Ögonbottenfotografering på Kungälvs sjukhus.

mars 22, 2012 kl. 8:06 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Inte för att jag behöver det men nu har jag ändå väntat över tre år på att få en tid för fotografering av min ögonbotten. Därför utnyttjade jag min tid som jag fått till Kungälvs sjukhus. Ögonbottenfotografering gör man för att kontrollera blodkärlen i ögat. På en diabetiker förekommer ofta brustna blodkärl och även proppar i blodbanorna. Nu var jag inte ett dugg orolig eftersom det är tre år sedan min diabetes läkte sig genom kosten.

Jag åkte dit för att visa för sjukvårdspersonal att det finns alternativ för diabetiker genom en kostförändring till LCHF. För att illustrera detta hade jag med mig min bok ”Frisk av mat” och en presentation av lchfmatkasse.se där man kan få både hälsosam mat och kunskap i matkassen. Alltså en handfast hjälp för dem som önskar vägledning och ingredienser till god mat.

Jag undrar om detta gäller alla att man får vänta i tre år på att få denna fotografering? Under tiden som mina pupiller skulle utvidgas inför fotografering så passade jag på att ta med min bok och besöka en diabetesläkare på sjukhuset. Denna kvinnliga läkare tog emot med glatt humör men det humöret försvann ganska snabbt när jag förklarade mitt ärende. Hon menade på att sjukhuset inte kunde rekommendera LCHF-kost eftersom den inte var godkänd av Socialstyrelsen. Dessutom förklarade läkaren att nästan alla diabetespatienter på sjukhuset ordinerades simvastastin(kolesterolsänkande medicin) och därför kunde patienterna inte äta den feta maten. Jag tog mig för pannan medan jag förklarade att LCHF-kosten godkändes av Socialstyrelsen redan i januari 2008. Detta visste inte läkaren.  – Du tar ett stort ansvar när du inte är informerad själv eller informerar om LCHF-kosten till dina patienter, förklarade jag. – Många skulle kunna få ett nytt liv genom en kostförändring, fortsatte jag.

Visst blir man ledsen NÄR MAN TRÄFFAR PÅ EN SÅDAN LÄKARE!

Summa summarum så var det inget större intresse för min bok eller matkassarna med kunskap. I ett anfall av trots funderade jag på om man helt enkelt bytte ut diabetesmottagningarna, läkare och sjuksköterskor mot ett litet bibliotek med LCHF-böcker. Där skulle bara finnas en kunnig bibliotikarie  som guidade utifrån behov och efterfrågad kunskap.

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Nej Mats, vi behöver dem inte. De kan bytas ut mot en enda LCHF bok. Jag tänker ofta på de 15 år som min man underhöll diabetesindustrin och alla som levde på att hålla hans blodglukos på tillräcklig hög nivå så att läkemedelsindustrin kunde få sitt.
  Det skall jämföras med kostnaden för en bok 149 kr som gjorde min man frisk och ffa oberoende av en kader av högt utbildade och högt avlönade medicinska professioner.
  Sedan kan man inte låta bli att undra över vilken värld de medicinska professionen lever i. Den måste vara mest förstockade yrkeskår som finns.

  Gilla

 2. Margareta!
  Jag kunde inte formulerat det bättre själv.

  Mats W

  Gilla

 3. Kan det vara så att LCHF-rörelsen väsnas för lite så det inte hörs något inne bunkern/korridorerna/tjänsterummen?

  Man kan ju må så bra med mindre socker och mera mättat fett så man glömmer medmänniskorna. Ja, inte Mats eller Mats och många fler men kanske 200.000 andra människor ute i samhället.

  Kanske protester på gatorna i städerna skulle höras längre, vad vet jag.

  Livsmedelsselektionen fungerar automatiskt utan att höras. Mediabevakningens olika nivåer har egna regler, som inte har så mycket med innehåll att göra. De verkar dessutom vara väl kontrollerade. m. m.

  Men lite oväsen skulle inte vara fel!

  Marshälsningar
  Rolf Aronsson

  Gilla

 4. bra skrivet, och hoppas de får uppdaterat sin kunskap snart

  Gilla

 5. […] Frågan är hur läkarna år efter år slenterianmässigt kan fortsätta att skriva ut kolesterolsänkande mediciner. På en diabetesklinik som jag besökte i Kungälv berättade läkaren att man ger alla diabetespatienter statiner och insulin. Det är som att hälla bensin på elden. Denne läkare hade inte en aning om att LCHF-kosten var godkänd av Socialstyrelsen redan 2008 för behandling av diabetespatienter. Läkaren var livrädd för fettet i LCHF-kosten och menade att den kan förvärra diabetesen. Eftersom jag har blivit helt frisk från diabetes genom LCHF-kosten liksom tusentals andra ifrågasatte jag läkarens bedömning. Läkaren menade på att “alla vet att fet mat inte är bra“. […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: