LCHF på semestern!

februari 13, 2012 kl. 6:23 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , ,

Tillbaka i selen igen efter vår årliga skidresa. Det är faktiskt lite plock om man skall äta LCHF även på skidsemestern. Eftersom jag äter så strikt LCHF så måste jag förbereda mig ordentligt. Jag har vant min kropp vid en mycket fettrik energi och jag mår fantastiskt bra av det. Dessutom vet jag att det håller tillbaka alla mina tidigare metabola sjukdomar som diabetes, värk, kärlbekymmer, m.m.

Under själva resan fram och tillbaka är det extra viktigt att ha med riktig mat som ägg, lite korvar, nötter m.m. Det är nämligen mycket svårt att få tag i vettig mat på flyget eller flygplatserna. Det som serveras där vägrar jag att äta för att det mesta är föda för inflammationer.

På hotellet har jag ätit dagens föregående lunch när andra ätit pasta. Det fungerar bra. Vi har faktiskt lyckats uppfostra vår italienska hotell till att servera ägg och bacon/korvar till frukosten. Om man ser till deras övriga sortiment som består av wienerbröd, bullar och marmelader så förstår man att det inträffat en smärre revolution på just det hotellet.

Trots alla mina förberedelser lyckades jag bli förkyld och fick stanna inne en dag på hotellet. Det var min första riktiga förkylning på drygt tre år ätandes LCHF-kost. Jag tror nog att jag skall vara nöjd ändå för om denna bacill träffat mig för fyra år sedan så hade jag fortfarande varit sängliggande, dvs en dryg vecka senare. Flera i vårt sällskap blev sängliggande med feber i flera dagar.

En liten besvikelse eller glädje (välj själv) var att vårt hembakade hasselnötsbröd blev mögligt efter halva veckan och vi tvingades ta fram FinnCrispen till frukosten. Vi måste nog hitta en bättre förvaringsmetod till nästa gång. Någon som har tips?

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Angående hållbarhet på bröd så har jag ett tips, baka något bröd utan ägg. Det är äggen spm oftast blir dåliga. Fröknäcke bakar jag och har i en plåtburk. Håller hur länge som helst.

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: