Christina Bloggar vidare!

september 6, 2015 kl. 7:55 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

 

Har varit inne i en konstig period då jag inte mått så bra psykiskt. Jag har inte känt igen mig själv. Har varit otroligt trött och vill bara sova. Är van att vara en glad människa och kunnat vända det som är negativt till något positivt. Men det har varit svårt.
Det är och har varit en väldigt tuff period med min mamma som är dement och inte har insikt i detta. Jag oroar mig för att hon vägrar att äta sin levaxin, hon äter inte mat varje dag. Och själv är jag ju inte frisk. Så självklart tar det på mina krafter som jag skulle behöva till mig själv.
Sitter och kör fram och tillbaka, Västerås-Stockholm-Västerås. Det är ju några mil. Jag kan ju inte åka varje dag, så det blir en gång i veckan för att handla åt henne och ta ut henne på lunch. Hon suger all min energi vid dessa möten, så jag åker hem till en kompis för att ”hämta tillbaka” energi. Annars skulle jag inte orka köra hem igen. (Har gjort det en gång och det var knappt att jag tog mig hem). Så jag gör inte om det.
Jag skulle behöva göra så mycket inför och med min egen sjukdom, men har inte orken. Nu har det i alla fall påbörjats en demensutredning på mamma, sen är det så mycket annat jag måste tampas med innan hon kan få hemhjälp. 
Det är ju så här: att om en person säger nej till hemhjälp så får hon ingen. Att den personen inte förstår att den behöver hjälp spelar ingen roll. Det spelar ingen roll om dom far illa i sin hemmiljö, säger personen nej så är det nej.
Det spelar ingen roll om biståndshandläggaren ser och märker att hjälpen behövs. 
Man måste gå så långt som att omyndighetsförklara för att få hjälpen. Det är så sjukt.

Jag fortsätter med min LCHF-kost. Okej jag har ”fuskat”, i fredags, med 1 nybakad bulle. Den var ljummen och vad passar inte bättre än ett glas kall mjölk. Där var jag duktig och tog ett glas vatten istället. 
Det som var positivt var att jag blev inte svullen i foten dagen efter som jag blev förra gången jag ”fuskade”.

Mina 3 tår från lilltån räknat, under tramdynorna och ovanpå har jag varit bortdomnad i sen ca 1 år. Tårna har jag fått tillbaka känseln helt, och jag märker att det börjar gå tillbaka i trampdynorna och ovanpå också. 
Först förstod jag inte vad som hände. Det kändes ibland som lite känsel kom tillbaka i tårna och sen inte. Detta pågick ett tag, ca 3 veckor. Sen kände jag att tårna hade fått tillbaka känseln.

Jag har försökt att alltid laga mat från början. Självklart har jag fuskat och har ätit onyttigt. Har ätit ganska mycket fel i så många år och det kan ju inte rättas till på några månader. Jag har tyckt att jag ätit ganska nyttigt, mycket grönsaker osv. Nyttigt har det kanske varit men inte vad kroppen behöver.

Nu har jag dessutom blivit smittad av min dotra, så jag är ordentligt förkyld. Det jag märker idag är att jag blir sjukare när jag åker på en förkylning. Det är ju inte så kul, men det är bara att bita ihop.

Mitt i allt elände händer även positiva saker, tur är väl det så jag får tillbaka hoppet.
Har fantastiska vänner som hjälper mig när jag ber om det.

Ha det så gott därute i höstvädret
Christina

Mina kommentarer!

Jag är så imponerad av Christina som kämpar vidare. Hon är ett föredöme för alla med svåra inflammatoriska sjukdomar som också borde pröva ketogen kost mot inflammatoriska tillstånd i kroppen. Christina har sjukdomen ALS som än så länge är obotlig enligt sjukvården. Hon har valt att pröva strikt LCHF-kost för att pröva att ändra på förloppet. Jag tror att hon är på rätt spår. Hela tiden anar vi nya små hälsovinster mitt i Christinas kaos. Bra att du vågar ta upp också när du inte mår så bra Christina. Läs mer om Christinas resa.

IMG_0040

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats
    Klurar lite på om brist på Magnesium kan vara en bov för Christina. Finns rätt många
    som går omkring med denna brist varje dag utan att veta av det.

    Gilla

    • Hej Nisse!
      Det kan säkert vara en hel del olika brister som Kristina har. Men viktigt att hon håller fast just nu vid en strikt LCHF-kost så gott hon kan för att förhoppningsvis långsamt stärka immunförsvaret. Jag tror att hon kommer att få egna erfarenheter och kunskaper om hur hennes kropp reagerar på den nya maten. Då kan hon pröva t.ex. magnesium och varför inte kolloidalt silver. Visst är det en spännande resa hon gör?
      Hälsningar Mats

      Gilla

      • Hej Mats
        Christina gör en väldigt spännande resa helt klart på många sätt, utmanar både det ena och det andra blir spännande att följa utveckling över tiden

        Gilla

  2. Jag längtar redan efter Christinas nästa inlägg. Hoppas det ordnar sig med hennes mamma, att ha med äldrevården att göra är ingen lek.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.