Min granne Ulla!

juni 7, 2015 kl. 8:04 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

funny-old-people-part2_3

Häromdagen var jag nere hos min granne Ulla som börjar närma sig 80 år. Hennes man gick bort för något år sedan i cancer. Ulla har problem med en kökskran som är svår att både öppna och stänga för Ulla. Hon har alla tänkbara sjukdomar inklusive reumatism, svår värk, struma, diabetes typ 2, högt blodtryck och en rad andra besvär. Jag fick ta mig en titt i hennes medicinskåp och jag blev chockad av alla piller som hon ska ta varje dag.

Hon har förstås piller för högt blodtryck, naturligtvis äter hon kolesterolsänkande medicin, värktabletter både högt och lågt och en rad andra tabletter av olika slag. Min fråga till henne var naturligtvis om hon blir mätt av alla piller och inte orkar äta vanlig mat. Hon svarade att det nog är så att hon har svårt med matlusten ibland.

Har du hört talas om metabola sjukdomar frågade jag Ulla? Alltså ”kroniska” inflammationer i kroppen? Nej, det hade hon inte direkt men hon hade hört att för mycket socker kunde vara farligt. Hon menade också att det var farligt att äta för mycket fett och ägg.

– Hur länge har du haft reumatisk värk. frågade jag. – I många år svarade Ulla, kanske över 30 år. Har någon läkare pratat med dig om att en viss sorts mat kan vara bränsle för inflammationer, frågade jag. Nej inte mer än att ägg höjer kolesterolet och att också smör kan leda till hjärtsjukdomar, svarade Ulla.

Mina nu, smått upprörda, tankar gick till vår sjukvård som inte har mer kunskap än vad man hade på medeltiden. Hur många äldre människor har det som Ulla? Som äter mängder av tabletter och mediciner av olika slag men som hela tiden blir mer sjuka och får mer ont. Jag vet ju själv hur jag hade det med smärta och värk under många år tills  jag fattade vad det är som orsakar dessa inflammationer i kroppen.

Du ska få läsa min bok, ”Frisk av mat”, sa jag till Ulla. Den handlar om att man kan äta sig frisk från olika inflammatoriska tillstånd i kroppen genom att äta en fetare kost och mycket mindre kolhydrater i maten. Ulla förstod att jag jag sysslade med mat och hälsa av något slag eftersom hon hade sett varumärket Frisk av mat på min bil. Faktum är, fortsatte jag, att du kan bli av med många besvär om du vågar ändra på kosten och vara konsekvent med det.

Vad ska jag göra med alla mediciner då, undrade Ulla? Jag tycker att du kan fasa ut medicinerna efterhand som du mår bättre av den nya kosten. Dela först tabletterna på hälften och ta bara en halvan. Dela sedan den halva tabletten i en kvart och ta bara den. Kanske kan du bli av med en massa tabletter som faktiskt hindrar ditt immunförsvar att fungera på ett optimalt sätt.

Nu läser Ulla boken ”Frisk av mat”! Det ska bli spännande att följa hennes resa och hon har ju hjälpen på nära håll eftersom vi bor i samma trappuppgång.

frisklogovitmdomänlchfmatkasse

13 miljarder i outnyttjade forskningspengar!

13 miljarder kronor avsedda för forskning ligger oanvända på universiteten i Sverige! Man blir ju lätt upprörd när vår egen koststudie i Göteborg inte får några anslag. Vi behöver bara 5 miljoner kronor.

Vi har en sjukvård som inte har en aning om vad som egentligen orsakar kroniska inflammatoriska sjukdomar som reumatisk värk, diabetes,hjärt-kärlsjukdomar, cancer samt en rad andra inflammatoriska besvär. Inga koststudier värd namnet bedrivs i Sverige. Hur det är i utlandet vet jag inte.

Sjukvården tror fortfarande att smör är farligt och orsakar hjärtsjukdomar och de påstår dessutom att man inte ska äta för mycket ägg. Detta är helt kontraproduktiva råd som snarare orsakar än botar sjukdomar. Medeltida kunskap alltså!

Jag vet dock, till skillnad från sjukvården, att kosten har en mycket större betydelse än vad vi i allmänhet tror. Min granne Ulla, snart 80, måste äta drivor med tabletter och mediciner varje dag  för så har läkaren sagt. Inte ett ord om att man kan få mycket bättre resultat med en kost som är naturlig för människan och som inte orsakar inflammationer.

Hur gick det med Ullas kran i köket? Jodå, efter påstötningar så ska hon få en ny modern köksblandare som hon kan öppna och stänga själv.

Fortsättning följer om hur Ulla 80 år klarar en kostförändring till LCHF-kost!

DSC04472

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag håller tummarna för Ulla! Hon kommer att klara det med ditt stöd.

    Gilla

  2. Spännande följa

    Gilla

  3. Hoppas, hoppas!!!

    Gilla

  4. Då får jag hålla tummarna för att det ska gå bra för Ulla , jag vet ju att alltför många äldre äter helt fel kost samt en uppsjö med piller då jag jobbar i äldreomsorgen tyvärr är ju socker och mjöl det största inslaget i dagens kost på äldreboendet .

    Gilla

  5. […] går träffade jag min granne Ulla som är 80 år och numera LCHF-förespråkare. Det började för sex veckor sedan med att hon […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.