Kan du sitta på huk?

juli 27, 2018 kl. 9:57 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

 Obs! bilden togs innan eldnings och grillförbud.

Att kunna sitta på huk utan att ha ont i knäna förefaller säkert yngre läsare som något självklart. Men i mitt fall och för många andra äldre människor är det inte lika självklart. För tio år sedan, när jag var 55 år, så kunde jag inte sitta på huk utan att det gjorde ont i knäna. Idag är jag 65 år och kan med lätthet sitta på huk utan att det gör ont alls. Skillnaden är att jag, sedan snart 10 år, fördrivit all artros och ledgångsreumatism med immunstärkande mat. Jag bytte från fettskrämd och kolhydratrik kost till ketogen LCHF-kost. Att kosten kan ha en sådan stor betydelse är okänt för läkare och sjukvården. Idag har jag inga känningar av varken reumatisk värk och artros som jag hade för 10 år sedan.

En alldeles grandios LCHF-pizza!

Ovanstående pizza är gjord på ägg och ost och receptet hittade jag på LCHF tips pepp och recept. Det är en pizza som är perfekt för den som har metabola besvär. Här finns inget som kan åstadkomma inflammatoriska tillstånd i blodbanorna. Nedan följer mitt recept;

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop 300 gram ost och två ägg. Bred ut blandningen på en plåt. Lägg gärna ett bakplåtspapper  i mellan. Låt stå i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut pizzabotten och lägg på krossade tomater och mer ost. Därefter kan du lägga på vad du önskar på pizzan. In i ugnen igen i 10 minuter. Därefter kan du servera.

Varning för vinet!

Jag vill utfärda en varning för för stor konsumtion av vin för alla med metabola besvär. Nu på sommaren är det lätt hänt att att det blir vin var och varannan dag när man sitter ute och grillar. Det är mycket mer socker i vinet än vad man tror. Förra veckan råkade jag ut för konsekvenserna av för mycket vin flera dagar i rad. Min syn blev sämre och jag kände en rejäl trötthet. Jag kände också att jag var tvungen att kissa mycket oftare. Det var min inneboende diabetes som gav sig till känna liksom min prostatainflammation. Jag satte stopp för vinet och stramade upp kosten rejält med mycket naturligt fett. Efter 3 dagar utan vin så försvann besvären och allt blev som vanligt igen. Ingen onormal trötthet och ingen onormal kissenödighet.

Jag tycker fortfarande att det är fantastiskt att man själv kan återställa sitt immunförsvar genom att strama upp kosten och nöja sig med ett glas vin i veckan. Så mitt råd till dig är att vara försiktig med vinkonsumtionen.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 215 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 370 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Alltid lika intressant. Jag delar på min fb-sida.

    Gilla

  2. Hej Mats, Tack för intressant och bra artikel som vanligt. Dock vill jag som vinälskare påpeka att rött vin normalt sett innehåller väldigt lite socker. Vanligen endast 0,3% – 0,7%. Folk misstolkar systembolagets innehållsdeklaration i och med att de anger sockermängd per L/kg. I nästan alla andra sammanhang anges halten per 100 gram.

    Gilla

  3. Intressant. Jag är några år yngre än du (59), men jag har ändå märkt att jag har mindre problem med att sitta på huk sen jag la om kosten till LCHF. Eftersom jag har katter sitter jag på huk när jag rengör kattlådan och när jag ger dem mat. Numera inget som helst problem.

    Gilla

  4. Hej! Jag är höftoperad och bör inte sitta på huk. Trots det så finns det inte många som är så rörlig som jag. Hälsningar Ellinor

    Skaffa Outlook för Android

    ________________________________

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.