Ketogen LCHF-kost bäst i ny studie!

februari 22, 2017 kl. 10:29 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Svart på vitt!

I en ny studie publicerad den 17 februari 2017 visar det sig att ketogen LCHF-kost ger bättre blodsockerkontroll och bättre viktminskning i jämförelse med Tallriksmodellen för diabetiker typ 2.

Målet för studien var att avgöra om antingen American Diabetes Association ”Create your plate”, motsvarande vår Tallriksmodell, eller en ketogen kost med mycket naturligt fett och lite kolhydrater var bäst för diabetiker typ 2.

Föga förvånade var den ketogena LCHF-kosten bäst för diabetiker typ 2. Deltagarna i den gruppen lyckades förbättra sin blodsockerkontroll och lyckades bättre med sin viktminskning.

I Sverige får personer med diagnosen diabetes typ 2 i allmänhet rådet att äta sin mat enligt Tallriksmodellen. Den modellen består av upp till 60 procent av kolhydrater på tallriken, alltså 60 procent socker. Nu ska man komma ihåg att sjukdomen diabetes typ 2 är samma sak som sockersjuka vilket innebär att man inte tål socker. Ändå får diabetiker rådet att äta enligt Tallriksmodellen av sin diabetessjuksköterska eller läkare.

Resultaten av den nya studien i USA är ju inget nytt för oss som använt den ketogena matmodellen. Jag och tusentals andra med diagnosen diabetes typ 2 har redan blivit friska eller förbättrat vår hälsa avsevärt med ketogen LCHF-kost.

Sjukvården är läkemedelsfixerad!

Däng den här studien i huvudet på din läkare eller din diabetessköterska nästa gång du med diabetes typ 2 besöker sjukvården. Fråga varför du ska äta enligt Tallriksmodell när du får mycket bättre hälsovinster med ketogen LCHF-modell?

2016-07-07 10.20.55

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Har du länkning till studien?

    Gilla

    • Du har en länk i början på inlägget.

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.