Irene joggar!

februari 1, 2012 kl. 12:48 e m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Har precis läst ett inlägg från den norska läkaren Sofie Hexenberg som skickat en artikel från Stavanger Aftenblad till Annika Dahlqvists blogg. Där beskrivs en person som levt med ledgångsreumatism i över 30 år och hon har förflyttat sig med rullstol på senare år. Patienten kom i kontakt med Sofie Hexenberg som ordinerade LCHF-kost för att hon lättare skulle gå ner i vikt. Efter en tid upptäckte patienten att hon blev något rörligare med LCHF-kosten förutom att hon tappade i vikt. Hon trodde först att det kunde vara en slags efterverkan av alla mediciner hon tagit. Några månader senare fick hon sådana hälsovinster att hon kunde ställa undan rullstolen och börja gå mer påtagligt.

Idag är hon 63 år och anser sig helt frisk tack vare LCHF-kosten. Numera är hon ute och joggar istället för att köra runt i rullstol. Hon har lagt undan alla sina mediciner och anser att hon blivit frisk av mat istället.

Jag känner igen hennes tidigare problem eftersom jag själv haft ont i leder och haft kronisk värk. Allt detta försvann och håller sig fortfarande borta när jag nu går in på mitt fjärde år med LCHF-kosten. I samma artikel från Stavanger Aftenbladet var det någon från sjukvården som uttalade sig att ledgångsreumatism absolut inte är någon livsstilssjukdom (metabol sjukdom). Det är istället en ärvd sjukdom från föräldrarna, alltså genetiskt betingat. Hela det resonemanget är korkat, anser jag. Självklart har vi olika genetiska förutsättningar men vad sjukvården inte förstår är att något triggar igång sjukdomen. Sockret inflammerar kroppen som inte orkar förbränna all energi. Det är överskottet av kroppens eget socker(glukosen) som inflammerar kroppen och skapar de metabola sjukdomarna.

Ledgångsreumatism och andra ledbesvär är i allra högsta grad kostrelaterat och kan botas genom en sådan enkel sak som att lägga om kosten till LCHF. Läs om Irene Haugestad här nedan!

Sjå, Irene joggar

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Underbar läsning och vilken bra låt du har gjort. Hittade den på Lifezon och länkade den på min blogg. Hoppas att det var okej ?
  Mvh Gottelisa

  Gilla

  • Va, har den låten hittat till Lifezon? Det är helt ok och tack för dina värmande ord.
   Hälsningar från Mats

   Gilla

 2. Underbar läsning! Man blir så glad av att läsa sådant 🙂

  Gilla

 3. Reblogged this on Fet Hälsa and commented:

  Jag fick en kommentar från en person som gärna vill bli av med sin reumatism. För att stimulera honom att pröva LCHF-kosten väljer jag att visa ett inlägg om Irene från Norge som numera joggar. Tidigare satt hon i rullstol. Allt tack vare en icke inflammerande kost, LCHF-kosten.

  Gilla

 4. Ja Sofie Hexeberg är Norges A.D. Jag har haft mailkontakt med Sofie och har fått boken ”Bekreftelsen, frisk med lavkarbo” av henne.

  Beättelsen Du skriver här ovan är glad läsning men inget som imponerar på svenska LCHF-motståndare. Jag tror vi får ta vägen om Amerika och låta såna livshistorier få bekräftelse den vägen först, därefter kanske lilla Sverige kan ta till sig hälsoframgången med LCHF.

  Gilla

 5. Intressant Jag har själv lidit svårt av den reumatiska sjukdomen Bechterews syndrom sedan 2001 , med starkare och starkare läkemedel för varje år.
  Sista året tog jag Humira med relativt gott resultat , problemet med Humira är att den vad jag förstår sätter ner immunförsvaret och därmed minskar inflammation vilket jag nu i efterhand givetvis ser som fel väg att gå .
  Jag började med lågkolhydratkost i februari 2012 , och i oktober slutade jag att medicinera helt på eget bevåg. En gång för i november när jag var bort bjuden på middag gjorde jag ett avsteg från min kost och fick ett kraftigt skov som ett brev på posten.det fick mig att förstå att jag måste vara mycket noga ,i detta fall åt jag paj med mycket tjock pajdeg (mycket gluten) och även en del socker.
  Jag har även tidigare känt mer symptom/smärta efter helger men inte förstått varför.
  Nu förstår jag att det förmodligen var för att man får i sig mer socker när det är helg.

  Gilla

  • Hej Chippen, tack för att du delar med dig. Det är kommentarer som dina som gör att andra med reumatiska sjukdomar vågar pröva LCHF-kosten. Den som har en kronisk inflammation i kroppen måste vara extra noggrann med kosten och verkligen undvika sockerarter så långt det går. Lika viktigt är att man får i sig mer naturligt fett som smörjer och som inte är inflammatorisk. Här är ekologiskt, kallpressat kokosfett överlägset bäst. Gör rutiner med kokosfettet och lägg det i kaffet på morgonen, använd för att steka i, i sallader eller gör en fetshot, https://fethalsa.wordpress.com/2012/03/20/drottning-fetshot-och-mats-favorit-brod/

   Den som är utsatt för kroniska inflammationer finner att även lite kolhydrater räcker för att underhålla inflammationen. Att vara väldigt försiktig med sockerarterna innebär att inflammationerna mister sitt bränsle.
   Ha en fet Jul!

   Gilla

 6. hahhahahah gud trodde först det var mig hon skrev om men fantastisk historia!

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: