#Friskavmat Inte ett knyst från ”Fråga doktorn!

december 7, 2016 kl. 6:06 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

2016-07-07 10.20.55

Jag skickade min bok ”Frisk av mat” och nedanstående brev till programledarna på ”Fråga Doktorn” Svt den 27 oktober. Jag har inte hört ett knyst trots att jag påmint Svt. Det är nonchalant och provocerande att man inte ens orkar skicka t.ex. ett tackbrev tillbaka anser jag. Nedan kan du läsa mitt brev.

unknown-1       unknown-2

”Hej Susanne och Gunilla!

Tack för ett bra program, Fråga Doktorn, som engagerar många. Beträffande inflammerande kost som någon frågade om i senaste programmet av Fråga Doktorn och som handlade om just kost och hälsa så tänkte jag bidra med några synpunkter. Först och främst vill jag påstå att det finns livsmedel/kost som har en inflammerande inverkan på kroppen. Dessutom finns det kost som har en icke inflammerande inverkan.

Vad är nu detta undrar ni? Jag bifogar min bok ”Frisk av mat” till er som jag hoppas att ni vill läsa. Den handlar till stor del om min egen hälsoresa från sjuk till frisk genom att ställa om mina matvanor, från en kolhydratrik kost till en ketogen kost som då innehåller mycket naturligt fett och lite kolhydrater.

Från sjuk till frisk!

För snart åtta år sedan hade jag diabetes typ 2, kärlkramp, reumatisk värk, prostatainflammation och kronisk bronkit. Jag var i dåligt skick men jag trodde att mitt hälsotillstånd var ganska normalt för en 55-åring. Jag hade ju inga andra referenser. 

Då tidigt 2009 hade jag tur och gick på ett föredrag som min sambo drog med mig till. Det handlade om att äta sig frisk från bl.a. diabetes typ 2. Jag var enormt skeptisk och trodde att det handlade om att sälja böcker och tjäna pengar på folks oro för sjukdomar.

Föredragshållaren Doktor Annika Dahlqvist lyckades dock fånga mitt intresse såpass mycket att jag köpte hennes böcker på plats. Dagen efter började jag min hälsoresa med ny kost. Idag, snart åtta år senare, har jag inga sjukdomar kvar.  Jag är kärnfrisk utan mediciner. 

Med min prognos då för åtta år sedan torde jag ha sparat åtskilligt med pengar åt skattebetalarna. Jag äter fortfarande ketogen kost LCHF, lite kolhydrater och mycket naturligt fett. Jag är 63 år fyllda och mina värden är faktiskt lika bra idag eller bättre än när jag spelade elitfotboll för 40 år sedan.

Ni kan ju kanske tänka er min förvåning när jag plötsligt började må så mycket bättre av den nya kosten. Jag hade ju jättefina och dyra mediciner som inte alls hade någon liknande inverkan på mig som mina nya matvanor. Jag kände att jag borde dela med mig av mina upplevelser så jag skrev en låt och gjorde en video som heter ”Rocka fett”. Därefter startade jag en blogg med namnet ”Fet Hälsa”, http://www.fethalsa.wordpress.com  allt för att dela med till andra med liknande besvär som jag själv haft. Till sist skrev jag boken ”Frisk av mat” som är uppdaterad flera gånger. Min blogg har haft miljoner besökare sedan starten för sju år sedan och boken ”Frisk av mat” har sålts i nästan 6000 exemplar.

Mitt förslag till er!

Jag föreslår att ni tar upp begreppet inflammerande kost liksom icke inflammerande kost i Fråga Doktorn, vad är det egentligen? Jag ställer gärna upp och berättar om mina erfarenheter. Ni ska veta att många läkare och professorer under årens lopp har varnat mig för den ketogena kosten att den innehåller för mycket fett. De har varnat mig för att jag kommer att få hjärt -kärlsjukdomar av den feta kosten. Nu förhåller det sig så att det omvända har skett, jag har blivit av med min kärlkramp och alla andra besvär också. 

Inte ensam!

Jag är inte ensam av att ha blivit frisk av en konsekvent kostförändring utan flera tusen andra har liknande erfarenheter som jag själv. Det är dags att prata om de här frågorna på allvar. Mina egna och andras erfarenheter kan ju leda till att sjukvården får ytterligare en möjlighet att behandla metabola sjukdomar t.ex. genom kostbehandling. 

Även Göteborgs universitet och Sahlgrenska Akademin har intresserat sig för dessa frågor. Dock har flera ansökningar om jämförande koststudier fått avslag”.

Med vänlig hälsning,

Mats Lindgren                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Heavägen 13                                    

442 75 Lycke                                                                                                                                              www.fethalsa.wordpress.com                                                                                                                lindgren.mats8@gmail.com

Snart är det Jul!

_JHE5949w_logo bokomslag-2016-11-13

Ge bort min bok ”Frisk av mat” till någon som behöver den. Det kan bli julens bästa present! Fyll i kontaktformuläret nedan. Jag kan skicka boken direkt till den som behöver den.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

Vill du sprida Frisk av mat?

Vill du vara med att sprida Frisk-av-mat-filosofin med hjälp av min bok? Jag har gjort i ordning små paket med 10 st böcker i varje och du kan välja på den svenska boken ”Frisk av mat” och den engelska boken ”Health through food” eller kombinera dom. Du får köpa dom till ett mycket bra nettopris. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com. Glädjande är att flera redan har nappat på att sprida Frisk-av-mat-tänket. Du kan göra det på din ort, på ditt företag eller din förening.

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag var på sjukhuset i dag har förstadium tll bröstcancer ska ta bort en bit av bröstet. Läkaren informerade om operation jag sa jag vill inte ha glukosdropp varför sa hon jag har diabetes hon svarade vad händer. Jag äter lchf och får högt blodsocker då hon fattade inte vad jag menade. Jag tar det med operation när den dagen kommer

    Gilla

  2. Hej Mats
    Noll förvånad som du säkert förstår att svar uteblir.
    Jag kanske ”var jobbig” med mina frågor direkt efter programmet och mitt tjatande
    med flera mail där även ett seriöst svar uteblivit på sista mailet.
    Dålig stil från tanterna minst sagt, men vi får tolka det som att dom har noll koll
    hur kosten påverkar hälsan och industrin även här har ett finger med i spelet.

    Gilla

  3. ja vad säger man svar borde komma iaf. Dåligt.

    Gilla

  4. Vad är dom rädda för? Dålig stil.

    Gilla

  5. […] när experterna i soffan inte kunde svara på vad inflammationshämmande mat är. Jag skrev ett brev och skickade det tillsammans med min bok Frisk av mat till redaktionen på Fråga Doktorn. Nu har […]

    Gilla

  6. […] jag en gång skrev till Fråga Doktorn och ville komma och förklara vad immunstärkande och inflammerande mat är för något så blev […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.