Statiner kan orsaka hjärtsjukdom!

januari 10, 2016 kl. 3:30 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Statin-heart-disease-arteries-633160-1

Ja, jag vet att ni blir förbannade och arga. Det blir jag också. Det är därför jag fortsätter och skriver på min blogg Fet Hälsa. Nu kommer uppgifter och studier som visar att statiner (kolesterolsänkande medicin) snarare orsakar hjärtsjukdom än att att förebygga eller bota. http://Cholesterol-drug-statins-cause-heart-disease-experts

Naturligt fett som kolesterol är ju absolut nödvändigt för att vi ska kunna fungera. Jag påstår att kolesterol har bl.a. en läkande funktion och en budbärarfunktion. Om kolesterolet är högt beror det på att det, i samarbete med immunförsvaret, jobbar för fullt med att hjälpa till att läka olika inflammatoriska tillstånd i kroppen. Om man då försöker sänka kolesterolet på ett onaturligt sätt med statiner så skadas immunförsvaret.

Nu har man äntligen forskat lite på hur det ligger till. Man finner att artärer blir stela och hårda av statiner. Detta anses som en huvudorsak till hjärtsjukdom. Om ni följer min blogg så brukar jag hävda att artärväggar och blodbanor blir karamelliserade och försockrade. Det är lite samma process. Jag menar att bakterier biter hål på de försockrade artärväggarna så att där uppstår små sår. Kroppen svarar med inflammation.När det ständigt fylls på med nytt socker som fastnar i blodbanorna och bakterier biter nya hål som blir till sår så uppstår kroniska inflammationer. Sår blir till var och svamp som verkligen skapar förträngningar och minskar flödet i blodbanorna. Där har vi inkörsporten till våra metabola sjukdomar.

Läkaren Erik Enby har under nästan 40 års tid, via mikroskop, fotograferat blodet hos sjuka människor och jämfört med blodet hos friska människor. Jag har själv sett Eriks foton av sjuka människors blod som ju innehåller var, svamp och klumpar som inte skall vara där. Tyvärr är det ingen från sjukvården som är intresserad av hans forskning.

Vän av ordning förstår ju omedelbart att om man tvingar ner kolesterolet, som ju är ett kroppseget fett, med piller på ett onaturligt sätt så blir inte artärväggarna mjukare utan ännu hårdare. Därmed blir ”smörgåsbordet” inne i artärerna än mer aptitligt för fientliga bakterier.

En bilmekaniker eller rörläggare vet att naturligt fett smörjer. Det gör inte läkarna. De tror att naturligt kroppseget fett som kolesterol skapar förträngningar i blodvägarna.

Det är naturligtvis helt i sin ordning att kroppens celler och lever producerar mer kolesterol när artärväggarna är hårda. De ska ju vara mjuka och inte sockerbelagda. Då kommer där en liten läkare med två dagars utbildning på kost och hälsa och skriver ut kolesterolsänkande medicin, statiner. Den medicinen är ett gift som spär på de inflammatoriska tillstånden i kroppen.

Vi måste protestera!

Jag tycker att det är konstigt att inte fler läkare reser sig upp och protesterar mot den galenskap som finns inom sjukvården. Nästan 1 miljon människor äter statiner i Sverige. Hela tänket med att kolesterol skulle vara farligt bygger på Ancel Keys bluffstudie som menade att det är fett som orsakar hjärt -kärlsjukdomar, inte socker/kolhydrater.

Under mina sju år här på Fet Hälsa har jag träffat på massor av människor som fått en bättre hälsa när de slutat med statiner. Jag själv som haft kärlkramp har inte haft känning av det på sju år och då har jag, under den tiden, ätit massor av naturligt fett. Min läkare ville skriva ut statiner till mig vid mitt senaste läkarbesök. Jag hade då drygt 6 i kolesterolvärde. Jag blev riktigt förbannad och skällde ut honom och menade att han borde veta bättre. Han menade då att han var ålagd att skriva ut statiner från högre ort. Då frågade jag naturligtvis vilken högre ort det är men det kunde han inte svara på.

Jag menar att det är helt sjukt att vi betalar för en sjukvård som gör oss sjukare, inte friskare. När ska lurendrejeriet med statiner avslöjas?

DSC04400

Den vanligaste frågan jag får!

