Bakterier äter socker?!

juli 23, 2012 kl. 8:05 e m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

    I gårdagens inlägg debatterade jag om att bakterier kan vara orsaken till att det bildas förträngningar i våra blodkärl. Utgångspunkten var ju att fett inte kan orsaka förträngningar i blodbanorna för att det har så smörjande egenskaper. Om glukosätande bakterier är orsaken till våra metabola sjukdomar som hjärt o kärlsjukdom, diabetes och cancer så har vi levt i en felaktig fettbubbla de senaste femtio åren. Nästan all forskning har utgått ifrån att det är fett och mer specifikt det animaliska fettet som bildar fettklumpar i blodbanorna och orsakar cirkulationsrubbningar.

Jag tycker att det är märkligt att inte bakterier har fått större plats som orsak till de metabola sjukdomarna. I munhålan och i våra tänder har vi länge erkänt att det är bakterier som orsakar karies på och i tänderna. Vi har också under mycket lång tid känt till att bakterierna, som orsakar karies, lever på olika sorters sockerarter som med ett samlingsnamn kallas för kolhydrater. Flera studier pågår på Karolinska sjukhuset i Stockholm om hur dåliga tänder kan orsaka hjärtsjukdom.

”Inflammationen i tandköttet frisätter också ämnen, så kallade cytokiner, som orsakar eller påskyndar åderförkalkning i blodkärlen. Bakterier och inflammationsprodukter kan bidra till att försvaga blodkärlen så att de lättare brister. Man får en sårskorpa på insidan av blodkärlet som kan täppa till blodkärlet, vilket ger en betydligt ökad risk för hjärtinfarkt och stroke.”

Om det kan bli en sårskorpa på insidan av blodkärlet i munhålan som orsakar förträngningar så måste detta även rimligen gälla blodkärl i den övriga kroppen. Denna sårskorpa påstår forskarna kan orsakas av bakterier som matats med sockerarter. Jag är medveten om att sjukvården ofta inte tror att tandvård och vanlig sjukvård hänger ihop. Varför är det fettklumpar som orsakar förträngningar i vissa delar av blodbanorna medan det i andra delar av blodsystemet orsakas av bakterier som äter socker?

I femtio år har man trott att intag av fett är orsaken till många sjukdomar medan man knappast forskat kring olika sockerarters påverkan på kroppens hälsa. Är det inte dags att börja forska kring en ny hypotes, nämligen att det är ett för stort intag av kolhydrater som inte passar och fungerar som bränsle i den mänskliga fysionomin lika lite som tobak passar lungornas funktion.

Dessutom tycker jag att vi ska erkänna hela kroppen som en enhet och inte påstå att tänderna är avskilda från den övriga kroppens system.

I tidningen forskning och framsteg beskriver forskare att de tror att åderförkalkning och hjärtsjukdomar är orsakade av inflammationer som i sin tur orsakas av bakterier. Vad dessa bakterier lever på talar de inte om men forskarna är nyfikna på  stenålderskosten som ett botemedel mot metaboliska sjukdomar.

Jag är helt övertygad om att min kropp har läkt sig själv genom att immunförsvaret har blivit så starkt. Detta har skett därför att bränslet som håller i gång sjukdomsalstrande bakterier helt har upphört. Det bränslet heter kolhydrater. Om fett skulle vara orsaken skulle jag vara död för länge sedan med den mängd jag äter idag.

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Men man säger ju att det är kolesterol, små vassa LDL-partiklar, som skrapar sönder endotelet. Där verkar forskarna vara överens…
    Men kolesterolet finns ju också med i immunförsvaret. Vilken sorts kolesterol är det som medverkar där?? Om det är bakterier som är primärorsaken till endotelskadan då kan man förstå att kolesterol finns i placket eftersom det medverkat vid bekämpning av bakterierna.

    funderar
    Rolf Aronsson

    Gilla

  2. Nu har du helt rätt, förklaringen håller, SLV har inte en chans att försvara sina kostråd om du konfronterar dom med detta.
    Om alla sa det du sa nu så skulle SLV omedelbart få erkänna sitt misstag.

    Läs om fruktosmalabsorbtion, när fruktosen inte kan tas upp så blir det till mat för bakterierna.

    Gilla

  3. du har helt rätt, socker är som turbobränsle för bakterier och dåligt ph i kroppen..

    Gilla

  4. Här är en till som funderar…

    För några år sen så läste jag en artikel i tidningen Dagens Medicin, ett temanummer om hjärt-kärl-hälsa.

    Det var ett forskarlag i Lund som hade konstaterat att endotelet (fodret in i blodådror) blev stelt i samband med influensavaccination! Detta har jag funderat på mycket och satt i samband med mina äldre släktingar som drabbades av stroke. Dessa hade under 5-10 år vaccinerat sig årligen! Mot den vanliga säsongsinfluensan.

    När började man med sådana vaccinationer? Asiaten och Hongkong och allt vad influenserna heter har man väl aldrig vaccinerat sig mot?

    Gilla

  5. […] Mitt immunförsvar har blivit enormt starkt i jämförelse med hur det såg ut tidigare. Detta gäller även mina tänder. Då hävdar vän av ordning att det beror på att jag inte utsätter mina tänder för socker längre. Det kan vara så till en del tror jag men än viktigare är att mitt immunsystem fungerar som det ska göra och det beror på att mitt blod inte längre är lika sött och att de bakterier som lever och förökar sig på sött blod hålls i schack och i balans med hjälp av en naturlig kost. Läs mer här! […]

    Gilla

  6. […] Mitt immunförsvar har blivit enormt starkt i jämförelse med hur det såg ut tidigare. Detta gäller även mina tänder. Då hävdar vän av ordning att det beror på att jag inte utsätter mina tänder för socker längre. Det kan vara så till en del tror jag men än viktigare är att mitt immunsystem fungerar som det ska göra och det beror på att mitt blod inte längre är lika sött och att de bakterier som lever och förökar sig på sött blod hålls i schack och i balans med hjälp av en naturlig kost. Bakterier äter socker/glukos? Läs mer här! […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.