#Friskavmat Tandsköterskan visste inget om ketogen kost LCHF!

november 21, 2016 kl. 3:58 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

2016-11-21-12-22-56

Boosta ditt immunförsvar genom dagens lunch ovan, 4 ägg och 50 gram smör.

88 procent dör av livsstilssjukdomar!

Idag pratade jag med tandsköterskan för att beställa tid. Jag har slagit sönder delar av mina framtänder och nu vill jag rätta till detta. Kan ju inte se ut hur som helst när jag är ute och håller föredrag. Dock har jag inga känningar av karies. 2009 hade jag karies i 7 tänder som jag inte gjorde något åt. Jag ville testa vad den ketogena kosten LCHF kan åstadkomma om jag är riktig konsekvent med maten. Idag, snart åtta år senare, har jag inga känningar av karies alls trots att jag under den tiden tappat en hel del plomber.

När jag berättade för tandsköterskan om att jag blivit frisk från diabetes typ 2, reumatisk värk, kärlkramp och prostatainflammation m.m. bara genom att ändra min kost så blev hon intresserad. Jag förklarade att jag skrivit en bok i ämnet, ”Frisk av mat” och att jag ätit ketogen kost LCHF i snart åtta år.

Hon hade själv hjärtflimmer men hade aldrig hört talas om att man kan bli frisk av ketogen kost. Som jag skrev i gårdagens inlägg om min frustration att inte nå ut till alla onödigt sjuka i metabola sjukdomar så blir man ju förvånad att en tandsköterska inte känner till detta. Hon ville att jag skulle ta med en bok till tandläkarbesöket.

Idag berättade en professor på Svt Kunskapskanalen att 88 procent av alla dödsfall beräknas ske på grund av livsstilssjukdomar. Det är ju hårresande siffror och hur stor del står en fettsnål och kolhydratrik mat för? Jag gissar på minst 80 procent.

I England berättar mina vänner tandläkarfamiljen att 9 av 10 patienter som kommer till deras mottagning har metabola problem, Alltså inflammatoriska tillstånd i kroppen. De har översatt och säljer min engelska bok ”Health through food” på mottagningen trots att de förmodligen förlorar intäkter på det.

75000 människor svälter ihjäl på äldreboenden i Sverige, varje år.

Professor Yngve Gustavsson tycker att Sverige borde skämmas att människor på våra äldreboenden svälter ihjäl på grund av undernäring. Jag håller med Professor Gustavsson men siffran 88 procent som dör av livsstilssjukdomar i Sverige blir i detta sammanhang än mer påtagligt. Visst är det så att när det är dags så är det slut men vi ska dö av ålderdom inte av metabola sjukdomar!

Vad hade hänt om där serverats ketogen kost LCHF på våra äldreboende. Rikligt med ägg och smör tillsammans med ovanjordsgrönsaker och ekologisk kött och fisk.

Många äldre tvingas nattfasta onödigt länge på grund av lite personal och dålig kunskap. Om man då betänker att många äldre har drivor av mediciner som de ska konsumera under dagen så kanske det är den enda föda som de får i sig. De erbjuds fettsnål mat med mycket kolhydrater på tallriken som inte mättar och som istället förvärrar metabola sjukdomar.

Så frågan återstår, hur når vi ut med kunskapen om läkande kost?

Jag har idag skrivit till redaktionen på programmet Fråga Doktorn angående att jag inte fått någon respons på att jag skickat en bok ”Frisk av mat” med tillhörande brev till programledarna. Svaret var att man skulle återkomma. Jag föreslog i mitt brev tidigare att man skulle göra ett program om hur man kan bli frisk av mat. Nu föreslog jag det igen och jag ställer gärna upp i programmet.

Snart är det Jul!

_JHE5949w_logo bokomslag-2016-11-13

Ge bort min bok ”Frisk av mat” till någon som behöver den. Det kan bli julens bästa present! Fyll i kontaktformuläret nedan. Jag kan skicka boken direkt till den som behöver den.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Utmärkt idé att ställa upp i programmet Fråga doktorn.
    Mitt förslag: gör en kupp hitta på ngt uppseendeväckande som passar i TV rutan
    tex att Du är sjukgymnast och kan trolla bort huvudvärk.
    Om Du får 20 minuter så hinner du prata mkt om läkande kost.

    Gilla

  2. Hej Mats

    Efter programmet den 14-11 mailade jag in denna fråga till Fråga Doktorn:

    ” Hej
    Tittade på programmet 14-11 och reagerade över att
    ni duckar helt och hållet över kostens påverkan på smärta/uppkomst av smärta
    Ni fick flera frågor runt detta men svar var piller/krämer/träning
    Varför duckar ni?”

    Efter att ha skickat in frågan ytterligare två ggr så kom svaret:

    ” Hej!
    Vi har sett alla dina mejl. Experten svarar på den han kan och kan stå för i förhållande till socialstyrelsens regler och sin egen kunskap/forskning. 

    med vänliga hälsningar från redaktionen.”

    Sänder in detta svar:

    ” Hej

    Jag förstår att ”Experten” INTE törs påstå att det finns kost som skapar inflammationer som i sin tur skapar smärta och värk.
    Tänk hemska tanke att mat skulle kunna påverka?
    Känns som pillerindustrin har vården i sina klor helt klart.
    Min egen kunskap/forskning ger gällande att det finns massor som inte borde passera genom munnen om man vill vara frisk och slippa värk.
    Ex mjölprodukter men att säga detta i TV skulle omgående innebära att ett antal ”visitkort” skulle klippas gissar jag
    och vederbörande skulle få se sig om efter ett annat jobb.
    Så fungerar det i landet Sverige år 2016
    Lämpligt sjuka och krassliga är big business och en kassako för många.

     

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.