Två hälsoresor utöver det vanliga!

februari 18, 2018 kl. 2:14 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

 Sven-Erik Nordin

Jag fascineras av Sven-Erik Nordins hälsoresa från obotligt cancersjuk enligt läkarna till att vara helt frisk idag. Han vågade stå upp mot okunniga läkare och sjukvård som inte alls förstår kostens inverkan på sjukdomen. Det är banne mig modigt gjort och förtjänar en medalj av något slag anser jag. Sven-Erik insåg att han riskerade sitt liv ännu mer av den cancerbehandling han erbjöds av sjukvården och läkarna. Han läste på ordentligt om hur socker och kolhydrater är den näring som cancerceller lever av. Cancerceller kräver  5 – 35 gånger mer glukos jämfört med friska celler.

Istället för strålning, kemoterapi, cellgifter så valde han en ketogen kost med mycket naturligt fett och minimalt med kolhydrater i. I denna kost finns det inte tillräckligt med socker/bränsle för att cancerceller ska överleva på lång sikt. Han fick ju besked av läkarna att hans cancer var obotlig så han hade förstås inte mycket att förlora.

Lars Bern har skrivit en bra artikel om hur cancerforskningen har fastnat i gener och DNA, istället har forskarna valt att glömma bort hur vår moderna livstil med massor av kolhydrater/sockerarter i kosten skapar gynnsamma villkor för att cancer ska trivas. Att socker/sockerarter är det bränsle som cancerceller föredrar är känt sedan snart 100 år. Otto Warburg heter den forskare som redan 1926 hittade detta samband. År 1931 fick han Nobelpriset.

När nu Sven-Erik lyckats bli helt frisk från sin obotliga cancer genom en ganska enkel kostförändring så tycker man ju att läkarna borde visa lite intresse för detta faktum. Men icke, istället har man nonchalerat detta och visat ett totalt ointresse för Sven-Eriks metod att bli frisk med hjälp av ketogen kost.

Min egen hälsoresa!

Min hälsoresa liknar Sven-Eriks på flera sätt. Jag vågade också välja bort läkarnas och sjukvårdens behandling mot min diabetes typ 2 och kärlkramp. Istället hade jag turen att lyssna på ett föredrag av Annika Dahlqvist som hjälpt sina diabetespatienter med hjälp av LCHF-kost, alltså minimalt med kolhydrater och mycket naturligt fett i kosten. Läkarna förklarade att jag riskerade att dö om jag inte gjorde som de sade. Jag trodde inte på det utan valde Annika Dahlqvists metod som är i stort identisk med Sven-Eriks metod. Det var 9 år sedan jag ändrade min kost till ketogen LCHF-kost och jag är numera helt frisk utan mediciner. Jag har också blivit av med prostatainflammation, kronisk bronkit och reumatisk värk förutom diabetes typ 2 och kärlkramp.

Ingen läkare i världen skulle kunna få mig att välja sjukvårdens behandlingsmetoder idag mot mina tidigare metabola sjukdomar. Jag fick då, för nio år sedan, t.ex. höra att jag skulle hamna i Naturalförloppet som innebär att jag sakta men säkert skulle bli sjukare och sjukare och till slut dö av en hjärtsjukdom. Det förloppet är fullständigt normalt för en diabetiker enligt läkarna och sjukvården.

Inte heller jag har lyckats intressera läkarna och sjukvården för hur man kan bli frisk av mat trots att jag arbetat idogt för detta i nio år.

Sven-Eriks och min egen hälsoresa från sjuk till frisk genom en enkel men konsekvent kostförändring borde medföra en revolution inom sjukvården. Men till min förvåning och ilska händer det ingenting bland läkare och relevanta myndigheter. Fortfarande håller man på med kemiska läkemedel som ännu inte botat en enda metabolt sjuk person. Om du letar på denna bloggen så kommer du att hitta hundratals andra som blivit friska av naturlig mat från olika slags metabola sjukdomar.

Det är svårt att inte bli förbannad på sjukvård och läkare som inte ens verkar vara intresserade av kostens påverkan på sjukdomar.

Föredrag våren 2018!

Nedan är några platser där jag håller föredrag  på temat Frisk av mat! Du kan kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com om du är intresserad. Om du vill arrangera ett föredrag med mig på din ort så maila gärna till mig. Föredrag våren 2018.

Falköping den 7/4 2018 kl. 13.00

Svenljunga den 12/4 2018 kl. 18.30

Motala den 22/5 2018 kl. 14.00

Boken Frisk av mat, ett kraftfullt hjälpmedel för ett starkt immunfösvar!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 215 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 370 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

Hemma hos är en ny tjänst som jag har. Jag kommer hem till dig och pratar kost eller så kommer du till mig. Vi lagar mat tillsammans och senare får du ett personligt kostprogram av mig. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com.

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. har du sett detta? https://foodpharmacy.se/2018/02/nu-satsar-kostfonden-pa-livsviktiga-projekt/

    Gilla

    • Ja, jag såg detta. Det kan ju bli spännande med riktiga koststudier. Jag såg att Ann Fernholm hade skrivit ” hur illa är det egentligen med smör och grädde” men jag hoppas att hon var satirisk. Om nya studier kan koppla naturligt fett som smör till bättre immunförsvar så är jag den förste att stötta detta. Hälsningar Mats

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.