Fet Hälsa på LCHF camping!

juli 2, 2012 kl. 10:25 f m | Publicerat i Okategoriserade | 10 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Det var en stor ära att bli inbjuden som föreläsare till LCHF-campingen i Säffle. Det var ju inga dåliga föreläsare för övrigt som t.ex. Annika Dahlqvist, Kostdoktorn Andreas Eenfeldt, Lifezone Monique Forslund, Per Wikholm, Ronnie Mattiesen från Norge, Tommy Runesson, Olle Holmqvist. Sten Sture Skaldeman var inledningstalare på fredagskvällen. Hoppas att jag inte glömt någon. Vi hade alla lite olika vinklingar på LCHF-konceptet;

Per Wikholm pratade om LCHF i förhållande till miljön. Ligger det någon sanning i att kossorna pruttar sönder miljön? Nej, naturligtvis inte enligt Per Wikholm. Det visade sig att vi hade fler kor i början på 1900-talet och då fanns där inte miljöproblem på samma sätt som idag. Per hade många intressanta och viktiga argument.

Ronnie Mathisen berättade om sin viktresa som var riktigt fascinerande. Han hade dokumenterat allt så vi kunde följa varje steg. Intressant var hans uthållighetstest på LCHF-maten. Många idrottmän borde lyssna på honom.

Monique Forslund hade många bra tips för barnfamiljer och LCHF.

Annika Dahlqvist är ju förgrundsfigur för LCHF och hon berättade om sin egen hälsoresa och livssituation.

Olle Holmqvist pratade om människan och biologin. Intressant och tankeväckande!

Tommy Runesson berättade om sin fantastiska viktresa från 174 kilo drygt för tre år sedan till 85 kg idag. Han har alltså tappat över 50 procent av sin vikt. En halv gubbe alltså jämfört med tidigare.

Andreas Eenfeldt, Kostdoktorn, behöver ingen närmare presentation med över 35000 dagliga besökare på sin blogg. Kostdoktorn är en mästare på att presentera statistik och siffror så att det blir begripligt. Nu visade han upp en mycket intressant tabell där det visade sig att på de platser i Europa där man äter mest mättat fett är också hjärt-kärlsjukdomarna som lägst. t.e.x. Frankrike och Schweiz. I länder där man åt mindre mättat fett var hjärtsjukdomarna som högst. Mycket illustrerande med tanke på den senaste debatten i kvällstidningarna.

För övrigt var det hålligång på kvällen och någon hade t.o.m. med sig ett dragspel som jag inte kunde låta bli. Det var nytt rekord för antalet deltagare på LCHF campingen i Säffle och över 140 personer lyssnade på de olika föredragen.

10 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hade gärna velat vara med. Hur får man veta när det blir nästa gång?

  Gilla

  • Hej Anita! Det är LCHF-magasinet och kolhydrater.ifokus.se som arrangerar. Kolla in deras sidor. /Mats

   Gilla

 2. Tack Mats för ett bra föredrag,och trevlig musikstund på kvällen! När vi kom hem så låg din bok i brevlådan, så nu blir det läsning av!

  Gilla

 3. Tack för trevligt sällskap och underhållande kvällar med såväl gitarrmusik som dragspelsmusik, förutom din sångstämma.

  Gilla

 4. Hei, Mats! Hyggelig å bli kjent med deg på LCHF Camp 2012. Min hjemmeside er http://www.lavkarboliv.no. Kunne du endre linken i innlegget ditt? Jeg ville blitt kjempeglad. Vi snakkes!

  Gilla

  • Kul att träffa dig också Ronnie! Vi höres!

   Gilla

 5. Hej Mats!
  Jag var på campingen under hela lördagen, jag klev fram och hälsade på Dig när vi var på väg in i föreläsningssalen. Intressant föreläsning Du hadde men nu är jag lite glömsk, va vadä för tre saker Du mixade i ”fettchotten” i Ditt bildspel? kokosfett, hallon och ?? och hur mycke tog Du av varje? Ja nu fick Du två frågor här att hantera, ser med spänning fram mot svaret.

  Gilla

  • Hej Ethel, Det var kul att träffa dig. Jag brukar blanda en veckosats. Då kan jag ta en rejäl Fetshot varje dag i veckan. Min veckosats för Fetshot innehåller 400 gram frusna hallon, 200 gram ekologiskt kallpressat kokosfett och 500 gram rysk yoghurt. Jag brukar smälta kokosfettet i en kastrull innan jag blandar alltsammans med en stavmixer. Det är smaskigt gott, läkande och nyttigt. Kokosfettet smörjer och ger oss omedelbar energi.

   Gilla

 6. Ja men tack, så var det ja. Glada hälsningar från Värmland.

  Gilla

 7. Tack för en intressant föreläsning! Det du nämnde om att vi bara har våra egna referenser var så bra, och inspirerade mig till detta inlägg… http://johannaslchf.wordpress.com/2012/07/05/halsa-enligt-mina-referenser-da-och-nu/

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: