Är kolesterol en viktig del av vårt immunförsvar?

april 24, 2013 kl. 10:34 f m | Publicerat i Okategoriserade | 21 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Läkaren och forskaren Ralf Sundberg håller föredrag om kolesterolets roll i åderförkalkningen. Han kommer fram till att det är snarare bristen på kolesterol som orsakar åderförkalkning. Kolesterolet(fettet) har en läkande förmåga mer än en inflammerande sådan. Det stämmer väl med mina erfarenheter med en allt igenom inflammerad kropp när jag åt lite fett och mycket kolhydrater och idag en frisk kropp utan inflammationer när jag äter en fettrik kost med väldigt lite kolhydrater i kosten.

Kolesterolet har en läkande funktion!

Tidigare, tack vare fettskräcken, har vi alltid betraktat kolesterol som en negativ faktor i kroppen. Jag har varit mindre benägen om att skriva om kolesterol eftersom det har en negativ klang och folk tror att det är farligt. Om istället utgångspunkten är att kolesterol har en läkande förmåga, vilket jag är övertygad om, och är livsnödvändigt för oss så blir det lättare att diskutera. Oavsett hur många studier som finns som pekar på det motsatta så har min kropp reagerat mycket positivt på den fettrika kosten och faktiskt läkt sig själv från olika slags ”kroniska” inflammationer.

Är kolesterolet en del av vårt immunförsvar?

Kolesterolet finns ju i varenda cell i kroppen och levern producerar och levererar kolesterol ut i blodomloppet och till cellerna 24 timmar om dygnet. Jag tror att kolesterolet har en läkande förmåga och är en viktig del av vårt immunförsvar. Om vi äter en fettsnål kost med mycket kolhydrater och lite fett och dessutom tillför kolesterolsänkande medicin i form av Lipitor och Simvastastin med flera så blir ju effekten att vi minskar immunförsvarets förmåga att läka oss. Detta under förutsättning att kolesterolet är en viktig del i vårt immunförsvar.

Kolesterolsänkande medicin, århundrandets bluff?

Ingen tror väl att sjukvården och läkarna vill oss ont, det gör inte ens jag. Men effekten blir faktiskt densamma. Problemet med en konformativ sjukvård som är otroligt toppstyrd och utan tillåtelse att tänka själv skapar stora problem för oss sjukvårdskonsumenter. Om dessutom sjukvårdssystemet skapar en slags allvetande människor(läkare) med gudsliknande kompetens så är vi illa ute.  Många läkare, forskare och andra människor har sedan länge avslöjat Ancel Keys bluff med statistik som gjorde att vi kom in på fel spår. Tyvärr har inte denna bluff avslöjats av sjukvården, läkarna i allmänhet, Läkemedelsverket, Socialstyrelsen, Livsmedelsverket m.fl.  Fortfarande tvingar man i människor kolesterolsänkande mediciner av olika slag trots alla bevis om vilken bluff det är.

Frågan är om alla som skadats av statiner kan begära skadestånd av Staten?

Mycket bra artikel i Newsvoice om kolesterolet.

Studie från Sahlgrenska akademin om omättat respektive mättat fett och hur det påverkar barn.

21 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Föredömlig information! Bravo Mats och Ralf!!

  Gilla

 2. Tack för filmen!

  Gilla

 3. Jag var där! Det var en sådan enastående uppmuntrande upplevelse med kloka föreläsare i vars ord var guld värda.
  Jag brukar skriva om de föreläsningar som jag lyssnar på. Men dessa föreläsningen kände jag mig varken värdig eller kunnig nog att referera.
  Över hela evenemanget låg begreppet paradigmskifte. Paradigmskifte kunde vi läsa på en PP bild när vi kom in i föreläsningssalen.
  Stämningen var öppen och engagerad både hos föreläsare och publik. Publiken bestod av vad jag förstod av mest av intresserade läkarkollegor.

  Jag föreslår att Du även söker Rune Eliasson, Karl Arfors , Tore Schersten på
  Youtube, som föreläste vid samma tillfälle.

  Gilla

  • Dessa you-tubeklipp fick en del kritik men denna kritik censurerades tyvärr. Jag tycker att detta visar att denna förening inte är ärlig. Framför allt så fick Ralf Sundberg kritik för att han tolkade några studier på ett felaktigt sätt. Jag litar inte på Ralf Sundberg efter detta. Det är för många feltolkningar. Jag tror att det är medvetet. Om det inte är medvetet så måste det bero på att han har svårt att läsa vetenskapliga artiklar. Vilket är troligast?

   Gilla

   • Hej Anders, du har svarat med liknande kommentarer om Ralf Sundberg som ovan fyra gånger på min blogg. Jag har strukit tre av dina kommentarer eftersom de är upprepningar. Jag är nyfiken på dig. Vem är du? Går du någons ärenden? Du säger att du inte tror på Ralf Sundberg eller litar på honom. Du har fullkomlig rätt till dina åsikter och att uttrycka dom. Jag tror på Ralf Sundberg därför att mina egna kroppsliga erfarenheter av att bli frisk från inflammatoriska sjukdomar stämmer med det Ralf Sundberg förespråkar. Han är värd en stor eloge som vågar stå upp mot läkemedels och livsmedelsindustrin. Du Anders, borde läsa hans bok ”Forskningsfusket”!
    Hälsningar,
    Mats

    Gilla

   • Mats

    Jag tycker du skall kolla upp hur många riktiga experter på området som håller med mig och hur många som håller med Ralf Sundberg.

    Det är bara en liten sekt okunniga människor som tror på Ralf Sundberg. Jag tror du vet det.

    Gilla

 4. […] har egenskaper, enligt ny forskning, som är läkande för kroppens celler och blodsystem. Så, läkarvetenskapens antagande att en […]

  Gilla

 5. ”Frågan är om alla som skadats av statiner kan begära skadestånd av Staten ?”

  Jo… – Mats – så småningom blir det nog så – kan man hoppas på.

  Gilla

 6. Reblogga detta på Fet Hälsa and commented:

  Bloggar om en artikel som jag skrivit om kolesterol. Med tillägg av en väldigt bra artikel i Newsvoice och en studie från Sahlgrenska Akademin tillsammans med Chalmers och Umeå universitet.
  http://newsvoice.se/2013/12/06/kolesterolmyten-och-statinmyten-ar-bluffar-med-manga-halsorisker/

  http://www.sahlgrenska.gu.se/aktuellt/nyheter/Nyheter+Detalj/hog-halt-omattade-fettsyror-i-blodet-okar-risken-for-allergi-.cid1177382

  Gilla

  • Det är ett dålig föredrag där Ralf Sundberg gör bort sig. Pröva lite källforskning. Det kan aldrig skada. Det är knasföreningen Läkare för Integrativ Medicin som anordnat dessa föredrag. Det borde vara tillräckligt för att inse att det är goja.Om man länkar till knassajter som Newsvoice så bevisar man att man förstår vad man läser.

   Varför kopplar ni alltid ihop galenskap med LCHF. Det ger ett oförtjänt dåligt ryckte för LCHF om de flesta som försvarar denna kost är korkade och inte förstår vad de läser.

   Gilla

   • Jag menar föredraget som Ralf Sundberg hade på LIM och du länkat till ovan.

    Gilla

   • Jag såg inte att jag redan svarat på denna artikel. jag tycker väl att du resonerar lite konstigt. Du anser dig blivit frisk genom att äta LCHF och därför tror du på allt som Ralf Sundberg säger eftersom han tillhör ”sekten” . Det är ett märkligt sätt att resonera.

    Gilla

   • Hej Anders! Det du tycker är knas tycker många av oss som PRÖVAT att byta ut sockret mot en fetare kosthållning fungerar alldeles utmärkt. Vi har blivit friska av vårt beslut att ändra vår kost trots motsatt uppfattning från läkare och sjukvård. Det är faktiskt den vedertagna kolesterolhypotesen som är galenskap anser jag. Hur den har kunnat hålla i sig så länge är mycket underligt för de metabola sjukdomarna ökar hela tiden trots att många äter fettsnålt och mycket kolhydrater. Du får gärna tycka att jag är korkad som inte förstår vad jag läser men gör du det?

    Gilla

   • Du blandar ihop saker på ett konstigt sätt. Att du anser att du blivit bättre genom att äta LCHF bevisar väl inte att Ralf Sundberg och Newsvoice har rätt. Det bevisar dessutom inte något om kolesterolhypotesen. Du bevisar bara att de som ätter LCHF är okunniga och och lättlurade. Jag vet inte om LCHF är bra eller dåligt men jag har noterat att det finns så många idioter som försvara er kost. Jag ser det som ett tydligt varningstecken. Du beter dig som en sektmedlem som försvarar sektens profet .

    Gilla

   • Anders, jag har kollat upp dig och jag ser att du spyr galla överallt på nätet och kallar folk för idioter. Jag tror att du kommer att få äta upp dina ord. Göm dig inte bakom en signatur utan stå för dina åsikter som en man.
    /Mats

    Gilla

 7. Du censurerar min kritik men jag hoppas att du stannar upp och tänker efter. Du anser att LCHF har botat dig men att gå därifrån till attt acceptera allt som ”rörelsen” påstår är faktiskt ett stort steg och du har uppenbarligan inte kunskaper nog för att förstå.

  Du bidrar till att få eran sekt att verka bestå av rena idioter och kvackare och det borde inte vara bra för er.

  Jag har sett ett klart samband mellan att tro på LCHF och predika knäppa ideer. Vad skall jag dra för slutsats av det.

  Den naturliga slutsattsen borde kanske vara att man blir käpp om man äter LCHF men jag tror på någon annan förklaring. Men jag kan inte hitta någon sådan.

  Först skulle jag villja hitta en vettig människa som tror på LCHF men jag har faktiskt inte hittat någon sådan än.

  Det vore väl Kostdoktorn i så fall. Han är inte lika tokig som de andra men så äter han inte strikt LCHF heller. Det är kanske det som räddar honom. Men även Kostdoktor har knäppa ideer. De är dock inte lika påtagliga.

  Det är du som tillhör en konstig sekt. Inte jag. Jag hoppas du förstår det.

  Gilla

  • Anders – det förefaller som att Du ej har någon medveten kunskap om att det Wi säger om någon eller några andra – det säger Wi alltid mer eller mindre om oss själva också – och ej alls så sällan minst lika mycket.

   Gilla

   • Josef Broberg! Du har väl gjort dig ganska ökänd för dina underliga ideer. Jag skulle nog uppfatta det som pinsamt om du försvarade mig. Du tillhör ju den knasiga konspirationsteorirörelse som jag argumenterar mot. Du försvarar ju till och med homeopati. Du brukar ofta dyka upp med konstiga komentarer. Brukar du inte försvara Torbjörn Sassersson också. Jag har för mig att du dessutom startat ett politiskt parti.

    Din nuna i ett forum är en tydlig varniningssignal. Det blir tokvarning.

    Gilla

   • Tja… – Anders – det är helt OK för mitt vidkommande att Du tycker som Du gör – men jag förbehåller mig rätten att tycka annorlunda.

    By the way – så heter jag Boberg utan r.

    Gilla

 8. @Boberg

  Jag skulle bli förvånad om du höll med mig.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: