Dags att tänka om!

augusti 30, 2016 kl. 11:50 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

2016-07-07 10.20.55

Om du lider av reumatisk värk (artros), diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar, migrän, eksem, allergier, prostatabesvär och tarminflammationer plus en rad andra metabola sjukdomar så finns där en väg ut till ett liv utan värk och inflammatoriska tillstånd i kroppen. Vi måste bara lära oss att tänka på ett nytt sätt.

Vi måste se vårt kostval som ett sätt att stärka immunförsvaret och därigenom kunna mota bort attacker som ständigt vilar runt hörnet. Ett starkt immunförsvar innebär att att det råder balans (basiskt PH-värde) mellan kroppens alla bakterier eftersom vi äter en föda som inte kan bli bränsle för inflammatoriska tillstånd i kroppen som senare leder till olika slags metabola sjukdomar.

I praktiken innebär detta, just för dig, att du ser till att äta ketogen LCHF-kost. Detta kostval innebär i genomsnitt 60-80 procent naturligt fett, 5-10 procent kolhydrater och resten protein. Om du äter just enligt detta kostval så karamelliseras inte blodbanorna i din kropp och därmed finns där ingen anledning för bakterier att äta hål på blodväggarna så att där bildas sår. Om inga sår bildas så förtätas inte heller blodbanorna av sår-rester, blodklumpar, var, svamp m.m. Därmed finns där heller ingen anledning för kroppen att tillverka mer kolesterol för att läka såren.

Vi måste våga tänka på ett nytt sätt.

Istället för piller ska vi tänka immunförsvar! Hur kan jag på bästa sätt stärka mitt immunförsvar så att inflammationer hävs? En ketogen kost är helt överlägsen i förmågan att stärka immunförsvaret. Det tar bara några dagar av strikt ketogen kost för att immunförsvaret ska stärkas så pass mycket att det kan börja försvara oss på allvar! Kicki blev av med sin värk som hon haft i många år efter bara tre veckor av LCHF-kost. Kicki var med och lyssnade på ett föredrag som jag haft på min nya golfklubb.

Inflammatoriska tillstånd kan lära sig att överleva även på moderat LCHF-kost. Då kan du behöva boosta ditt immunförsvar ordentligt. Då är en enkel metod att köra en äggdiet i 48 timmar. Du nollar helt enkelt kolhydraterna i 48 timmar genom att äta bara ägg och smör. Jenny blev av med värk som hon haft i 20 år med denna metod.

Du kan tyvärr inte lita på sjukvården!

Det går inte att lita på sjukvårdens metoder av den enkla anledningen att de inte kan bota en enda metabol sjukdom. Dessutom är deras förklaringsmodell helt uppåt väggarna. Man tror ju att fett är den stora boven och att det är det som är upphov till exempelvis hjärt -kärlsjukdomar.

Sjukvården har tyvärr resignerat inför det växande problemet med diabetes, hjärt -kärlsjukdomar och cancer. Man är helt i händerna på läkemedelsindustrin och erbjuder bara kemiska tabletter som i bästa fall bara lindrar symptom tillfälligt och i sämsta fall förstör ditt immunförsvar ännu mer. Vi har tyvärr blivit indoktrinerade att ständigt tänka på nya läkemedel i form av tabletter eller sprutor för att läka sjukdomar. Men varför inte tänka på hur kosten påverkar oss?

Du kan lita på att en kostförändring till ketogen kost hjälper dig!

Jag förstår att det kan vara svårt att säga emot läkare som vill pracka på dig kolesterolsänkande tabletter liksom blodförtunnande m.m. Men det är nödvändigt för din egen skull. Ge dig själv minst tre veckor och pröva LCHF-kosten! Du kan stå emot sockersuget.

IMG_1033  Shanghai1-1024x497

Frisk av mat i Kina!

Nu har jag bestämt mig, jag kommer att fullfölja satsningen i Kina under förutsättning att vi får tag på rätt investerare. Se tidigare inlägg. En professor i diabetes och en professor i hjärt -kärlsjukdomar har översatt min bok ”Frisk av mat” till Mandarin. Dessa båda påstår att de aldrig skulle kunna skriva en liknande bok utifrån sina yrkes-titlar. Jag förstår dom, hur skulle det se ut om två professor vågar påstå att man kan bli frisk av mat?

I Kina har cirka 160 miljoner människor fullt utvecklad diabetes typ 2 och lika många till prediabetes. Ett skrämmande scenario och i stort sett omöjligt för en skattefinansierad sjukvård att hantera med nuvarande metoder. Jag är förstås väldigt stolt över att två professorer som jobbar med både diabetes och hjärt -kärlsjukdomar har översatt min bok till kinesiska. Cirka 20 procent av världens befolkning talar kinesiska så nog finns där en marknad. Att någon svensk diabetesprofessor skulle göra något liknande finns tyvärr inte på kartan. Socialstyrelsen skulle nog utfärda yrkesförbud till den läkare som vågar hävda att man kan bli frisk av mat!

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

IMG_0040

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag hoppades att du skulle fullfölja satsningen i Kina. Kul att du bestämt dig för att ”gå all in”. Där har med all säkerhet en god försäkring ekonomiskt för din ålderdom.
    Frågan är var du kommer att söka dina investerare, genom ”Kickstarter”, genom dina följare, eller i Kina?
    Jag önskar dig all framgång i din modiga satsning!
    Gert

    Gilla

  2. Heja på Mats
    Sånna killar som dig behövs de flera av.
    Vilken långnäsa många kommer få framöver när din framgång
    sprids mer och mer.

    Gilla

  3. Grattis till beslutet om satsningen I Kina. Det tror jag kommer att bli bra.

    Mår själv otroligt bra på LCHF kost och kommer aldrig att överge den.
    Tyvärr blir jag inte av med min värk trots strikt LCHF och nollning av kolhydrater.
    Men jag blir inte sämre heller förutom några skov då och då.

    Tack för att du så enträget håller på och vill förändra världen 🙂

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.