Att förebygga stroke!

maj 17, 2018 kl. 10:43 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

En stor konferens om stroke pågår i Göteborg för närvarande. Stroke motsvarar en hjärtattack fast det sker i huvudets blodbanor. En blodpropp täpper igen och då är det bråttom. Hjärnan påverkas direkt om inte flödet av blod fungerar.

Strokeförbundet.

Jag lyssnade på en docent från Sahlgrenska akademin som intervjuades i Radio igår om orsakerna till att man får stroke. Hon räknade upp allt som sjukvården alltid gör utom det mest väsentliga. Hon nämnde rökning, att vi motionerar för lite, plus en rad andra men tog inte upp den viktigaste orsaken till att vi drabbas av stroke, nämligen försockrade blodbanor. Där finns små bakterier och mikrober som äter på denna sockervägg. Att socker fastnar på blodväggarna skall inte ske egentligen men sker ändå eftersom vi äter för mycket sockerarter/kolhydrater i vår kost. Det är socker som blivit över som går ut och klistrar sig fast på blodväggarna. Då söker sig diverse smådjur dit för att äta av sockret. Inflammation skapas för att läka såren på blodväggarna. Men det blir ju en rad rester som följer med blodflödet som t.ex. sårrester, var, blodklumpar m.m. Med för mycket sådana rester i blodflödet ökar ju risken för att t.ex. en blodklump ska fastna. Därmed ökar risken för en stroke eller en hjärtinfarkt.

Hur ska vi undvika stroke?

Det finns egentligen bara ett sätt att förebygga och undvika stroke, anser jag. Det är att äta en immunstärkande kost och sluta med att äta en inflammerande kost. Då skapas inget överskott av blodsocker som klistrar sig fast i blodbanorna och lockar bakterier och mikrober. Immunstärkande kost är ju ketogen LCHF-kost och inflammerande kost är mycket kolhydrater och sockerarter och för lite naturligt fett. Så enkelt är det men vår sjukvård verkar inte vilja undersöka detta faktum.

Efter att ha lyssnat på intervjun med docenten från Sahlgrenska Akademin så häpnar jag över hur lite sjukvården vet om orsaker till metabola sjukdomar som t.ex. stroke. De vet lika lite om orsaker idag som när jag började skriva om hur man läker metabola sjukdomar för drygt nio år sedan.

Min bror dog ju av en hjärtattack på natten för ett år sedan. Det är en slags stroke fast kopplat till hjärtat. Han vaknade inte på morgonen. Jag blir fortfarande ilsken och ledsen när jag tänker på hur han blev lurad med meningslösa piller av läkarna. Brorsan ville inte lyssna på mig utan menade att läkarna vet vad de gör. Tyvärr så vet de inte alls vad de sysslar med när det gäller metabola sjukdomar.

Läkarna menar att kolesterol, alltså fett, slammar igen blodkärlen. Det är inte sant. Kolesterol söker sig till ställen där det pågår inflammatoriska tillstånd. Kolesterolet är där för att hjälpa immunförsvaret att läka. Så ju mer inflammerad man är desto mer kolesterol tvingas kroppen producera. Det finns alltså en anledningen till att kolesterolet sjunker på de personer som äter LCHF-kost.

Om man som läkarna gör skriver ut kolesterolsänkande kemiska tabletter så mister immunförsvaret en hjälpande hand. Istället så blir de kemiska tabletterna ytterligare en björntjänst åt immunförsvaret. Idag verkar detta vara ett utmärkt sätt att skaffa nya kunder åt sjukvården och läkemedelsindustrin. Allt bekostat med skattepengar.

Föreläsning i Motala!

Föreläsningen är tack var Ann-Britt Hildebrand och hennes föreningskompisar gratis och du anmäler dig via mail till annbritthildebrand@gmail.com

Du kan också anmäla dig till mig lindgren.mats8@gmail.com Föreläsning på Vättersol, Vindarnas väg 1, Motala den 22 maj kl. 14.00 Välkommen!
En mycket intressant föreläsning, missa inte detta. Först till kvarn gäller.

Ann-Britt Hildebrands foto.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 215 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 370 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

Hemma hos är en ny tjänst som jag har. Jag kommer hem till dig och pratar kost eller så kommer du till mig. Vi lagar mat tillsammans och senare får du ett personligt kostprogram av mig. Förutsättningen är att du finns på rimligt avstånd från Lycke utanför Kungälv. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com.

 

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats!
    Jag är en tjej på 51 år som fick en stroke i hjärnstammen i januari i år.
    Jag har haft tur och har inga synliga nu men kämpar med domningar i händer, arm, fötter, ansikte och hjärntrötthet. Jag har fått jättebra vård när det gäller rehab och det är jag oerhört tacksam för. När det gäller kosten har jag inte fått direkta några restriktioner utan de har bara sagt att jag ska äta ”normal” mat med mycket grönsaker. De flesta i min omgivning vill att jag ska sluta äta lchf för att det inte är bra med allt fett som de tycker att jag äter och det kan jag väl själv se nu när jag har fått en stroke. Jag har ätit lchf av och till sen 2009 och jag trivs som bäst när jag äter det som tidigare kallades fakir. Men det har inte varit helt hållbart då jag ramlat tillbaka i gamla vanor ett otal gånger.
    Nu vill jag verkligen ta tag i min kost men känner mig förvirrad och lite rädd, jag har de senast månaderna blandat alla kostråd, ena dagen äter jag massor av frukt för att sen äta grönsaker, kött och fett för att sedan äta vanlig husmanskost. Jag kan inte fortsätta såhär, jag skulle verkligen vilja äta lchf/paleo men jag vet inte om det är bra för mig just nu eller så är det exakt det jag ska äta och våga lyssna på min inre röst och se tillbaka på gamla erfarenheter när jag mådde bra. Tänk att det ska vara så svårt och att rädslan för fettet sitter kvar även om jag i många år ätit en fettdriven kost. Känner mig rådvill.
    Tack för en bra blogg🤗🤗
    /Anette

    Gilla

  2. hur jör jag minska koesrål jag hade en stråk föra året hur kan jag minska kolsrerolen jag fick förtunande medsin jag är 73 år jag mår bra nu

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.