Arroganta läkare är inte ens nyfikna på LCHF?

september 4, 2016 kl. 12:42 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

2016-07-07 10.20.55

Jag fick en kommentar från en läkare, Martin Schilling, som är verksam i Östergötland på mitt senaste inlägg om Macchiarini-affären. Här är hans kommentar;

”Spännande. En påstådd forskare på Sahlgrenska tycker att det är skandal att hen inte får pengar av renommerade forskningsfonder och hantera detta genom att sälja livsstilböcker? Handlar inslaget verkligen om medicin och läkare eller egentligen endast om – i ärlighetens namn ganska ful då förknippad med en del smutskastning mot ”systemet ” -marknadsföring för en bok?”

Här är mitt svar till honom:

”Du har inte koll Martin Schilling precis som många av dina läkarkollegor. Vi är 10 stycken i forskargruppen på Sahlgrenska Akademin varav de flesta är läkare/forskare. Jag själv är med för att jag blivit frisk från svåra metabola sjukdomar som diabetes typ 2, kärlkramp, prostatainflammation, reumatisk värk m.m. Visst, jag har skrivit boken ”Frisk av mat” av den enkla anledningen att jag vill dela med mig till andra som tvingas ta emot sjukvårdens felaktiga behandlingar. Tusentals har blivit friska från svåra sjukdomar genom att äta ketogen kost LCHF. Min bok vet jag har varit till god hjälp för många. Att vår koststudie i Göteborg har blivit avvisad finansiering så många gånger är en skandal av stora mått. Din attityd att veta bäst är tyvärr ganska vanligt bland många läkare. Sanningen är ju att ni läkare inte har en aning om hur immunförsvaret kan stärkas genom en kostförändring. Ni vet heller inte hur metabola sjukdomar uppstår, också detta genom felaktig inflammerande kost. Passande i sammanhanget hade varit att du varit lite mer nyfiken på hur kostbehandling med ketogen kost LCHF kan läka inflammatoriska tillstånd. Tyvärr är det ju också så att många läkare får sin lön eller delar av den från läkemedelsindustrin. Hur har du det i den frågan Martin Schilling?”

Thobbe skriver apropå Macchiarini-affären och okunniga läkare;

”Man kan ju bli förbannad för mindre. Jag har själv ätit LCHF mat till 90 %, sen 2 månader tillbaka. Effekten är att jag dragit ner insulinet med (hittills) 2 enheter, äter Metformin morgon och kväll, tagit bort lunchtabletten, Tagit bort den ena blodtrycksmedicinen. Min kroniska nästäppa/bihåleinflammation har försvunnit helt. Sen hade jag en läkare som hånskrattade mig rakt i ansiktet när jag sa att jag tänkte gå över till nyttigare kost (LCHF). 
Läs nedan blogg och gärna Mats Lindgrens bok Frisk av mat.”
https://fethalsa.wordpress.com/2016/09/03/ar-macchiarini-affaren-den-storsta-vardskandalen/

2016-09-04 09.18.43    images

LCHF mot läkemedelsindustrin!

Ovanstånde foton är min frukost med nyplockade smörstekta kantareller på Mats LCHF-bröd gjort på mandelmjöl, ägg och ost. Därtill två stekta ekologiska ägg och kaffe med kokosfett! Jämför det med några tabletter statiner av märket Lipitor tillverkat av läkemedelsjätten Pfizer. Det är naturlig inflammationshämmande mat som jag ätit idag till frukost mot läkemedels och sjukvårdsindustrins lösning på metabola sjukdomar som diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar, cancer, reumatisk värk, mag och tarminflammationer mfl. otäcka sjukdomar.

Under tiden som jag äter god naturlig mat med mycket naturligt fett och lite kolhydrater så vet jag att mitt immunförsvar hela tiden hålls starkt och motverkar att inflammatoriska tillstånd bildas i blodvägarna. För dig som  är sjuk är denna lösning optimal och fungerar bevisligen till skillnad mot kolesterolsänkande medicin som Lipitor som istället sätter ned immunförsvaret.

Jag är tacksam mot dig Martin Schilling som vågade gå i svaromål på Facebook trots din arroganta hållning. Det är stor skandal att inte fler läkare inte ens är nyfikna på varför LCHF-kost läker? Varför fungerar det? Vill ni inte veta? Ni läkare borde göra uppror mot den läkemedels-fixerade sjukvården. Det är upprörande att ni inte ens är nyfikna på varför ketogen kost LCHF läker. Ni läkare borde kräva att Regeringen, staten och Socialstyrelsen genast agerar för att vetenskapliga koststudier kommer till stånd.  Läs gärna detta dokument, Hälsovinster LCHF, Martin Schilling, det är hundratal människor som berättar om sina hälsovinster av LCHF-kost. Det är resultat som ni i sjukvården, trots miljardkostnader, bara kan drömma om.

Så länge som ni läkare skriver ut kolesterolsänkande statinpiller som Lipitor, Simvastatin, Crestor m.m. så betraktar jag denna handling som misshandel och kriminell. Det finns inga vetenskapliga belägg för att ni ska göra detta. Det finns vetenskapliga belägg för att ni inte ska göra det däremot. Ni läkare skriver ut statiner bara för att alla andra läkare gör det. Sluta med det omgående!

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

IMG_0040

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats ! Läkarens kommentar var väntat, för hela sjukvården är ju fast i detta gamla sättet att få alla hjälpsökande fast till läkemedels karusellen. Sen bryr dem inte alla biverkningar som dessa ger, utan säger att lite får man tåla och det tar ju kanske bort symptom men det finns inga garantier och då får man prova någon annan medicin istället Ofta blir även svaret att man ska äta läkemedlet resten av livet och försöka lära sig leva med lite obehag som dessa nu ger. Usch säger jag bara !!! Vissa läkarna har glömt läkemedel fader Hippokrates ord som var : ”Låt maten vara din medicin, och medicinen vara din mat”. Kram/Paula

    Gilla

  2. Hej Mats
    Ganska förståeligt att läkare mfl inte
    gillar tanken att man kan bli frisk/friskare av annan mathållning
    eller livsstilsändringar överlag, sen att
    man ger sken av detta är ju bara ett löjligt spel. Bilar som ej krånglar
    tjänar verkstan inga pengar på thats it. Money talks så är det. Tänk vilken
    jätteindustri du och LCHF förespråkare utmanar. Går att skriva hur
    mycket som helst på detta tema.

    Gilla

  3. Heja Mats !

    Gilla

  4. Intressant är att Riksrevisionen i rapport 2016:9, uttrycker skarp kritik mot statliga verk, SoC, LMV, SBU och Regeringen, att inte ta höjd för medicin-industrins maktmedel och påverkan.

    Säkra och effektiva läkemedel – hur hanterar staten läkemedelsindustrins inflytande? RIR 2016:9.

    http://www.riksrevisionen.se/sv/rapporter/Rapporter/EFF/2016/Sakra-och-effektiva-lakemedel–hur-hanterar-staten-lakemedelsindustrins-inflytande/

    Denna rapport måste lyftas fram och diskuteras överallt när man får möjlighet.

    Drevet mot Riksrevisionen som DN drog igång i somras har säkerligen sin grund i denna rapport. Vid KU-utfrågningen ställde Ingemar Ljungström, 2000 Talets Vetenskap, direkta frågor till DN-journalisterna, men de svarade inte.

    http://www.2000tv.se/artiklar/?id=56

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.