Immunförsvaret mot cancer!

mars 12, 2012 kl. 9:38 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5010374

         ”Några patienter har troligen blivit botade”               

Det är glädjande att man insett att drabbade människors immunförsvar måste få ta en aktiv del mot cancer i högre grad än vad som hittills skett. I försök med att förstärka vissa celler som tillhör immunförsvaret, s.k. TIL-celler, har man utvunnit dessa celler ur en tumör. Cellerna får sedan en förstärkande behandling i odlingar och och sprutas sedan in i kroppen. Tanken är att dessa TIL-celler ska bli så starka att de orkar angripa cancertumören och slå ut den.

Den fråga man inte ställer sig är varför det existerande immunförsvaret inte orkar bekämpa cancerceller och tumörer från början. Vi som blivit botade från svåra inflammatoriska sjukdomar vet att felaktig kost påverkar immunförsvarets förmåga till försvar, läka och bota. Med en alltför kolhydratrik kost påverkas till slut kroppens förmåga att stå emot inflammationer och infektioner. Vi utvecklar ett metabolt syndrom, livsstilssjukdomar.

Sjukvården tar ett steg framåt med att forska och utveckla metoder som stärker immunförsvaret men man ställer inte den avgörande frågan; Varför utvecklar vi cancerceller? När ska forskningen ta med kostens inverkan på cancersjukdomar och alla andra metabola sjukdomar? Idag så används kniven och strålning men inte ett ord om kostråd till opererade cancerpatienter när de går hem från sjukhuset.

Med LCHF-revolutionen så vandrar vi numera två parallella vägar, läkare/forskare å ena sidan och vanligt på folk på andra sidan. Människor är inte korkade, om de ser att grannen har blivit frisk så vill de också pröva. Majoriteten av läkare/forskare verkar inte ha den förmågan. De vandrar en annan väg och ser inte skogen för alla träd. Det är naturligtvis så att det inte går att stoppa denna lavin av människor som faktiskt tar ansvar för sin egen hälsa genom att se sambanden mellan kost och hälsa till skillnad från sjukvården.

Ett försvagat immunförsvar med tillhörande livsstilssjukdomar innebär enorma kostnader för samhället och sjukvården. Någon påstod att hjärt- och kärlsjukdomar stod för 50 procent av sjukvårdens kostnader. Nog vore det intressant med en rejäl undersökning om hur kosten påverkar människors immunförsvar? Åtminstone för oss skattebetalare. Låt två grupper med minst 1000 personer i varje grupp äta LCHF-kost respektive Tallriksmodell i tre år och därefter utvärdera resultatet. Det kanske kostar en miljard kronor men det är småpotatis(!!) mot vad hjärt-kärlsjukdomar kostar per år. Där pratar vi 100-150 miljarder kronor/år!! Finns det något politiskt parti som skulle våga föreslå en sådan studie?

Om man vill att människor ska ta eget ansvar för sin hälsa så måste de få korrekt information om varför de blir sjuka redan från början.

mobil.nwt.se – Prostatabesvär kan kopplas till vår livsstil

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Utmärkt inlägg Mats!
  MEN:
  Om jag vore medlem av den av den kommitté som skulle godkänna studien så skulle jag sannolikt avslå den av etiska skäl. Jag kan ju inte ‘döma’ folk till Tallriksmodellen som jag vet kan vara orsaken till deras död.

  Gilla

  • Du har en viss poäng där. Å andra sidan äter ju fortfarande minst 80 procent av svenska folket tallriksmodellen och däröver så populationen borde ju räcka. Menar du att Livsmedelsverket har dömt dessa stackare till att äta tallriksmodellen?

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: