Feltänkt om antibiotika och resistenta bakterier!

maj 18, 2015 kl. 1:29 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

resistemns-jpg

Handlingsplan mot resistenta bakterier ska utformas enligt SVT. Problemet, enligt forskarna, är att behandling med antibiotika blir mer och mer verkningslös. Enligt forskarna riskerar vi svåra konsekvenser av vanliga infektioner och förkylningar i framtiden eftersom penicillin blir mer och mer overksamt.

”Många politiker i världen förstår inte riktigt hur allvarligt problemet är, eller hur stor brist vi har på effektiva läkemedel mot infektioner”, säger Otto Cars, professor i infektionssjukdomar vid Uppsala Universitet, och grundare av ReAct, en internationell organisation med bas i Uppsala som arbetar globalt mot antibiotikaresistens.

”Forskare hävdar att vi närmar oss en global kris där vanliga halsinfektioner, lunginflammation eller ett infekterat skrubbsår på knäet återigen kan leda till döden när vanliga mediciner slutar fungera.”

Världshälsoorganisationen WHO:s beslutande organ, Världshälsoförsamlingen, samlas denna vecka i Genève i Schweiz för att förhandla fram en global handlingsplan mot antibiotikaresistens.

”Viktigast att komma överens om, enligt Otto Cars, är bland annat vem som ska få tillgång till antibiotika i framtiden och hur den tillgången ska regleras, hur spridningen av resistenta bakterier ska förhindras liksom hur ny antibiotika ska kunna utvecklas. En annan utmaning blir att komma åt överanvändningen av läkemedlen inom både humansjukvården och inom jordbruket.”

Mina kommentarer!

Man angriper problemet från fel håll, anser jag. Det handlar tyvärr bara om olika slags läkemedel inklusive antibiotika som ska lösa problemen. Nu kan det ju vara så att antibiotikan kan vara en del av problemet. Överanvändning av läkemedel gör att fientliga bakterier blir motståndskraftiga mot penicillinet.

Istället borde man fråga sig inom Världshälsoförsamlingen, som samlas idag i Genéve, hur vi på bästa sätt ska kunna förstärka vårt immunförsvar? För det är ju egentligen det det handlar om , hur vårt immunförsvar krackelerar alltmer medan forskarna inte förmår ställa de avgörande frågorna?

Man konstaterar att bakterier blir resistenta, motståndskraftiga, mot penicillin och vill lösa det med nya läkemedel/mediciner! Här är den avgörande frågan som jag tycker att man borde ställa i Genéve idag; Varför blir bakterier resistenta eller ännu hellre varför blir vänliga bakterier plötsligt fiender och börjar hota vårt immunförsvar? Varför kan ett starkt immunförsvar plötsligt bli svagt?

Ovanstående frågor anser jag vara grundläggande och måste ställas av forskare och sjukvård liksom av politiker. Alla vet ju att det inte går att göra ett svagt immunförsvar starkt med antibiotika! Ändå är detta nästan det enda alternativet som används mot inflammatoriska sjukdomar.

Koststudier är nödvändiga!

Vi behöver genomföra studier hur maten och våra livsmedel påverkar vårt immunförsvar. Vi behöver framsynta läkare, forskare, politiker som vågar ställa nya frågor och hypoteser! Var är ni någonstans?

Vi är nu många tusen som fått ett starkare immunförsvar genom en kostförändring till ketogen kost typ LCHF. Det är inte läkemedel eller antibiotika som läkt våra inflammatoriska tillstånd i kroppen. Det är mat som innehåller väldigt lite sockerarter/kolhydrater och rejält med naturligt fett som stärkt vårt immunförsvar så till den grad att de inflammatoriska sjukdomarna läker sig utan läkemedel och antibiotika.

Dessutom har många av oss som ätit den ketogena kosten under lång tid nästan glömt hur det känns med förkylningar eller infektioner av olika slag.

Någon som har 5 miljoner över?

På Sahlgrenska Akademin, Chalmers, Lunds universitet, Linköpings universitet finns forskare som vill veta samband mellan livsmedel och inflammatoriska sjukdomar. En sådan Koststudie finns färdig att genomföra när den får finansiering. Den koststudien kostar 5 miljoner kronor och är småpotatis mot vad andra läkemedelsstudier kostar. Tyvärr har inte Kostfonden ännu tillräckligt med kapital. Du som har tillräckligt med pengar över och vill lägga dom på en ny koststudie är välkommen att kontakta mig på lindgren.mats@comhem.se.

Lunchföreläsning på Gamla Ullevi!

Den 9 juni mellan kl. 11.30-12.30 är du välkommen att lyssna på mitt föredrag på temat ”Frisk av mat”! Föreläsningen äger rum på restaurangen på Gamla Ullevi i Göteborg. Ingen förhandsbokning och ingen kostnad. Det är bara att komma dit. Det är klassisk idrottsmark  där numera bl.a. IFK Göteborg har sina hemmamatcher. GAIS också förstås.

I morgon kommer jag att ha föreläsning för ledningsgrupperna i två stora ICA Maxi-butiker i Göteborgsområdet. Det är 30 personer som kommer att få lite att fundera över. Föreläsningen sker med anledning av starten för LCHF matkasse som kommer att äga rum snart i samarbete med ICA-butiker.

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Detta bör du satsa på!

    Gilla

  2. Så vad ska till för att någon eller några med pengar kan skänka dessa för ett fantastiskt viktigt ändamål , vår hälsa !
    bra att du träffar ICA s lednings grupper kan det vara dags att även väcka Coops lednings grupper ok nu är det ju ett samarbete på gång vilket är fantastiskt men tänk om det skulle kunna vidgas ett steg till inom en snar framtid .
    Dags att få till en förändring och det är vi som är med och skapar den !! Tack för att du jobbar så hårt för att få denna förändring !

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.