Artros läker sig med naturligt fett!

september 30, 2017 kl. 10:58 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

I mitt senaste inlägg om artros beskrev jag hur 800000 svenskar lider av denna metabola sjukdom. Jag har fått många mail och kommentarer som likt mig själv blivit kvitt artrosen eller fått avsevärt mindre besvär av denna metabola ledsjukdom. Dessa personer har använt den ketogena LCHF-kosten för att bli av med de inflammatoriska tillstånden i kroppen.

Jag har även fått ett antal kommentarer från folk som inte blivit av med sin artros trots att de ätit LCHF-kost under en längre tid. De har fått andra hälsovinster men artrosen har envist hängt kvar. Då är frågan hur dessa personer ska agera för att få önskat resultat?

Naturligt fett är nyckeln till resultat!

Jag upptäckte tidigt, när jag själv började äta LCHF-kost för att bli av med mina metabola inflammationer i kroppen, att mycket naturligt fett i maten gjorde underverk. Namnet på denna blogg, Fet Hälsa, är verkligen ingen slump. Vi reagerar olika på hur kosten påverkar våra kroppar och jag själv förstod tidigt att jag behövde mycket naturligt fett som smör, kallpressat kokosfett, avokado varje dag för att min kropp skulle läka ordentligt.

Handen på hjärtat så är vi alla fettskrämda sedan barnsben mer eller mindre. Så var även jag. Men jag kände att min kropp reagerade positivt på när jag åt mycket naturligt fett i maten. Det betyder att jag alltid har en rejäl dos naturligt fett i alla mina måltider. Ofta använder jag skirat smör som sås till både kött, fisk och grönsaksgratänger, det är enkelt, praktiskt och gott. Så i vårt hushåll går det åt ett par tre paket smör i veckan.

Nu har även vetenskapen hunnit i fatt Fet Hälsa!

Ny studie om naturligt fett i Linköping!

LDL-kolesterol är nyttigt, ny studie!

PURE-studien som visar att naturligt fett är nyttigt!

  

Att vara i ketos!

När levern får jobba med att tillverka ketonkroppar så att vi hamnar i ketos så är detta det ideala tillståndet för att läka metabola sjukdomar. Ketonkroppar är ett slags kroppseget blodsocker som inte kan kan bli till ett överskott av blodsocker som klistrar sig fast på blodväggarna. I ketostillstånd tillverkas bara exakt så mycket blodsocker som cellerna behöver som bränsle.

När vi äter mycket naturligt fett så så träder levern in och börjar tillverka ketonkroppar för att jämna ut så att cellerna får exakt mängd blodsocker. Då inträder ett ketostillstånd som är vårt immunförsvars bästa vän. I detta tillstånd kan immunförsvaret verkligen påbörja läkningen av olika inflammatoriska tillstånd i kroppen och det innefattar även artros.

Martina Johansson har skrivit en intressant artikel om blodketoner i senaste numret av LCHF-magasinet.

Hur ska du agera för att bli av med din artros?

Det är dags att göra dig av med din fettskrämdhet omgående bums! För när din kropp får tillräckligt med naturligt fett i sig så kan den också på ett bättre sätt tillgodogöra sig näringsämnen från ovanjordsgrönsaker.  Ett viktigt näringsämne från ovanjordsgrönsaker heter lutein och anses ha antiinflammatoriska egenskaper. Detta ämne tas lättare upp i kroppen om du äter mycket naturligt fett enligt en studie från Linköpings universitet under ledning av professor Lena Johansson.

Det kan vara så att du behöver 200 gram naturligt fett varje dag för att din kropp ska kunna reparera dina metabola inflammationer som exempelvis Artros.

Ta hjälp av boken Frisk av mat!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats
    Håller helt med dig ang att fett läker
    ut inflammationer mm.
    Just nu är jag på Mallorca för 10dgr
    cykelträning och samtidigt slippa lite
    höstrusk på hemmaplan.
    Kör så strikt de bara går för att testa
    hur långt fett räcker som bränsle.
    Plan är min 100km träning per dag.
    Just nu är det 25grader så det går åt
    lite vatten vill ja lova. Obs ingen sportdryck i flaskorna på cykeln.

    Gilla

    • Hej Nisse!
      Det låter som ett gott liv för dig. Det är du värd.
      Hälsningar Mats

      Gilla

      • Hej Mats
        På hotellet där jag bor så bor
        det just nu ett stort antal rätt överviktiga damer (och herrar)
        Gemensamma nämnare vid frukost och middag är att dom
        är som magneter till det stora
        bröd och efterrättsbordet morgon och kväll.
        I princip kan man äta tårta etc
        både till frukost och middag här om man vill.
        Kombinerat med noll fysisk aktivitet och bra frekvens även
        på alkointag så gissar jag att dom är i ännu sämre skick när
        dom reser hem än när dom kom
        hit.

        Gilla

  2. […] Artros läker sig med naturlig fett! […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.