bara lindras, inte botas, och därför pågår ett receptskrivande utan dess like idag. Många får medicin utskrivet av läkare för att ätas livet ut.

Exempel på ”kroniska” sjukdomar enligt sjukvården är t.ex. hjärt kärlsjukdomar, diabetes typ 2, diabetes typ 1, cancer, psoriasis, IBS, reumatism, allergi, eksem, mag o tarminflammationer m.fl. Här har sjukvården i många fall gett upp. Tyvärr gynnar detta läkemedelsföretag som vräker ut piller och sprutor för att tas livet ut. Det är fantastiska vinster för pillerindustrin och gör dess aktieägare ofantligt rika på bekostnad av en allt sjukare befolkning.

Ovanstående sjukdomar är egentligen inflammatoriska tillstånd som samtliga blir bättre eller rentav försvinner med hjälp av en ketogen kost som LCHF. Vi har massor av erfarenheter kring detta men väldigt lite forskning och vetenskapliga studier. Detta nonchaleras av läkare, sjukvård och framför allt av politiker. Det är märkligt att det inte finns någon politiker som vågar ta tag i frågan om att det kanske är en felaktig kost som orsakar alla dessa ”kroniska” sjukdomar. Se mitt brev till Gabriel Wikström som är sjukvårdsminister.

images Göran Johansson hade psoriasis.

Psoriasis!

Den senaste ”kroniska” sjukdomen som numera kanske inte är obotlig är psoriasis. Nu har man funnit att 10 procent av psoriasis läker ut av sig själv. Dessutom vet man numera att psoriasis är besläktat med hjärt -kärlsjukdom, reumatism och andra metabola sjukdomar. En ketogen kost kan läka ut dessa metabola sjukdomar och därmed även psoriasis. På Psoriasis-förbundets hemsida gör man de felaktiga kopplingen att fett slammar igen kärlen och hänvisar bl.a. till Maj-Lis Hellenius, professorn på Karolinska, som bl.a. anser att smör är livsfarligt. Därmed blir livsstilsrekommendationerna till psoriasis-patienterna helt uppåt väggarna. Ungefär på samma sätt som för diabetiker där man anser att sockersjuka ska äta enligt Tallriksmodell som innehåller upp till 60 procent kolhydrater på tallriken. Sockersjuka ska alltså äta 60 procent socker på tallriken??

Sammanfattningsvis kan man säga att om du har en ”kronisk” inflammatorisk sjukdom så bör du lyssna på sjukvårdens råd och därefter göra precis tvärtom. Då vet du att du gör rätt. Det är inte undra på att alla dessa s.k. ”kroniska” sjukdomarna anses som obotliga av sjukvården. Deras problemdefinition är att mättat fett och animaliskt fett är det som orsakar sjukdomstillstånden. Därför rekommenderas alla att t.ex. inte äta smör. Vi alla som varit ”kroniskt” sjuka och som blivit friska genom att faktiskt äta just animaliskt fett som t.ex. smör vet ju att sjukvården är helt ute och seglar.

Maj-Lis har mycket att stå till svars för!!

Det handlar om att inflammatoriska tillstånd i kroppen uppstår genom att vi äter en alltför stor del av kosten som är rik på kolhydrater och för lite naturligt fett. Så om man äter kött, fisk och ägg, smör, grönsaker, bär så blir man frisk? Japp!!

Frisk av mat!

Ta hjälp av min bok ”Frisk av mat” som nu är ute i sin tredje upplaga. Det är en inspirations och guidebok för dig som vill ha kost-coaching och praktisk hjälp att förändra din livsstil. Du får även en fungerande förklaringsmodell och en röd tråd att följa. Du kan också välja Mats LCHF-utbildning. Boken har fått fantastiska recensioner och ännu har ingen klagat att det inte fungerar av de över 3000 personer som köpt boken. Du kan beställa bägge här!

IMG_0040

 

 

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hur försiktig är du med proteiner i mat osv Mats? Är ju inte bara kolhydrater som höjer blodsockret!

    Mvh Calle

    Gilla

    • Det är sant men om du äter tillräckligt med naturligt fett så brukar det ta ut varandra. Jag är mest noga med fettet. Jag är ofta i ketondrift, dvs att levern tillverkar eget blodsocker s.k ketoner. Jag mår bra på det.
      Hälsningar Mats
      Hälsningar Mats

      Gilla

  2. Det är en viktig koppling du gör med psoriasisen Mats

    Det är ju fullständigt förödande att sjukvården vid massor med inflammatoriska sjukdomar gör samma tokiga koppling som vid psoriasis och därmed i onödan skadar och förkortar patienternas liv

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.