Den absolut vanligaste frågan jag får här på Fet Hälsa-bloggen är om man kan äta för mycket naturligt fett? Frågan har naturligtvis samband med vår inhamrade rädsla för fett. Mitt svar är att det är omöjligt att äta för mycket naturligt fett som smör, olivolja (första pressningen) och ekologiskt kokosfett. Naturligt fett kan aldrig orsaka ett överskott av blodsocker som karamelliserar våra blodbanor. Därmed kan inte naturligt fett orsaka metabola sjukdomar eller kroniska inflammatoriska tillstånd enligt mig. Det tror dock sjukvården. Undrar vem som har mest rätt?

Det går inte att överäta naturligt fett eftersom man blir mätt. Det är en genial metod från kroppen att signalera mättnad! – Tack det är bra jag är mätt!

Dags för ett friskare liv?

Ditt konkreta alternativ till ett friskare liv kan exempelvis vara att läsa min bok ”Frisk av mat”! Jag har försökt, på ett enkelt sätt, beskriva mina erfarenheter av att bli frisk av mat från svåra inflammatoriska sjukdomar/tillstånd som jag haft. Du får, med hjälp av boken, en förklaringsmodell som fungerar och en röd tråd att följa. Här finns även massor av recept och veckomenyer. Du får konkreta tips och hjälp som fungerar. Idag har många tusen skaffat sig ett friskare liv med hjälp av boken ”Frisk av mat”! Fyll i namn och adress i formuläret nedan så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Boken finns även i engelsk version liksom i tysk version, ”Gesund durch die richtige ernährung”. Den svenska och engelska boken, ”Health through Food”, kan du beställa direkt av mig och kostar 195 kronor per styck inklusive frakt och porto! Kanske ditt livs bästa investering?

 

IMG_0040
Ha en fortsatt trevlig söndag hälsar,
Mats Lindgren

 

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats
    Apropå artärstelhet vill ja pusha för
    att göra en mätning för att få nivå på stelheten på pränt.
    http://www.sangmed.se
    är ett bra tips.
    Gjorde själv en mätning i Övik i våras
    och fick se lite spännande data.
    Värt varenda krona i mina ögon.

    Gilla

  2. Hej. Läser med god behållning din bok och din blogg. Har även läst, efter din bok, Matrevolutionen och lyssnat på dr Eva D i youtube. Blir förbannad och känner mej lurad av hälsoråd via media och vc. Jag är 70-årig kvinna som jojobantat större delen av livet. Och mått dåligt. Diagnos hypotyreus, vilket jag nu undrar om kosten kan påverka o ev göra medicinfri. Mår inte bra på Levaxin.
    Övrig erfarenhet från mitt liv är alkoholberoende som skulle avhjälpas med antabus o lugnande sövande medicin. Hittade turligt nog självhjälpsgrupper som gav alternativ till drogfrihet. Detta gav också hjälp till att bli fri från nikotin. Detta var i båda fall mer än 30 år sedan. Så min nya livsutmaning är att bli så frisk 70-åring som går utan läkemedelsindustrins hjälp.
    Följer din blogg o känner mej rätt positiv o glad😄😊😍

    Gilla

  3. Håller helt med Mats. Statiner är, också enligt Prof. Tim Noakes, Sydafrika, som hållit på med LCHF i 15 år, den mest värdelösa ”medecin” som någonsin uppfunnits, och den mest lönsamma för pillerindusrtin världen över. Min egen mor slutade med statiner och blev av med nattliga muskelkramper och hjärtflimmer.

    Gilla

  4. Boken ”Forsknings-Fusket” av Ralf Sundberg ger en mycket bra bild av det vansinne som statiner är.
    http://www.bokus.com/bok/9789172412538/forskningsfusket-sa-blir-du-lurad-av-kost-och-lakemedelsindustrin/

    Lyssna gärna på föredrag på Läkarföreningen för Integrativ medicin. Det finns många mycket kunniga läkare där, bl.a. Ralf Sundberg.
    http://integrativ-medicin.se/forelasningar/

    Gilla

  5. Ralf Sundberg Hanaholmen 2015 Finland i seminariet ”Låt Maten Vara Din Medicin”.

    Det spelades in flera videor där på Hanaholmen bla en med Karl E Arfors.

    mLCHFh B-) .

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.