Golfproffset äter LCHF-kost.

augusti 31, 2017 kl. 12:08 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Häromdagen träffade jag Oscar Arvidsson som är golfproffs på rangen. Han är precis i början av sin karriär och förra året vann han t.ex. kvalet till British Open som sedermera Henrik Stenson vann. Oscar är unik på det sättet bland sina övriga golfproffs att han äter ganska strikt LCHF-kost. Jag har hjälpt honom med lite kostcoaching inför tävlingar. Han har upptäckt att han inte tappar i energi på de sista hålen om han väljer typisk LCHF-kost som ägg att äta ute på golfbanan. Oscar har ätit LCHF-kost i drygt ett år och han märker direkt om han skulle råka äta för mycket kolhydrater att blodsockret rusar upp och sedan brant faller ner. Med LCHF-kosten får han en jämnare blodsockerkurva.

Dessutom är han numera inte alls förkyld som många av hans golfkollegor drabbas av titt som tätt. Det är förstås hans immunförsvar som blivit mycket starkare av den immunstärkande maten. Därmed kan han lugnt fokusera på sitt jobb som golfproffs.

Det här inlägget handlar om hur man stärker eller försvagar immunförsvaret.

Tidigare har jag berättat om en annan golfvän vars fru numera kämpar mot cancertumörer. Jag har försökt coacha dessa båda med hur man kan stärka sitt immunförsvar med kosten. Han har problem med artros och hjärtflimmer. Grunden är att ju mer inflammerad man är desto striktare med att äta ketogen (äta mer naturligt fett) kost och vara mycket restriktiv med kolhydraterna (sockerarter). Nu går kvinnan med cancer igenom en fem veckors cellgiftsbehandling under tiden som hon äter ketogen kost. Tyvärr är det så att cellgifterna skadar immunförsvarets funktion och minskar effekten av den ketogena kosten. Jag rekommenderar verkligen min golfvän och hans fru att ta del av Sven-Erik Nordins kamp mot sin cancer.

 

Immunförsvaret ska vårdas ömt!

Jag vet att sjukvården och de flesta läkare inte alls menar kosten har någon betydelse för vår hälsa. Jo, man tror i allmänhet att naturligt fett som smör är farligt och kleggar igen blodbanorna. Det är faktiskt den största skandalen i vår tid, anser jag, att läkarna inte tar till sig modern forskning och modern erfarenhet. I mitt fall som hade diabetes typ 2, kärlkramp, reumatisk värk, prostatainflammation och kronisk bronkit så upptäckte jag tidigt att det naturliga fettet som smör istället gjorde mig smal och stärkte mitt immunförsvar. Med ketogen LCHF-kost har jag blivit frisk från alla ovanstående sjukdomar. Jag är precis som Oscar Arvidsson fri från förkylningar och feber sedan åtta år tillbaka. Jag gjorde helt enkelt precis tvärtom vad läkarna rådde mig och då blev jag frisk utan tabletter och sprutor. Man kan undra hur vi kan acceptera vår tids sjukvård?

Faktum är att ketogen LCHF-kost hjälper inte bara mot hjärt -kärlsjukdomar, cancer och diabetes. Den stärker upp immunförsvaret som i sin tur skyddar oss mot en rad inflammatoriska tillstånd som t.ex. värk, eksem, migrän, allergier, mag och tarminflammationer, hudbesvär m.fl. Det kan dock ta ett tag för immunförsvaret att ställa om så att vi får ett verkligt beskydd utan piller.

För egen del har jag det sista halvåret varit extremt strikt med kosten trots att jag numera inte behöver vara det. Det känns som jag vill känna på de effekter som jag rekommenderar till alla som jag kost-coachar. Många har svåra inflammatoriska besvär. Jag har under det sista halvåret gått ner i vikt från 82 kilo till 73 kilo. Det är samma vikt som när jag spelade elitfotboll för 40 år sedan. Jag mår utmärkt.

Men…..

Allra viktigast är ändå att medvetenheten om vad felaktig kost kan orsaka når många fler. Helst ska du förstås starta med immunstärkande kost innan du får metabola sjukdomar. Det är faktiskt den bästa sjukförsäkring du kan teckna. Arbetsgivare och försäkringsbolag borde naturligtvis vara intresserad av den tanken. Tänk vad mycket pengar och lidande som kan sparas. Att reformera sjukvården och läkarna går inte att genomföra på frivillig basis, tror jag. Det är allt för stora pengar inblandad i pillerförsäljning. Vänd dig om och titta bland släkt och vänner och notera hur många som har metabola sjukdomar. Det är faktiskt inte klokt hur utbrett det är. Helt i onödan.

Lycke 31/8 2017

Mats Lindgren

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ja jag funderar ofta på hur vi ska lyckas få ut detta budskap om hur mycket viktigare rätt kost är för hälsan än mediciner. Vi har förstås ett gigantiskt motstånd i industrin. Om ”fotfolket” kunde få en lika stark förståelse för kostens betydelse som förståelsen inför en tsunami eller annan naturkatastrof vore kanske slaget vunnet

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.