God fet fortsättning!

december 27, 2013 kl. 11:49 f m | Publicerat i Okategoriserade | 10 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Glöm inte det naturliga fettet!

Massor av människor har berättat under året om hur de blivit friska från olika sorters inflammatoriska sjukdomar med hjälp av LCHF-kosten. Det är fantastiskt uppmuntrande för alla som ännu inte prövat. Glöm dock inte att LCHF står för Low Carb High Fat, alltså lite kolhydrater och mycket naturligt fett! 

Det räcker inte att bara dra ner på kolhydraterna utan att tillföra mer naturligt fett. Många har fortfarande fettskräcken insprängd i bägge hjärnhalvorna nästan utan att vara medveten om det. Särskilt kvinnor verkar ha svårt för att tillföra mer naturligt fett i maten. Jag är rädd för att många fortfarande undermedvetet tror att fett ger fetma. Detta är inte sant. Kolhydrater ger fetma och naturligt fett blir man smalare och friskare av.

coconut_brain_alzheimers(1)

Bra fett är;  

Ekologiskt kallpressat kokosfett. Kan beställas här! Smör, avokado, olivolja (första pressningen).

Dåligt fett är; 

Margarin, Becel, Lätta med flera industriellt producerade kemiska fetter.

Läs mer om hur viktigt det naturliga fettet är här!

_JHE4768_web

Hjälp!

Nu har jag beställt 2000 nya böcker av min nya uppdaterade bok ”Frisk av mat”! Denna gång finns inget bokförlag inblandat utan jag tar den ekonomiska risken själv. Det är inte utan att det känns lite pirrigt! Om du är intresserad av min bok så kan du göra en intresseanmälan här. Boken finns tillgänglig från och med den 20 januari 2014. ”Frisk av mat” kan bli en riktigt bra investering för dig som vill få till en positiv förändring till ett friskt liv. Du kan dessutom få praktisk hjälp av LCHF matkasse som har både hälsosam mat och kunskap i kassen.

10 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej. Ska beställa din bok, har nu de senaste dagarna läst igenom många intressanta inlägg här på bloggen tillsammans med min sambo.
    Vi är båda glada att ha hittat en blogg som fokuserar på hälsovinsterna av LCHF och inte bara snabb viktnedgång.
    Lycka till med nyutgivningen, hoppas du får större genomlag med den den här gången och att de stora LCHF-bloggarna skriver om den och ger dig draghjälp.

    Kommer att skriva om den på min Facebooksida när den kommer ut, har ju lagt ner min gamla blogg.
    Gott slut och ett riktigt Gott Nytt 2014.

    Gilla

    • Tack Birgitta, dina ord värmer.

      God fortsättning!
      /Mats

      Gilla

  2. Hej..
    Jag har din bok o önskar att mååånga fler köpte den…

    Gilla

  3. TACK för alltid lika intressanta råd och läsning!! Jag är intresserad av att köpa din bok!
    Jag har en undran, anser du det skadligt för hälsan att dricka mycket kaffe?
    Hälsningar Monika

    Gilla

    • Hej Monika, nej jag tror inte att det är skadligt om man inte dricker ofantliga mängder. Koffeinet kan ju påverka sömnen som du antagligen vet. Du får en blänkare när boken är tillgänglig.

      Gott Nytt år,
      /Mats

      Gilla

  4. Hej Mats,

    Du verkar ju onekligen påläst kring fett och jag undrar hur du ser på deodoriserat kokosfett? Är man hjälpt av laurinsyran ändå?

    Orsaken till att jag frågar är jag gärna vill äta och använda kokosfett men kan bara inte fördra doften. Det är tom ”kräkvarning” när jag äter det men utan doft går det bättre.

    Gilla

    • Hej Fundersam, så länge kokosfettet är ekologiskt och kallpressat är det prima vara enligt mig oavsett om man tagit bort smaken eller inte. Jag vet att http://www.crearome.se har bägge sorterna.
      Gott nytt,

      /Mats

      Gilla

      • Tack för svar 🙂 och Gott Nytt till dig med!

        Gilla

  5. Och idag knep jag ett paket ister i samband med smörköpet, 19 kr. halvkilot och 100%procent fett. Kommer att steka med ister och även testa i mitt fettkaffe i morn, jättespännande hur det kommer att smaka. Neutralt tror jag.

    Varför skrivs det så sällan om ister på våra LCHF-bloggar? det finns ju där i smörhyllan, både fetare och billigare än smör. Någon?

    Gilla

    • Du har verkligen en poäng där Ethel. Vi borde skriva mer om ister som ju var det vanliga naturliga fettet för de allra flesta människor förr i tiden.
      Ha det gott,
      Mats Lindgren

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.