Kokosfett är ditt bästa skydd!

september 8, 2011 kl. 3:10 e m | Publicerat i Okategoriserade | 13 kommentarer

Först och främst får ni en länk där man kan köpa kokosfett på nätet. http://www.crearome.se/ Jag har ingen ekonomisk vinning av att visa deras hemsida utan det är mest av praktiska skäl eftersom jag köper där själv. Det finns säkert andra som säljer bl. a. hälsokostaffärer men då blir det dyrare.

Deras hemsida är en aning konstig men gå till webbutiken och sök på kokos. Där kommer upp kokos natur virgin eko. Det är kallpressad kokosfett och bland det allra nyttigaste som finns i naturen. Kokosfett innehåller 98 procent mättat fett men är ändå vegetabiliskt. Du kan steka, fritera, i sallader, blanda i all sorts mat. Kokosfett går direkt in i levern och ger omedelbar energi. Vi som äter minimalt med kolhydrater upplever en energikick utav kokosfettet. Jag läste nyligen om en kvinna som desperat försökte hjälpa sin man som fått Alzheimers sjukdom. Efter mycket sökande fick hon höra talas om kokosfettets läkande egenskaper.

Hon gav sin man kokosfett varje dag och från dag ett fick han i uppgift att rita en klocka.

Bilden till vänster är före det dagliga kokosfettet. Bilden i mitten är efter två veckor med dagligt kokosfett och bilden till höger är efter 37 dagar med dagligt intag av kokosfett. Det är fantastiska hälsoförbättringar som hennes make har upplevt och numera kan han fungera nästan som före Alzheimer. Vissa hjärnskador som mannen fick är bestående men han har fått tillbaka livet.

Det intressanta med detta livsöde är att Alzheimer är en av många metaboliska sjukdomar som 80 procent av oss drabbas av innan vi lägger näsan i vädret. Kokosfettet/oljan (kokosfett är flytande över 25 grader) smörjer och förbättrar cirkulationen i vårt blodomlopp. Därmed skyddas vi under förutsättning att vi minskar rejält på de skadliga kolhydraterna.

Kokosfett/olja har ätits och använts av människor i 1000-tals år. Det är först de senaste femtio åren som vi blivit fettskrämda och tror att fett och fetma hör ihop. Det är definitivt en myt. Min egen erfarenhet av kokosfett är till hundra procent positiv. Kokosfettet har definitivt hjälpt mig att bli av med min diabetes, hjärt -kärlbesvär, kronisk värk, reumatism, prostata m.m.

Fetshot!

Blanda två matskedar ekologiskt kokosfett med 1-2 deciliter frusna hallon i en kastrull på svag värme. Häll upp i fetshoten i glas och ät med sked. Hallonens smak gör det lättare att få i sig kokosfettet som är rent ut sagt läkande för våra kroppar. Det går också bra med lite yoghurt i Fetshoten, det kan slinka ner lättare då.

13 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ja visst är kokosfett toppen. Jag brukar göra en ”gegga” bestående av ett par msk kokosfett, en tesked fin kakao, salta solroskärnor och pyttelite honung. Kanske litet grädde också….Där har du kvällens fredagsgodis.

  Tack för en fin blogg som jag tittar till ……

  Gilla

  • Tack för tipset med ”geggan” Gunilla, det ska testas förstås!

   Gilla

 2. Har börjat följa din blogg med stort intresse. Jag å min man lever till 90% med LCHF metoden.
  De resterande 10% är reserverade för födelsedagskalas å dylikt 🙂

  Gilla

  • Gratulerar, ni kommer att leva ett gott liv med den medvetenheten om kostens påverkan på hälsan.

   Gilla

 3. […] kan berätta att kokosfett, som är ett vegetabiliskt fett, innehåller cirka 94 procent mättat fett, 3 procent […]

  Gilla

 4. Hej Mats tack för en intressant blogg! Du skriver att kokosfett hjälpt dig att bli av med bland annat din reumatism, det är ju otroligt intressant skulle du kunna utveckla detta lite närmre så vore jag och säkert många reumatiker enormt tacksamma? I stor utsträckning hade du reumatiska besvär och är de helt försvunna nu? Hur lång tid tog det innan resultat och hur hög dosering av kokosfettet gick du på? Vore fantastiskt om detta kan hjälpa oss som lider av reumatism. Hoppas du vill återkomma med närmre info. Tack på förhand!

  Gilla

  • Hej My, det ekologiska kallpressade kokosfettet är en viktig del av en kostförändring som hjälper att läka reumatiska sjukdomar. Men det finns ingen quick fix utan det handlar om att radikalt minska andelen kolhydrater i maten och öka intaget av naturligt fett som smör och kokosfett. Vi drabbas av inflammation och infektion i kroppen som till slut får kronisk karaktär. Ett högt intag av kolhydrater leder till ett alltför sött blod som blir grogrund för metabola sjukdomar. Du kan läsa mycket mer om detta på denna länk https://fethalsa.wordpress.com/?s=kokosfett+
   Mina egna ledbesvär som var mest besvärligt i fingrar och fötter läkte sakta men säkert efter min egen kostomläggning. Efter 6 månader var det mesta borta. Idag har jag en egen liten mätare som yttrar sig i knirkande i fingrarna om jag skulle äta för mycket kolhydrater. Kokosfettet var en viktig del i min läkning. Faktum är att man känner omedelbart efter en matsked kokosfett en boost i kroppen. Jag använder kokosfett till det mesta; i matlagningen för stekning, i sallader, i smoothies, i kaffet på morgonen m.m. Du beställer bäst och billigast kokosfett här http://www.crearome.se http://www.lchfbutiken.se
   Jag själv beställer 5 kilo per gång men det fins 1 kilo också och 500 gram.
   Lycka till hälsar,
   /Mats

   Gilla

   • Tack så mycket Mats för ditt svar, jag håller helt med dig om LCHF. Jag går på lchf men har tyvärr inte ännu märkt några förbättringar på lederna (vilket var det huvudsakliga skälet till att jag påbörjade kosten), däremot en rad andra positiva resultat. Har dock gått på LCHF endast 3 månader, så det kanske är för tidigt att utvärdera ännu. Ska nu absolut prova kokosfett, jag visste inte att detta kunde vara så positivt för lederna samt flera andra tillstånd, tack för länken till massor med bra info!

    Gilla

 5. […] Kokosfett är ditt bästa skydd! […]

  Gilla

 6. smakar väldigt illa !

  Gilla

  • Hej J.b, nja lite tillvänjning är det ju. Men om du vågar pröva kokosfettet ett tag så kommer det att smaka bättre och du kommer att må bättre också.
   Hälsningar från
   /Mats

   Gilla

 7. […] Så här enkelt får du ett riktigt näringsrikt och värmande mellanmål eller frukostdryck, dessutom ett väldigt gott sätt att få i sig den så nyttiga kokosoljan. Läs mer om dess hälsoeffekter hos Mats Lindberg på Fet hälsa. […]

  Gilla

 8. […] Läs mer om dess hälsoeffekter hos Mats Lindgren på Fet hälsa. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: