#Friskavmat Ny diabetesstudie!

mars 31, 2017 kl. 10:35 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , ,

Succé för för ketogen kost LCHF i ny diabetesstudie!

Resultaten från ny amerikansk diabetesstudie visar tydligt att en ketogen diet med mycket naturligt fett och lite kolhydrater förbättrar hälsan hos diabetiker typ 2 i jämförelse med sjukvårdens standard kostråd.

Det var 262 diabetiker i studien och efter 10 veckor hade 60 procent av deltagarna minskat sina mediciner och i flera fall kunde man ta bort medicinerna helt och hållet.

I artikeln från Diabetes.co.uk hävdas att allt fler forskare, läkare och dietister inser att en ketogen diet förbättrar blodsockerkontrollen för diabetiker.

Mina kommentarer!

Jag undrar om svenska läkare och dietister läser nya studier. Av de rapporter jag får så verkar det inte vara så. Många diabetiker som kommer till läkaren, diabetessköterskan och dietisten blir istället varnade för ketogen kost LCHF. Man anser att den ketogena kosten är farlig pga för mycket fett i kosten.

Nu förstår inte sjukvårdens representanter att naturligt fett stärker vårt immunförsvar och medverkar till att blodsockret hålls under kontroll. Det är så väldigt enkel logik; ge inte socker/kolhydrater till en sockersjuk. Ändå så rekommenderar sjukvården att diabetiker ska äta enligt Tallriksmodellen som rekommenderar upp till 60 procent kolhydrater på tallriken.

Jag berättade i mitt senaste inlägg om kvinnan som gick med sin diabetessjuke man till dietisten. Hon har läst min bok ”Frisk av mat” flera gånger. Ändå så lyckas dietisten övertala paret att inte äta ketogen kost LCHF. Här på denna blogg Fet Hälsa, finns tusentals diabetiker som gjort stora hälsovinster med ketogen kost LCHF och många av dom har blivit helt friska och medicinfria.

Jag själv, som är diabetiker typ 0 utan mediciner, har fått liknande värdelösa råd från sjukvården. Jag insåg ganska snart att sjukvården och läkarna inte vet mycket om diabetes. Jag lyssnade på deras råd och sedan gjorde jag precis tvärtom. Då blev jag frisk.

Visst, det krävs ett visst mått av mod att göra så men vad kan läkarna egentligen om kostens inverkan på diabetes? När jag medverkade i en forskargrupp på Sahlgrenska akademin så var där med en blivande läkare som gick sitt sista år på läkarlinjen. Jag frågade honom hur mycket de fick lära sig om hur kosten påverkar hälsan? Han svarade att de hade haft två föreläsningar om nutrition, en på förmiddagen och en på eftermiddagen samma dag!!

Läk din kropp!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Lär dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

 

 

 

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. efter att ha ätit lchf kost i ett år har mitt kolestrol höjt sig mycket. Orolig:(

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.