Två miljarder till alternativ cancerforskning!

maj 20, 2016 kl. 10:35 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Igår kände jag en nytändning efter att ha pratat med Bengt Sjöberg, finansmannen som bor i Hongkong, och som har startat en stiftelse innehållande 2 miljarder kronor. Pengarna ska gå till cancerforskning och gärna interaktiv/alternativ sådan. Bengt har lungcancer trots att han aldrig tagit ett bloss i hela sitt liv. Han funderar nu starkt på att börja med ketogen kost LCHF för att stärka sitt immunförsvar och påbörja kampen mot cancern. Han har redan beställt min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning. Det blir starten mot att svälta ut cancern och cancercellerna.

Bengt är medveten om att läkemedelsindustrin är inblandad i minst 90 procent av all forskning kring sjukdomar och då handlar det bara om nya kemiska läkemedel. Han hoppas på att hans pengar ska kunna stimulera alternativ forskning med en annan agenda än vad läkemedelsföretagen har.

Bengt Sjöbergs resonemang låter som musik i mina öron. Bäva månde sjukvården och läkemedelsföretagen. Bäva månde också livsmedelsindustrin som med en upplyst sjukvård kanske måste ändra sitt tänkande kring socker och stärkelse i maten liksom att de inser att det naturliga fettet är livsviktigt för oss människor.

Jag hoppas naturligtvis att det startas många nya koststudier kring hur metabola sjukdomar får sin näring av felaktig kost. Kostfonden kanske kan få oväntad hjälp? Jag hoppas också att vår egen koststudie med en forskargrupp från Sahlgrenska Akademin äntligen kan starta. Den studien handlar om att mäta hur Tallriksmodell respektive LCHF-modell påverkar hälsan hos diabetes typ 2 patienter.

Nu kan jag ana  att många tänker att vi redan vet att den ketogena kosten LCHF har en immunstärkande funktion. Det är sant, jag vet det och många av er som läser detta vet det. Vi vet det genom erfarenhet. Men om vi ska få med oss läkarna så räcker inte våra erfarenheter utan det krävs vetenskapliga studier, utan inblandning av läkemedelsföretag, som visar svart på vitt vad som gäller.

Så tack Bengt för att du rör om i grytan för det behövs verkligen.

Kosthabilitera dig själv med Mats LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Om du har metabola sjukdomar eller om du vill börja förebygga eller om du har en vän som behöver hjälp så finns den nära. Du får en röd tråd att följa och en fungerande förklaringsmodell genom min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

IMG_0040

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Det är bara att säga grattis till så mycket pengar och jag hoppas verkligen att Bengt Sjöberg själv blir frisk och får nytta av sina pengar för egen och andras del.

    Gilla

  2. Här omnämns Bengt Sjöberg och donationen, Sjöbergsstiftelsen, i tidningen Dagens Medicin:
    http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/05/10/tva-miljarder-doneras-till-svensk-cancerforskning/

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.